icon

Je normálne mať veľké bolesti po septoplastike?

saharse
2. feb 2025

Dobry den, manzela 29.1 operovali-septoplastika+turbinoplastika.. stale ma plastove dlahy v nose, je stvrty den po operacii a dnes ma najvacsie bolesti..ma predpisany flektor 3x denne, no ten mu ulavi ledva na 2hod..bolia ho zuby nos aj hlava, je to neznesitelna bolest..je fakt v ubozenom stave..neviem porovnat, ci to je normalne mat az take bolesti..vcera mu flektor zabral aj na 4/5hod..dnes uz po hodine a pol/dvoch, ukrutne bolesti.. myslela som si, ze to bude kazdym dnom lepsie, no trosku sa bojim ked ho dnes na stvrty den po operacii vidim v takomto stave, co si myslite prosim? Kontrolu a vyberanie dlah ma az 6.2 vo stvrtok..dakujem za akykolvek nazor/skusenost.

pluss
2. feb 2025

Ahoj...aj ja som mala bolesti...ono tie dlahy tam dosť tlačia na rôzne nervy...ja som nebola schopná sa od 5eho dňa sa dotknúť nosa ako to bolelo všetko...akonáhle dlahy vybral tak to prešlo

majus2323
2. feb 2025

@saharse ahoj , mne dali oveľa silnejšie lieky na doma proti bolesti. Užívala som ich ale len 2 dni aj to skôr zo strachu a prevencie lebo bolesť bola celkom v pohode. Zuby ma boleli tiež aj hlava ale asi záleží od prahu bolesti , každý vnímame bolesť inak. Oveľa väčší problém bol pre mňa nonstop upchatý nos prvé dni. Každý to prežívame proste inak. Každopádne je veľmi čerstvo po zákroku, prajem skoré uzdravenie nech mu bolesti čím skôr prejdú, za týždeň to bude už celé oveľa lepšie

kacena4
2. feb 2025

ahojko ja som po septoplastike tiez mala neskutoxne bolesti celuste, vratila som sa na pohotovost a zistili mi zapal nejakych zliaz pod jazykom dostala som tramal kvapky tie az zabrali od bolesti. drzim palceky

tanika
2. feb 2025

No ako som pisala v skupine urcite atb ja po operacii dutin aj moj manzel ten mal aj dlahy mu hned v nemocnici nabalili domov atb a v pohode to dal.

noji123
25. feb 2025

@tanika ake antibiotika bral ak sa mozem spytat? Ja som akurat po septoplastike.

saharse
autor
25. feb 2025

@noji123 amoksiklav ale ani ich nedobral lebo mal z toho hrozne zaludocne problemy, 3x denne flector plus antibiotika..bolo toho vela

tanika
25. feb 2025

@noji123 no myslim ze manzel dostal augumentin neviem ci 625mg alebo 1g ??? Neviem už ale dostal atb ked bol prepustený a tusim uz po operacii a v noci infúzie dostal atb a aj proti bolesti aj nejaku výživu ci co .

noji123
25. feb 2025

@tanika davali aj fraxiparin?

noji123
25. feb 2025

@tanika mne nedali nic akurat novalgin

tanika
25. feb 2025

@noji123 to si nepämetam ale v Považskej Bystrici ma jednodňovej orl manžela aj mňa opetovsl primár Mudr. Peter Rác on predtym operovsl bo vojenskej v Ružomberku odborník velky a tá starostlivosť na tom oddelení ze fakt 👍👍👍 klobúk doku . Ozaj co sa tyka mňa aj manžela pocas operácie po operaci sestricky vsetko 👏👏👏 a aj pokyny ako a co po prepustení domov lieky atb a ajo ošetrovať nos. Ukážkova oproti nemocnici orl v trencine to sa neda porovnať.

noji123
26. feb 2025

@majus2323 ja som toez teraz druhu den po septoplastike+turbinoplastika a hlavu mi ide roztrhat co boli. Z nosa tece krvavo zlty hlien. Zvysena teplota. Mozem sa spytat brali ste aj antibiotika? Mne nedali.

majus2323
26. feb 2025

@noji123 áno dostala som v nemocnici do žily a potom klasicky na doma. Za mňa sú antibiotiká po takejto operácií dôležité, tiež na operoval dr Rác v PB. Tie hlieny môžu byť kľudne žlté aj krvavé aj teplotu môžte mať zvýšenú. Každopádne zavolajte zajtra na ORL alebo kde chodíte a informujte lekára o Tom, nech zváži či treba ďalšiu liečbu.

noji123
26. feb 2025

@majus2323 ja som sa pytala lekara a ze teploty mozu byt pri zakroku a aj tie hlieny. A ze atb az pri horucke. Ale podla mna pri takychto zakrokoch ako prevencia by bolo dobre.

majus2323
26. feb 2025

@noji123 každý lekár má na to svoj názor, antibiotiká sú háklivá téma...

tanika
26. feb 2025

@noji123 presne tak primár co nas operoval nechcel riskovat komplikácie pri hojení kedze mozu zniknut bakter.infekcie a hojenie sa moze skomplikovať .

nikoletka_h
26. feb 2025

@noji123 ahoj ja som týždeň po septoplastike a FESS...ale ja som teda veľké bolesti nemala,nemusela som používať analgetiká..nos pri dotyku samozrejme bolel kvôli tým plastovym splintom (dnes mi ich vyberali 🥺) ja som užívala silné antibiotiká amoksiklav 1g 2xdenne a budem v tom pokračovať ešte jeden týždeň

noji123
27. feb 2025

@nikoletka_h ahoj to si mala fajne ked si to takto bez bolesti prekonala. Ja som teraz treti den po septo a turbinoplastike a jedina bolest ktora ma trapi je bolest hlavy, taka hnusna pulzujuca. Viem len lezat, akonahle zacnem daco robit bolest katastrofalna.tak si davam flector.

amajlik
8. okt 2025
@nikoletka_h

@noji123 ahoj ja som týždeň po septoplastike a FESS...ale ja som teda veľké bolesti nemala,nemusela som používať analgetiká..nos pri dotyku samozrejme bolel kvôli tým plastovym splintom (dnes mi ich vyberali 🥺) ja som užívala silné antibiotiká amoksiklav 1g 2xdenne a budem v tom pokračovať ešte jeden týždeň

@nikoletka_h ahoj. Som po necelé tri týždne po sepltotlastike a našla som túto tvoju odpoveď jednej kocke tiež ohľadom operácie... Hoci viem že ty už mám dávno po tom, prosím môžeš mi povedať že tie stehy čo si mala v nose ti kedy vypadli, alebo ti ich lekár vybral, alebo ako to je...ja sa v tom už strácam. Dlahy po týždni von, ale tie stehy mám ešte stále v nose,vadí mi, pravidelne preplachnujem nos ale oni sa tam držia ako kliešť. Iná všetko ok. len tie stehy. V pondelok bude 3 týždeň a mám ísť na kontrolu, tak žeby tam mi s tým niečo urobili? Prosím ak mi vieš poradiť, napíš mi.
Ďakujem 🙏