Fliačiky na chodidle dvojročného dieťaťa

babatkoo
20. dec 2017

Ahojte, dnes rano som nasla synovi na chodidlach-pätach malicke nevystupene skrvnky. Neviete co to moze byt? Teplotu nema, soplik a kasel tiez nie. Nestazuje sa ze by ho to bolelo alebo svrbelo

nelinka888
20. dec 2017

Nemôže to mať potničky alebo také niečo?

kaja73
20. dec 2017

ruky nohy usta..mojmu to cele prebehlo len presne takym vysypom..postupne na vsetkych koncatinach..ale len zo spodu a takto jemne..

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 ahoj. Ano ma aj vysyp na stehnach, pod kolenami, ramenach... vyzera to ako potnicky malicke. Take volaco stw mali? O hodinku idem lekarke

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 ale na chodidlach to su iba fliaciky. Nevystupene. Na nic sa nestazuje. Mal uz 2x apec syndrom. Vkuse sama vyraska tak som myslela ze aj ten vysyp bude take nieco. Neriesim uz tu kozu jeho lebo stale vyrasky. U koznej kazdu chvilu. Ale tie chodidla ma zarazili

babatkoo
autor
20. dec 2017

@nelinka888 praveze to nie je vyraska. Su to fliaciky. Nie su na povrchu koze 😒

babatkoo
autor
20. dec 2017
kaja73
20. dec 2017

@babatkoo moj to mal dva krat..prese takto vyzerali jeho nohy zo spodu a dlane-tam su to skor fliaciky ako vyrazky..vyrazky su vyssie na nohach a rukach....na 99% je to ono. Moj nemal ziadne ine priznaky a do tyzdne to uplne same aj zmizlo.

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 dlane ma uplne ciste. Ty to mas potvrdene od lekarky?

kaja73
20. dec 2017

@babatkoo neboli sme nikdye vtedy,len telefonicky som to popisalla...dr je nas kamos..kedze malemu nic nebolo tak sme to vobec neriesili..len cečkovali. takze diagnostika po telefone..jemu sa vysypali dlane a nohy postupne..nie naraz...

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 omg to mozem cakat. Mam doma Isoprinosine ako podporu pri virusoch tak mu dam na 3 dni kuru + C, D. A uvidim co povie ta nasa lekarka. Len mam pri nej obavy lebo mu napriklad mesiac nevedela dojst ma to ze ma apec syndrom.

kaja73
20. dec 2017

@babatkoo s tymi exantemovymi chorbami maju Dr casto problemy,lebo nie vzdy prebiehaju vzorovo,virusy mutuju...a obraz choroby nemusi uplne zodpvedat beznemu priebehu..nam takto nevedeli zdiagnostikovat 5 chorobu..riesili sme zihlavku,alergiu,ekzem..a nikoho vobec nenapadla infekcia..az ked to schytal aj druhy syn,tak som na to prisla ja a Dg som po 2 tyzdnoch oznamila Dr a a on len suhlasil. Vysyp malemu trval az 3 tyzdne pri 5 chorobe a nemal ziadne ine priznaky..strasi sa vysypal len na na par hodin..ale identicky..tie iste mapy po tele a cervena tvar..

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 ano mas pravdu. My sme kvoli apecu obehali imunologiu, orl, detsku a az nakoniec sukromna kozna lekarka mi povedala ze je to ono. Ale to uz som si medzi tym aj sama vyhladala tu na MK diagnozu 😝.

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 ahoj. Je to RUKA NOHA USTA 😖 mala si pravdu, dakujem.

Mam z toho nervy, lebo som citala kade co. Ze dokonca detickam aj nechty zliezli. Aky ste mali priebeh? Horucky mal tiez?

kaja73
20. dec 2017

@babatkoo moj nemal ziadne priznaky len mierny vysyp na nohach a rukach..len som davala viac C vitaminu..uplne v pohode to preslo,on sa ani nezosupal po tom,ani nechty nezliezli....ked mal sralach to uz bolo o inom..zosupal sa dva krat uplne na rukach..

babatkoo
autor
20. dec 2017

@kaja73 bodaj by mal taky isty priebeh aj moj syn 🙏 Dakujem ti velmi pekne za radu a za komentovanie. 😉

asocial
20. dec 2017

@babatkoo naše decka mali teplotu do 39, starší mal len pár flakov,malý ich mal veľa..potom sa celý supal ako had a po niektorých flakoch mu zatiaľ ostali biele fľaky..a nechty zišli len čiastočne... našťastie, mladší to nemal v ústach, starší len trošku...je to len vírus, aj keď to škaredo vyzerá...skoré uzdravenie

babatkoo
autor
20. dec 2017

@asocial ako ste to liecili? Mne doporucila kupel v hypermangane, Isoprinosin, Fenistil, B a C vitamin. Nic ine. Kozu si niecim natierala? Mam doma ichtyol puder od koznej, locoid, vazelinu na premastenie. O osetreni koze mi nic nehovorila a ja som sa zabudla spytat

babatkoo
autor
21. dec 2017

Ahojte. Dnes je syn 3 dni vysypany na skoro celom tele. Chodidla ostali so skvrnami tak ako vcera. A na jednej dlani ma 2 malicke 2mm pluzgieriky (ale to moze byt aj dishydroza ekzem co zdedil po mne). Bez horucky, ziadne afty. Mne sa nechce verit ze to ma. Tak jednoduchy priebeh?

asocial
21. dec 2017

@babatkoo nie, nebola som ani u lekarky..naucila som sa totiz, ze k lekarke nema zmysel chodit, pokial nejde o nezrazitelne horucky, chriplavy kasel...(ja viem, keby nebolo internetu, aj ja by som sla:D, ale mam proste skusenosti s lekarmi, ze je to zbytocne, do lekarne viem ist aj sama..)..akurat som znizovala horucku prve dni, inak nic..
ona sa to bude sirit, ale super, ze to nema v ustach..vacsinou to zacina v ustach (nas zacinal tiez vsak nozickou)..

priebeh to moze mat u kazdeho iny..🙂

alenka7777
18. nov 2019

@babatkoo ahoj. viem, ze stara diskusia. ale ak pamatas, ako ste liecili ten apec? vdaka

babatkoo
autor
18. nov 2019

@alenka7777 ahoj. Syn ho mal 2x. Dlzka trvania 8 tyzdnov a liecba ziadna 😖. Iba Fenistil kvapky proti svrbeniu, tekuty puder ak ho vysyp bolel. A lekarka mu dala este nieco na podporu imunity. Tusim Isoprinosin. On mal k tomu aj ten zadny sopel a z toho aj kasel, celych 8 tyzdnov. Ten som liecila Nasodrillom na odporucanie imunologicky. Preslo to presne 9 tyzden od vypuknutia. Zo dna na den. Vsetko zmizlo.

alenka7777
19. nov 2019

@babatkoo dakujem. nakoniec sme dnes zasli aj k dr. dcera to uz tiez ma druhykrat.