icon

Ako riešiť bolesť a vzhľad jaziev po operácii?

macka1996
5. okt 2025

Ahojte v Máji som ešte mala , dva menšie chirurgické zákroky...ako chirurg mi nekazal žiadnu špeciálnu starostlivosť. Robila som všetko ako kázal, najprv som nenatierala s ničím. Len potom sa mi to už nezdalo tak som si to začala natierať. .. tieto jazvy ma stále aj bolia ťahaju , pichaju .. Nemáte niekto skúsenosť? na toto už nepomôže žiadna masť určite. neverím tomu .. co s tým? laser jedine asi ale to dr vravela ze až po roku . ako nečakala som takéto jazvy ..som z toho dosť nervózna aj ma bolievaju stále . :( Myslíte že by som mala na to niečo používať? Teraz sú červené lebo sú fotene z blízka a s bleskom. Ďakujem za vaše skúsenosti a rady

lukbe
5. okt 2025

Niekomu sa robia takéto jazvy. Videla som to v rodine. Pri korekcii uší napr. niekomu tú jazvu nevidieť a niekto ma chudák naozaj hrozné. Nič sme s tým nerobili.

anonym_17f004
5. okt 2025

@macka1996 Zabudla si asi pridať fotku. Ale bohužiaľ existuju jedinci, a patrím medzi nich aj ja, ktorým sa všetko zahojí škaredo a tzv živým mäsom. Je to nepekná keloidna jazva. Áno aj bolievaju. Laser sa dá využiť, ale mám odsledovanie ze po takom roku a pol sa začne ta jazva stahovat, zmenšovať, postupne blednúť a menej boliet. Ale chce to cas

eliska13
5. okt 2025

@macka1996 nikto nevie ako bude reagovať koža.Moj muž má tiez keloidne jazvy je to typ kože

macka1996
autor
5. okt 2025
@anonym_17f004

@macka1996 Zabudla si asi pridať fotku. Ale bohužiaľ existuju jedinci, a patrím medzi nich aj ja, ktorým sa všetko zahojí škaredo a tzv živým mäsom. Je to nepekná keloidna jazva. Áno aj bolievaju. Laser sa dá využiť, ale mám odsledovanie ze po takom roku a pol sa začne ta jazva stahovat, zmenšovať, postupne blednúť a menej boliet. Ale chce to cas

@anonym_17f004

macka1996
autor
5. okt 2025
@macka1996

@anonym_17f004

@macka1996 hops anoo :D bože...a teraz do komentu mi nejde pridať:(

veselo_neveselo
6. okt 2025

@macka1996 ked su jazvy uz zahojene, mozes ich masirovat, hydratovat, nech sa pod nimi to tkanivo uvolni, a bude to menej tahat.