icon

Zvážte možnosť výpovede pred PN po rodičovskej dovolenke

7. feb 2025

Ahojte prosím o radu. Keď mi konci rd 20.aprila (ďalej tam už kvôli prác . Času nemôžem. Ostať, čiže dám výpoveď) , a chcem sa dat ešte na mesiac na PN, kvoli problému ktorý potrebujem Riešiť. Tak ako je najlepšie to spravit? Nastúpiť na 1 deň po rd do prace a následne sa dat na pn? Alebo dat najprv výpoveď a tak ísť na PN ? Mala som najvyššiu materskú, teda aj pn by mi mala vyjsť veľka a nerada by som o ňu prišla. Ako najlepšie to spraviť? A na úrad práce stačí ísť po skončení pn??

tahomi
7. feb 2025

Strasne spekulacie toto. Preco si zdravtony problem neriesis pocas RD?

balerina2025
7. feb 2025

preco chces na 1 den nastupit? ved ked mas problem, ides na PN nie? a chapem, ze potom budes normalne pracovat

balerina2025
7. feb 2025

toto je prosim ta co za chorobu?

a chcem sa dat ešte na mesiac na PN

mamamasama
7. feb 2025

A potom podpora? Hmmm. Zaujimave špekulacie. Asi by si mala vziat ten jeden den a potom PN.

balerina2025
7. feb 2025

@mamamasama vyborne a na PN bude polroka, a potom maximalka. tlieskam nasim dieram v zakonoch. a ne mi na grc z tohoto kalulovania, ked ma problem na PN mala uz nastupit davno.

lucka_ke
7. feb 2025

PN sa počíta inak ako materská, čiže na max. nespoliehaj, zamestnávateľ ti platí prvých 10 dní čiže ak chceš odísť tak je lepšie ísť na PN po skončení PP

autor
7. feb 2025

@lucka_ke ďakujem za jedinú normálnu odpoveď 🙂

aurora33
7. feb 2025

Och, ďalšia…..

balerina2025
7. feb 2025

@aurora33 asi dalsia co si aj maximalny matersku takto zabezpecila.

aurora33
7. feb 2025

@balerina2025 bez debaty. A už dopredu vie, že v tom a v tom mesiaci (úplne čistou náhodou vtedy keď jej skončí rodicak) bude mať iste zdravotne problémy 😃😃😂😂

balerina2025
7. feb 2025

@aurora33 akoze ved moze mat, ale preco si to vsetko takto casuju. uz nech konecne SP sprisnuje tieto odrby.
nie je nad zdravie.

patta89
7. feb 2025

Ja dufam, ze jej posudkovy lekar tu PN stopne, ak uvidi ze na nu nastupi az po skonceni RD ...je februar tak preco prosim Ta nepojdes na PN uz teraz ak mas zdravotne problemy ?

aurora33
7. feb 2025

@balerina2025 ja som to myslela trosk ironicky. Proste je to veľmi okaté. Ak mám problém, riešim ho hneď.

balerina2025
7. feb 2025

@aurora33 chapem ved aj aj to tvrdim.

mamamasama
7. feb 2025

@balerina2025 a prečo to píšeš mne? 🤦🏻‍♀️

balerina2025
7. feb 2025

@mamamasama nie na teba, ale nadväzovala som na tu podporu o ktorej si sa zmienila. autorka je dakde inde, dúfam ze sa hanbi v kute, ak ide o cistu spekulaciu

mamina7070
7. feb 2025

v prvom rade PN nemusis dostat socialna poistovna teraz ide po takychto ucelovych PN a rusi ich (maju na to pravomoc)
PN urcite nebude maximalna a ani podpora samozrejme po tejto aktivite