icon

Ostroha na päte - ožarovanie

5. jún 2023

Neviete náhodou ze ci sa dá to ožarovanie spraviť aj niekde vrámci Pezinka, alebo až na tej Hajdukovej v BA?

3009
6. jún 2023

V BA aj na Klenovej v nár.onkol. ústave.

autor
6. jún 2023

@3009 a tam sa za ošetrenie platí? Lebo napríklad doktorka v PK mi povedala ze to robí aj ona sama priamo, ale jedno sedenie 50€, sedení treba asi 4-5.. Co sú strašne peniaze preboha

melanta
6. jún 2023

Pani doktorke v PK platíš, pretože je to súkromná ambulancia a prístroj si musela kúpiť, nikto jej ho nezaplatil. Heydukova a Klenová sú štátne nemocnice, preto v nich neplatíš.

danieladeley
6. jún 2023

ja od veci, ale mna by zaujimalo, kde ti prisli na ostrohu? chirurgia, ci niekde inde? a necaka sa dlho na ozarovanie? dakujem 🙂

3009
6. jún 2023

@danieladeley ideš na rongen a potom ortopédovi, ten ti to zistí. Samozrejme všade sa čaká aj na ortopéda aj na ožarovanie. Nič nie je hneď.

3009
6. jún 2023

No pochybujem, že doktorka má v PK žiarič na ožarovanie ostrohy. To má určite rázovú vlnu a to je niečo úplne iné. Žiariče majú len v národných onkologických ústavoch. Za rázové vlny sa platí od 35eur a viac .

autor
6. jún 2023

Ano ona ma tu razovu vlnu, jasne ze jej to nik nedal zadarmo ale preboha, nemá byť zdravotníctvo dostupné?.... Pojdem na tu heydukovu teda asi...
No prišlo sa na to tak ze ma už mesiac bolelo chodidlo na päte, potom to prešlo do stredu chodidlá a na prsty, teraz to už mám také celé strpnute.. Išla som za všeobecnou lekárkou, dala mi rovno výmenný lístok ku ortopedovi ktorého som si sama v rámci mesta vybrala, čakala som asi 3 týždne.. Prišla som tam, ona mi nohu ohmatala, dala mi vymenny lístok na RTG, lebo takto nevidela nič. Rtg mi spravili CHVALABOHU na počkanie ešte ten deň ( na Poliklinike), prišla som obratom späť na ORTO, ze CD s rtg už mám, bohužiaľ termín až o 2 týždne.. Až o 2 týždne sa na to pozrie, a ja ďalšie 2 týždne bez liečby... Ešte som zvedavá ze ako dlho potrvá kým sa dostanem na ožarovanie.. :(

3009
6. jún 2023

No ja som tiež ortopédke čakala v BA 5 týždňov. Počítaj, že cca mesiac je aj čakacia lehota na ožarovanie. Ostroha nie je akútny stav, že by ťa mali ošetrovať okamžite, žiaľ všade sa čaká.

lukbe
6. jún 2023

Nie som z Bratislavy,ale pokiaľ viem,za rázovú vlnu sa asi platí všade. Je pravda,že rôzne,u nás niekde 10,niekde 25.