Hladám dobrého a lacného zubára - Piešťany, Trnava
Môj zubár už je neskutočne drahý naposledy pýtal za trhanie spodnej 5tky 100eur a že vraj sa zapotil pri trhaní....
@alickapusinka Môj ma rodičovský dom a tam ambulanciu za vložku minule pýtal že špecialná....DDD 50e a za mesiac išla von na zadnú 6tku
@milan815 tak chod k nej. Ale ono takých zubarov je veľmi malicko, čo sú tak lacný. Zväčša sú v chudobnejších oblastiach. Okrem iného kvalita práce a aj celková zubna starostlivosť stojí za nič. Čiže často krát potom takýto pacient konci na súkromnej klinike kde mu dávajú zuby do poriadku pretože na RTG sa zrazu oblavilo niekoľko zanedbanych kazov, keďže predtým ten pacient RTG nikdy nemal. A tam sa už platia stovky až tisíce za zanedbaný stav zubov. Čiže si treba aj rozmyslieť ako kvalitnú zubnú starostlivosť chceš mať.
@milan815 presne o tom je nekvalitný zubar. Zubári sú draha záležitosť. Ošetrenie zuba s vytahovanim nervov čiže čistenie korenovych kanálikov stojí 500-700 eur, ak chceš zub zachrániť. A áno RTG na každej preventívnej prehliadke je nutnosť, aby sa odhalili skryté kazy a nemuseli sa ťahať nervy alebo vytrhavat zuby. Ak nie si spokojný so svojom zubarom, treba ho zmeniť. Ale isto by som išla k lepšiemu zubárovi, ktorý urobí aspoň ten základ a ty tak neprišiel o zuby.
@gemerka17 sto eur za vytrhnutie jednokoreňového zuba je nenormálne veľa. Na to nepotrebuješ žiadnu techniku, len ruky a pár obyčajných inštrumentov a práve preto je veľa. To nie je výplň alebo endodoncia, tu sa okrem anestézy nepoužíva žiadny materiál a vybavené je to za pár minút.
@janka1011 vidíš to veľmi čierno bielo. Ak má zubár drahšie ceny malo by to byt spôsobené najmodernejsou technikou v ambulancii, neustalym vzdelávaním, konferenciami, dobrým menom, klinika (ambulancia) v centre mesta, 2 sestričky v ambulancii, recepcne. Preto by bol nepomer pýtať za endodnciu 500 eur a viac a za vythnutie len povedzme 30 eur. To nie o tom, že teraz na to nepoužil nič specialne, všetko okolo toho treba platiť. Problém je, ak zubár nemá dane vymoženosti vyššie uvedené a pýta takú sumu, áno to je potom veľa. To už je na pacientovi, aby vedel zhodnotiť začo platí.
@gemerka17
@janka1011 Zdravím,v piatok som bol u mojho zubára dával mi vložku ale že vraj to bola nejaká špeciálna ale ešte pod vložku mi dal jedno ploškovú plombu a mám jesť len kašovité jedlo prídem domov zjedol som banán po 2h a vložka fuč ostala len jedno plošková plomba ....platil som 70e a za týžden mám prisť dá mi tam ešte 2 plošký plomby cc 90e naparádu 😠
@milan815 ja fakt nerozumiem takému človeku ako ty. Čo si ťarťam alebo zo špeciálnej školy ? Lebo fakt nič v zlom ale musíš mat znížené IQ, sam vieš, že je všetko zlé a za draho a stále si u neho. Proste bez inam. Zubárov je strašne veľa, najmä tých kvalitnejších a drahších. Čiže budú veľmi radi, keď k nim prídeš.

Lacný zubár to je vtip. Toľko pýtajú že lacné je scifi. Nijaký zubár nie je lacný ak je nový a otvorí si ambulanciu na ktorú si vezme úver tak asi lacný nebude.