Bolieva hlava po operácii uší? Skúsenosti a rady
Zvažujem otoplastiku. Máte s nou niekto skúsenosti?
Pocula som že po operácii maju ľudia dlhodobo problem s tým že ich polieva hlava aj rok po operácii.
Boli ste na nej niekto?
Ahoj, bola som pred 2 rokmi na zaciatku leta, cize technicky este to nie su ani 2 roky. Instrukcie ktore som dostala boli ze hned po operacii keď zacitim bolest, hned si mam dat tabletku - dostala som brufen a este nejake (nazov uz neviem, vraj na rychle liecenie ran, tusim 3ks, prvu som hned prvy vecer zobrala. Bolest je individualna, hned dalsie rano som si dala dalsi brufen ale bolest som necitila a uz som viac nebrala...akurat drobnost ze niekolko dni nesmieš spat na boku (teda uchu), odporucili mi lezat na cestovnom vankusi, ze mensia pravdepodobnost je ze sa otočim. Plus to teplo mi strasne vadilo - tusim v maji som bola. Za 3-4 dni sa da dole obvaz a potom sa odporuca nosit čelenku ktora netlačí. Kludne sa pytaj ak ta nieco specificke zaujima. Operoval ma dr Zamboj z Trnavy.
@katkaseiner ahoj, ja idem na otoplastiku 21.8.2024. Ako približne vyzerá tá čelenka? Vyzerá esteticky tak, aby som ju mohla nosiť aj v práci? Ďakujem za odpoveď
@kvietocek31 a ku komu ides a kde ? 🙂)
@kvietocek31 ja som mala usitu z latky, ale spojenu lepačkou nech to netlačí. Ja osobne by som do zlozenia obvazu radsej do roboty nesla a potom tiez chvilu nie. Hlavne tie presuny teraz ...klima, neskutocne teplo, zas klíma....ja som trpela aj v maji...Mala som ale stastie ze som robila komplet z domu cize do prace som nemusela...
@katkaseiner aktualne ste kolko po operácii? Ste spokojná stále? 😍
som vyse 2 rokov po. Ano, som spokojna, mohla som to mat uz davno za sebou.. mne tato operacia zdvihla sebavedomie ..mna by nikto nikdy nevidel s vlasmi v cope, potila by som a celorocne v rozpustených vlasoch
Aj ja idem k Dr. Zambojovi do Trnavy 🙂 Mám trochu obavy kvôli bolesti, lebo mám dosť nízky prah bolesti, ale snáď to zvládnem. No fajn, s tou lepačkou je na nete plno čeleniek, tak si nejakú objednám 😊
@kvietocek31 on je skvely. Moj muz cakal so mnou na operaciu a ked dosiel doki, tak sa nestacil cudovat...cca 40-45 rocny, total jemna pleť, mlaďas - isto vsetko skusa aj na sebe. Bol velmi mily, neboj... a tiez mam nízky prah bolesti, bala som sa. Instrukcie dal presne bolo vsetko podla planu. Pocas operacie mi bolo neprijemne na krk...kedze postupne obe uši mi robil...bolest len asi hodinu ci dve po operacii (hned pri malom naznaku kazal vzial lieky).Dalsi den som si zo strachu dala lieky ale nic mi nebolo. Drzim palce
@katkaseiner prosím vaaas a aktuálne je cena u neho za tento zákrok aká? A kolko x treba ísť do TT? Deň operácie a potom kontrola? Ta býva kedy ? Dakujeeeeem
aktualne cenu si treba zistit, tusim 1300 som platila pred 2 rokmi a vtedy akurat navysili (muz ked zistoval, bolo to tesne do 1000e. Bola som vo vrabloch na konzultaciu (mam to o chlp blizsie), pozrel a dohodli sme termin, ale isla som do Trnavy lebo tam operuje. O tuším 4-5 dni som isla na prevaz - ale len mi to dal dole, vsetko ok. Mala som ist este na jednu kontrolu ale popravde nesla som uz... Inak v den operacie si treba zabezpecit odvoz - muz ma bral tam aj späť - toto odporucal lekar
@katkaseiner ďakujem za všetky informácie, veľmi mi pomohli 🙂
@kvietocek31 mile rada, nech sa darí
@kvietocek31 zdravim, stále polemizujem nad tým ku komu ísť na otoplastiku. Prosim vás nemohli by ste mi poslať kľudne aj súkromne fotku pred a po? 😁 zvažujem dr Zamboja. Kľudne aj zamazte tvar 😅😅😅 alebo aspoň recenziu po operácii mi napíšete?
@kvietocek31 a Prosim ta aktuálne je cena za zákrok aká? A už si platila alebo až po? Dakujeeem
Ahoj, cena otoplastiky je 1290 €, idem akurát v stredu. Ja sa pred zákrokom fotiť nebudem, jedine, ak mi urobia fotky oni 🙂 Dlhšie som tu nebola, takže ak nezabudnem, napíšem Ti ako bolo. Môžeš zaplatiť buď na mieste v hotovosti alebo prevodom tak, aby aspoň jeden deň pred zákrokom mali peniaze na účte. Ja som to zaplatila akurát dnes prevodom
@kvietocek31 doooobre budem rada aj za recenziu aj bez fotky kludneee 🙂)) držím palce
A po operácii idete Hned domov? 🙂))
domov sa ide hned po operacii - odporuca sa ale mat odvoz (chcela som si to sama odsoferovat ale doki kazal odvoz)
Ďakujem 🙂
Dnes som absolvovala otoplastiku a bolo to presne tak ako písala katkaseiner . Pichol mi injekciu do ucha a bolo to len také jemné uštipnutie, a potom som už necítila vôbec nič 😁 Doktor mi operoval len jedno ucho cca 45 minút, bol veľmi precízny. Ak uvazuješ nad otoplastikou, určite vyskúšaj. Dal mi aj lieky, ale tie som zatiaľ neužila, vraj keď začnem cítiť bolesť, tak si mám jednu dať. Ešte pôjdem na preväz, ale to až po dohode s doktorom.
@kvietocek31 a aký prístup mal doktor? Milý? Bola si spokojná teda? A teraz je aký postup? Kedy ides na kontrolu? 🙂)
A celenku ti dali tam? 🙂)
Doktor bol v pohode, zlatý bol, teraz večer mám bolesti, ale dal mi lieky, tak už je to lepšie. Na preväz pôjdem v piatok a potom zase v pondelok 🙂
Celenku som nedostala, len mi previazal hlavu
@kvietocek31 zdravím už ste videli ušká? Ste spokojná s výsledkom operácie? 😇😇😇
@kvietocek31 opäť by ste volili dr Zamboja? 🙂) kolko je teda potrebných prevezov?
@kvietocek31 a nosíte celenku? Kde ste ju Prosim kúpili? 🙂))
Ahoj, nie som spokojná, uši mám takmer rovnako odstavajuce, ako som mala. Preväzy si robím každý deň. Určite by som nešla opäť k nemu, najprv som mala pocit, že je milý, ale keď som sa na druhý deň opäť objavila u doktora, tak na jeho výraze tvare nebola zjavná nadsenost, keď ma zbadal. V polovici septembra idem na kontrolu, uši sa síce hoja, ale odstavaju stále. Takže určite vyjadrím p. doktorovi moju nespokojnosť, a keď mi ich nebude chcieť upraviť, idem hľadať iného doktora. Celenku si objednas akúkoľvek, tie uši nemajú byť vraj úplne upnute k hlave, takže treba kúpiť širšiu čelenku, aby si si prekryla ten preväz.
@kvietocek31 Uf tak toto som nečakala … určite sa nedaj odbiť a trvaj na reoperácii. Alebo na finančnej kompenzácii