icon

Zmena adresy a priezviska

nellka21
2. júl 2018

Caute baby, mate niektora skusenost s vybavovanim zmeny mena(svadba- novy obciansky) a sucasne aj prepis trvaleho pobytu?co treba riesit na uradoch?kde zacat? Dakujem

asia83
2. júl 2018

Ja som tak bola. Zmena mena aj adresy. To treba poprefocovať potvrdenie o trvalom pobyte (mestský úrad) a sobášny list (matrika). To treba všade roznosiť, poposielať. Začať samozrejme občianskym. Všade treba nosiť OBA doklady.

nellka21
autor
2. júl 2018

@asia83 ale na ten obciansky potrebujem uz novu adresu .isla si sa odhlasit z trvaleho pobytu, a prihlasit na MU na novu adresu?dali ti nejake potvrdenie?..

pininka
2. júl 2018

@nellka21 mn dali papierik o zmene bydliska. Inak hlavne nezabudni ten sobasny list a ak mas titul aj diplom. Mne bolo smiesne ze na moj obciansky treba sobasny, akoby mi bez muza nevidali ani doklad,pritom som mala potvrdenie z uradu ze ide o zmenu mena po sobasi.

veronice
2. júl 2018

@nellka21 v prvom rade treba vybavit novy obciansky (a ak mas tak aj vodicak) a potom s tym novym.obcianskym vsetko ostatne - zdravotna poistovna, banky, telefonny operator, ak mas dake poistky tak aj tam, samozrejme zamestnavatelovi - ten ti to nasledne nahlasi do socialky no a ak si aj majitelka toho bytu tak ta caka aj rtvs, plyn, elektrina, bytovy podnik a kataster. A nezabudnut nahlasit aj vsetkym lekarom ale to staci postupne ako k nim budes chodit. Ja som tuto torturu absolvovala v aprili, heh, pevne nervy 🙂 ps: ked si to dob re naplanujes da sa to stihnut za jeden den 🙂 ps2: ak si najskor vybavis obciansky, nemusis uz dalej behat so ziadnym dalsim potvrdenim lebo vsetky zmenene udaje budes mat napisane uz na tom novom op

veronice
2. júl 2018

@nellka21 a k tej zmene trvaleho pobytu - majitel bytu do ktoreho sa hlasis na trvaly pobyt musi ist s tebou, so sobasnym listom a s vypisom z listu vlastnictva na prislusny miestny urad kde ta nahlasi na trvaly pobyt a potom ides na urad vybavit si OP a potom vsetko ostatne ako som pisala vyssie.

nellka21
autor
2. júl 2018

@veronice fuu tak snad to pojde tak ako tebe..mne uz teraz rohy rastu z toho..

asia83
2. júl 2018

@nellka21 Mňa muž nahlásil na trvalý pobyt u neho, potom som si išla vypýtať potvrdenie o trvalom pobyte na mestský úrad.

nellka21
autor
2. júl 2018

@asia83 a rusila si osobne predchadzajuce bydlisko?alebo to si urady medzi sebou vybavuju?

asia83
2. júl 2018

@nellka21 Nie, vôbec. Načo? Keď ťa niekto nahlási na trvalý pobyt dobrovoľne, tak automaticky predchádzajúci trvalý pobyt zaniká. Nemôžeš mať dva trvalé pobyty. To je jeden úrad-mestský.

nellka21
autor
2. júl 2018

@asia83 ok dakujem ja len pre istotu este som sa s tym nestretla vo svojom okoli aby to niekto riesil

asia83
2. júl 2018

@nellka21 Ale jasné, ja som to tiež riešila prvýkrát. No nejako to išlo samé. Tak logicky som na to išla. Najprv potvrdenia o zmene mena a adresy, potom občiansky, ak máte vodičský, pas, samozrejme Zdravotná poisťovňa, Sociálna poisťovňa, Úrad práce (ak ste niekedy boli vedená), no a potom som si vybrala všetky kartičky z peňaženky a išla podľa nich: TESCO, COOP Jednota a všetky lekárne, potom Bonprix, všetky tieto internetové obchody.

nellka21
autor
2. júl 2018

@asia83 no tie karticky ma teraz dostali 😀 ja sa nedovybavujem ani za pol roka..a tie doklady vodicak a obciansky je ako spoplatneny?

veronice
2. júl 2018

@nellka21 obciansky 4,50€ a vodicak 6,50€ 🙂

nellka21
autor
3. júl 2018

@veronice dakujem za info 🙂

asia83
3. júl 2018

@nellka21 Ja vodičský nemám, tak to netuším, občiansky 4,50 (pozrela som na nete, ja som to menila 3 roky dozadu).

majka99999
7. júl 2018

@nellka21 ja som si tak menila, ja som bola majitel nehnutelnosti, tak som si sla pre vypis z katastra, potom na mestsky urad noveho trvaleho pobytu, tam som predlozila sobasny list aj vypis, zaevidovali ma, potom na policiu, tam som dala stary obciansky a dali mi papier. Sla som na zdravotnu poistovnu, tam mi dali novy preukaz. Potom som aj v praci odovzdala sobasny (kopiu), oni vybavili Socialnu poistovnu. Potom vodicak, banka, 2. pilier, poistovna a stavebna sporitelna, k dr. som nahlasila len pred navstevou - obvodna, gynekologicka a zubarka. 🙂

nellka21
autor
7. júl 2018

@majka99999 ahoj, ja niesom majitel nehnutelnosti, predpokladam ze mne vypis nebude treba ale staci ak pojde somnou nastavajuci ako majitel vsak? Snad nebudem behat od pavla do savla a vzdy budu potrebovat nejake doklady ci papiere na tych uradoch...

majka99999
8. júl 2018

@nellka21 no vypis musi mat majitel, takze snubenec.

zdenkanikolka
20. okt 2018

@majka99999 Dobré ránko.Môžem sa spýtať na túto tému ohľadne nového OP?Píšete,že ste boli na mestskom úrade,kde Vás zaevidovali a potom ste šli na políciu odovzdať starý OP...Na tom mestskom úrade Vám nedávali žiaden papier o pobyte?My sme tam už nahlásili zmenu adresy a pani mi iba povedala,že treba ísť odovzdať staré OP a vybaviť nové.Ale nedala mi žiaden doklad o pobyte.Netreba ho?Vy ste len šli z úradu na políciu a podali ste si žiadosť o nový OP?Lebo niekto píše,že treba akýsi papier a druhí zase píšu,že polícia a matrika sú prepojené a papier netreba-tak teraz neviem ☹ Dˇakujem za skorú odpovedˇ 🙂

veronice
20. okt 2018

@zdenkanikolka papier naozaj netreba, matrika a policajti to maju prepojene 🙂 iba prides k policajtim a povies ze menis obciansky lebo - sobas a nove meno, zmena trvaleho pobytu a pod...

majka99999
20. okt 2018

@zdenkanikolka ano, oni to maju prepojene. Dokonca napriklad v Petrzalke na MU vedeli, ze som sa vydala v rodnom meste. 🙂 Nepamatam sa na 100 %, ale tusim som neniesla papier.

nellka21
autor
20. okt 2018

Nič ti netreba, treba ísť na Mu a následne na políciu 😊

veronvh
23. mar 2020

Ahojte..
Prosím Vás potrebovala by som sa poradiť ohľadne zmeny OP a Vodičáku. (Zatiaľ iba zmena priezviska). Vybavím tieto doklady naraz alebo musím mať najprv vybavený nový OP a až na základe toho mi vystavia nový Vodičák?
Ďakujem.

veronice
23. mar 2020

@veronvh obe sa vybavuju u policajtov takze vybavis obe naraz. Nezabudni si povodny OP a VP a sobasny list

veronvh
23. mar 2020

@veronice
Ďakujem pekne 😊