icon

Zvýšenie daňového bonusu

alofinka
22. jún 2022

Od 1.7.2022 sa zvyšuje daňový bonus aj Prídavky, takže mi to uvidíme až v auguste?

Strana
z2
irusa
22. jún 2022

áno

hiro
22. jún 2022

Nie je ten zakon nahodou vetovany? Takze neplati? A Matovic nechce nechat preist aspon to co ma platit od 1.7. - ale chce aby presiel cely - aj to co malo platit od noveho roku? A kedze to vyzera ze nedostane dostatocnu podporu na prelomenie veta tak z 1.7 ani z 1.1 nic nebude?

marci77
22. jún 2022

dnes sa ma o prelomeni veta hlasovat v parlamente o 11.00, ak to zase nepresu na iny termin, takze uvidime vecer .....
je dost mozne, ze to neschvalia a nemusi platit nic, ani to zvysenie od jula

tosomja
22. jún 2022

@hiro tiež mám taký pocit, že z toho nič nebude 🤔

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mima172
22. jún 2022

Ak tomu správne rozumiem, tak vetovaná je "len" ta časť, kde sa jedna o zvýšenia od 1.1.2023. Zvýšenia od júla 2022 prešli, predidentka to podpísala. Tu je to pekne zhrnuté: https://www.rodinka.sk/vazne-veci/stat-pre-rodi...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
hiro
22. jún 2022

No neviem, myslim ze to moze dopadnut tak ze od 1.7 sa nic nezmeni:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/631139-k...
"Aké majú poslanci možnosti?
Poslanci majú aktuálne tri možnosti. Tou prvou je prelomenie veta bez akceptovania pripomienok prezidentky. Aj keby sa to Matovičovi podarilo prostredníctvom poslancov dosiahnuť, neznamenalo by to istý úspech.
Zuzana Čaputová totiž avizovala, že v takom prípade sa obráti na Ústavný súd. Nepozdáva sa jej totiž legislavatívny proces. Od predloženia zákona na rokovanie vlády až po schválenie Národnou radou prešlo v zrýchlenom konaní len šesť dní. A to aj napriek tomu, že niektoré časti balíka začnú platiť až budúci rok.
Druhou alternatívou je, že sa nenájde 76 hlasov na prelomenie námietok hlavy štátu. V takom prípade zákon ani nevstúpi do platnosti a z peňazí sľubovaných ministrom financií nebude nič.
Treťou možnosťou, o ktorej hovorili aj poslanci Za ľudí a Krúpa z OĽaNO, je upraviť zákon tak, aby vyhovel pripomienkam prezidentky. Našiel by tak podporu aj doposiaľ odmietajúcej SaS. „Budeme hlasovať za pripomienky prezidentky, lebo to vylepšuje návrh, o ktorom si myslíme, že je veľmi zlý. S pripomienkami prezidentky bude už iba zlý,“ vysvetlil svoj postoj predseda SaS Sulík.
Krajnou možnosťou je v prípade potreby odsunutie hlasovania o vetovanom zákone na koniec schôdze. Bod sa pritom už raz presúval. Poslanci o ňom mali hlasovať minulý týždeň v utorok, no pre nedostatok poslancov ho preložili na dnes. Zatiaľ sa však podľa našich informácií o ďalšom posúvaní nediskutovalo.
Balík navrhuje zvýšiť daňový bonus v tomto roku na 70 eur a mesačný prídavok na dieťa na 30 eur. Od budúceho roka by sa tieto položky mali zvýšiť na 100, respektíve 40 eur. Súčasťou pomoci sú tiež 60-eurové voľnočasové poukazy pre deti."

hiro
22. jún 2022

@mamula20 "Velmi som zvedava ako sa zachova Ukrajinska prezidetka pri referende" - Fico velmi dobre vie co robi a ze take referendum nemoze byt vyhlasene - otazky ktore nemozu byt - dve podmienujuce sa v jednej. Takze to ani nemusi ist na ustavny sud. Namiesto snahy o platne referendum len burcuje ludi klamstvami.

matabb73
22. jún 2022

@hiro Fico to robi naschvál, aby mohol prezidentku obviniť, že mu zmarila referendum a on chudáčik nemôže preto ľuďom pomôcť. On je právnik, má okolo seba ďalších právnikov a postaví otázky takto? Keď je vopred jasné, že by to ústavný súd v tomto znení zrušil tak ako to predtým.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zanta3
22. jún 2022

Ja uz mam v tomto teda pekny gulas a po pravde som si myslela, ze sa to zvysenie aj zamietlo. Lebo veda kazdy den hlasia nieco nove a clovek uz fakt nevie, comu by mal verit a s com vobec moze pocitat

vikusjk
22. jún 2022

Akoze ale toto ma serie, lebo konecne by prilepsili aj nam pracujucim, nie len tym prizivnikom, ktori cely zivot nic nerobia a prave s tymto robia caviky 😠

marci77
22. jún 2022

@vikusjk
asi najvacsi problem je to kruzkovne, co chce zaviest Matovic .....to si aj ja myslim, ze je zbytocne ....60eur na mesiac to je fakt vela, to by sa zbytocne potom dvihali ceny za kruzky ....a v ramci skoly sa daju vybrat kruzky aj za par eur na polrok, komu stacia take kruzky, skor tie peniaze by napr. mohli dat ucitelom na to zvysenie platov a kruzkov by mohlo byt viac v ramci skoly .....alebo nieco take

keby tam toto nebolo, myslim, ze by nebol az taky problem ten navrh schvalit
a potom dalsi problem, ze to nemaju financne vykryte v statnom rozpocte ....a chcu to zobrat samospravam, lebo ked zvysia danovy bonus, tak samospravam bude chodit menej penazi z dani .....tak zase budu zvysovat samospravy miestne dane

juma2
22. jún 2022

lenze aj to kruzkovne, nie na vsetky kruzky sa bude dat uplatnit. oni nic nevedia vymsliet bez toho, aby nieco ine potrebne nasledne zas nemuseli zvysovat a tam je podla mna najvacsi problem

matabb73
22. jún 2022

@mamula20 keby sa dialo čokoľvek, nikdy by som nešla na protest, ktorý by organizoval Fico. Za to v akej ri.. je tento štát, môže hlavne on. 12 rokov pri moci, z toho roky keby mohol vytvárať zásoby, lebo to boli ekonomicky silné roky a on tento štát, spolu s jeho prisluhovačmi, rozkradol. Všetko v dezolátnom stave. Nemocnice, školy, cesty, železnice a mnoho iného. Nechal tu prázdnu špajzu. A potom si ešte ľudia zvolia populistov miesto normálnych ľudí a tí to ešte dorazia. Ficovi nejde o tento štát a o ľudí, ale o to, aby sa nedostal do basy a bol zas pri moci. Mal 12 rokov, aby niečo dokázal a premrhal ich.

matabb73
22. jún 2022

@vikusjk je to tak komplikovane vymyslené, že mnoho rodín by tie peniaze nedostali. Napríklad živnostníci s nižšími prijmami na tom môžu byť horšie ako teraz, lebo budú mať nižší daňový bonus na deti ako je teraz. Alebo krúžkovné. Musí byť ta organizácia schválená príslušným úradom, ktorý na to vytvoria a len tí to budu môcť poberať za deti. Majú kvôli tomu prijať okolo 500 nových úradníkov. Naštuduj si o tom podrobnosti a zistíš aký je to nezmysel. Ja som za podporu štátom v tejto dobe, ale malo by to byť adresné pre ludi, ktorí to potrebujú. Načo je kružkovné a zvýšené prídavky bohatým ľuďom keď chudobní pracujúci nedostanú zvýšený daňový bonus? Je to celé zle nastavené. Preto je mnoho politikov proti tomu.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
hiro
22. jún 2022

@mamula20 "ono uz to dlho trvat nebude,a sami budete na tych protestoch co bude organizovat prave Fico" no to veru nehrozi aby som ja protestoval so zlocincom a zlodejom.
"ano on chce ukazat,ze prezidentka to moze akceptovat a podpisat,"? To ma vypisat protiustavne referendum? Za to ze Fico ma zakony v pazi tak ma mat aj prezidentka?

matabb73
22. jún 2022

@mamula20 chyba je v tom, že ľudia volia populistov. Nezaujímajú sa o politiku, nezisťujú si, kto je na kandidátke danej strany a nevedia, aký majú program. Volia toho, kto pred voľbami najviac kričí alebo najviac nasľubuje. Ja by som Matoviča nikdy nevolila, vždy to bol šašo a nie seriózny politik.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
hiro
22. jún 2022

"ked si lud preberie konecne svoju krajinu" :D To sa tak moze stat niekde v Afrike... Neexistuje ziadna moznost ze by si "lud" prebral krajinu. To akoze by prisiel nejaky Jozko z Hornej do parlamentu a povedal ze je lud a prebera krajinu? :D Jedina moznost je vojensky prevrat - tak ze vojsko vsetko obsadi a zacnu vladnut generali.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
maribell
22. jún 2022

@mamula20 niekde som zachytila, že si tehotná? (dúfam, že som si nepomýlila nick). Byť tebou tak vypnem všetky konšpiračné weby a hodím sa do kľudu, lebo toto určite neprospieva ani tebe ani bábätku. Tvoje komentáre začínajú byť doslova znepokojujúce. (A tým nemyslím tvoje predpovede, ale tvoje psychické zdravie)

uhgara
22. jún 2022

nikomu takto konspiracie nerobia dobre tak ako mali by ste si s tym dat niektore pokoj. nikomu tym nepomahate, len sa to tu uplne zbytocne uberie takym az by som povedala nebezpecnym smerom

hiro
22. jún 2022

@mamula20 :D To by ma zaujimalo ako by vyzerala ta obcianska vojna. Kto proti komu? S akymi zbranami? A nakoniec ak niekto niekde ide kradnut jedlo tak to veru obcianska vojna nie je...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
matabb73
22. jún 2022

@mamula20 máme takú vládu akú si ľudia zvolili. Každé štyri roky je šanca to zmeniť. To, že to ľudia zas pokazili, je smola a je to len obraz naše spoločnosti. Žiadnu občiansku vojnu nepotrebujete, len používať kritické myslenie a rozum pred voľbami. Inak, Slováci a občianska vojna, to je riadne scifi. Aj nežnú revolúciu začali v Prahe a nie v Bratislave.

Strana
z2