Zneužívanie fotiek môjho dieťaťa
Dobrý deň, chcela by som sa informovať, niekto zneužíva fotky môjho dieťaťa vo fejkových účtoch a píše o ňom dezinformácie. Reálne otrasné veci ktoré by ma nikdy nenapadli písať na malé dieťa… Nevedela som že v mojom okolí sa môžu ludia chovať tak detinsky a robiť ludom zle cez malé nevinné dieťa. Chcem s tým ísť na políciu aby aspoň zistili kto to je dá sa to ? Alebo aký je postup v takomto prípade. Nechcem to nechať iba tak ale bojím sa že ani policia s tým nebude vedieť nič spraviť.
@sonula praveže mám súkromné účty kde mám ludí iba ktorých poznám čiže to je niekto z môjho okruhu “priatelov” ak to tak možem teda nazvať. Bohužial snažili sme sa danú osobu konfrontovať s tým aby okamžite vymazal fotky mojho dieťaťa a prestal písať tak zákerne veci ale automaticky sme išli hneď do bloku a tak isto každý jeden koho sme požiadali aby tej osobe napísal…
A presne toho sa obávam že mi s tým aj tak nijak nepomôžu a dotyčný/á si bude výsmevne robiť ďalej podla svojho.
Ak je to socialna siet, mozes profil aj prispevky nahlasit. Kazdopadne pokial nevyskusas nevies.
@sonula problem je ten že to nahlásiť nedokážem kedže ma zablokoval
však si vytvor nový nick alebo svojich priateľov požiadaj o nahlásenie cez ich účty....
Keď raz dáš fotku na net, už strácaš nad ňou kontrolu a "žije si svoj vlastný život".
Falošné profily treba nahlasovať, hoci to bude boj na dlho.
Polícia by to mohla riešiť máš na to právo, pozbieraj si všetky dôkazy.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
Tu sa pozastavujú prečo niekto nechte zverejňovať fotky svojich detí na sociálnej sieti
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/zverejnenie-fotiek-dietata-v-skolke-2/
@maranco to je práve to že nahlasovať ho nahlasujú ale profil stále existuje a keď som sa snažila cez blízkych tú osobu poprosiť slušne aby fotky stiahol a nepísal o mojom decku nepravdivé veci automaticky ich zablokoval.
Tak potom si narob screenshoty vsetkeho, komunikacie, fotiek na jeho profile aj s komentarom atd. a chod na profesiu. Screenshotni aj cely profil, cim viac info predlozis, tym to budu mat jednoduchsie.

Mozes podat trestne oznamenie na neznameho pachatela. Musis vsak pocitat s tym, ze na 90% s tym policia nic nespravi. A zobrat si poucenie, ze fotky malych deti sa na verejne ucty nedavaju a na sukromnych uctoch treba mat velmi silne hesla, ktore treba pravidelne menit. Zaroven mozes na tie fake ucty napisat, ze podavas trestne oznamenie a poziadat ho o zmazanie fotiek, co teda nebude mat ziadny efekt, ale budes mat dalsi podklad pre policiu. Urob si screenshoty tych uctov, uloz linky a vsetko im predloz.