icon

Zmena poistovne - hrozí nám niečo, ak sme to nenahlásili v práci?

hu3hu3
15. jan 2020

Ahojte baby, minulý rok sme celá rodina zmenili poisťovňu a manžel zmenu nenahlasil v práci bo sme do 13.1. Boli na dovolenke.
Chcem sa spýtat keď to dnes nahlasi, hrozí mu čosi?
Čítala som, že pokuta 330 eur mu môžu udeliť.
Dakujem

evittam
15. jan 2020

@hu3hu3 To ste boli na dovolenke od septembra? Neviem ci hrozi pokuta ale aj mzdarka musí nahlásiť zmenu.

babyfrog
15. jan 2020

@evittam no človek si myslí keď podpise zmluvu z novou poisťovňou je všetko v poriadku..a žiaľ v Unione nastala.nejaka chyba ani ja a ani manžel sme neboli preradený do Unionu .... pritom všetko bolo v poriadku...a neboli sme jediný...takže zbytočné by som hlásila v septembri že som prešla do Unionu keďže to tak nie je

hu3hu3
autor
15. jan 2020

@evittam neboli sme od septembra.. Bolo mi povedané ze zmenu treba nahlásiť keď príde preukaz a ten nám prišiel pred Vianocami a to už nebol v robote... A odvody za december ešte idú do starej poisťovne v januári?
@evittam

evittam
15. jan 2020

@hu3hu3 Samozrejme sú to odvody za december 2019. Ale je nahlasovacia povinnosť do 8dni od zmeny.

evittam
15. jan 2020

@babyfrog No tak tomu sa hovori bordel ale nie vas ale poisťovne.

hu3hu3
autor
15. jan 2020

@evittam a môže to nejako ovplyvniť mzdu manžela keď to nahlasi dnes ci zajtra?

evittam
15. jan 2020

@hu3hu3 To záleží od zamestnávateľa a ci dostane pokutu.

lenkasgt
15. jan 2020

Este je len 15teho, nahlasit co najskor, stastie je ze este neodisla vyplata za januar do zlej poistovne, potom by sa mzdarka teda nepotesila 😀

babyfrog
15. jan 2020

@evittam no to áno...my sme odchadzali na dovolenku 20.12.2019 dovtedy neprišli kartičky...tak hádam že dôjdu medzi sviatkami dôjdeme domov 3.1.2020 a kartičky niekde... Samozrejme hneď sme zisťovali čo a ako a až 9.1. nám povedali, že proste chyba v systéme že proste neprešli sme...ako vrr