icon

Ktoré nemocnice ponúkajú odstránenie brušného previsu?

5. feb 2025

Dobrý deň. Zvažujem odstránenie brušného prevysu po tehotenstve , najlepšie v štátnej nemocnici.
Chcem sa informovať ako je to s preplácaním zdr.poistovňe a ktorá klinika je overená,samozrejme sa to týka mamičiek ktoré takýto zákrok podstúpili.
Ďakujem za každé info.

vsetkounas
5. feb 2025

Ja sa tu pripnem lebo čo som zisťovala ja málo kedy to vie ísť cez poistovnu .Ono sa to volá abdominoplastika je tu aj skupina nato ale väčšinu žien si to platí samé . Viem že okolo tri tisíc eur .Možno dopis kraj ešte pre lepšie odporúčanie

janai1
5. feb 2025

Zdravotná poisťovňa prepláca len zo zdrabotnych dôvodov nie estetických

autor
5. feb 2025

@vsetkounas za mňa Košice
Akurát vybavujem aj zmenšenie prsníkov cez zdr.poisťovnu to mám zo zdravotných dôvodov, tak dúfam že určite percento mi poisťovňami schváli, ale musí to byť štátna klinika.
A keďže ten brušný previs ,je len z estetického hľadiska pravdepodobne to nebude môcť poisťovňa preplácať takže mám termín konzultácie v KE na klinike Envy

denissi
5. feb 2025

chcem sa popýtať k tej úprave prsníkov, nebojíte sa v štátnej klinike? ja by som tiež velmi rada podstúpila zmenšenie, no suma za zákrok je príliš vysoká pre mňa a v štátnej nemocnici by som mala asi strach🙄

grace55
5. feb 2025

@denissi prečo? Často to robia ti istí lekári.

haraburdova
5. feb 2025

@grace55 pretože, ako mne povedala lekárka, ktorej som zaplatila nie malý peniaz za zmenšenie prsníkov "za tie peniaze, ktoré za to odo mňa dostane nemá žiadnu motiváciu zákrok odfláknuť".
Do štátnej by som na tieto úkony nešla. Keď som videla fotky pozapaľovaných a zle našitých bradaviek.. nebolo mi ľúto ani posledného centu.
Navyše, od operácie ubehlo 7 rokov, a ja som minulý rok bola schopná plne dojčiť.

lilianka28
5. feb 2025

Ani ja by som na takéto zákroky do štátnej nemocnice nešla.
Autorka, vieš o tom, že ak podstúpiš takúto operáciu u plastického chirurga, tak ju síce tam na mieste zaplatíš, no ak MÁŠ NÁROK zo zdravotných dôvodov, tak tvoja ZP ti to preplatí?
Ak nárok na preplatenie nemáš, tak by si to zacvakala aj v štátnej.

denissi
5. feb 2025

@haraburdova áno, presne pre toto by som mala strach 🙈

autor
5. feb 2025

@haraburdova na ktorej klinike ste boli prosím? Možno nakoniec tiež radšej zvolím súkromnú kliniku

autor
5. feb 2025

@lilianka28 v súkromnej klinike sa neprepláca ani keď má pacient nárok zo zdr.dovodov ..oni totiž ti nemajú zmluvu so zdravotnými poisťovňami aspoň tak mi to bolo vysvetlené na kliniky Envy v Ke

grace55
5. feb 2025

@haraburdova spýtala som sa kvôli tomu, že som nedávno absolvovala plastickú operáciu, ktorá sa bežne platí. Na súkromnej klinike mi to nechceli urobiť, že je potrebná celková anestézia a pod. Nakoniec som skončila v štátnej nemocnici, kde to urobili super, esteticky pekne a zadarmo. Je pravda, že tam bola aj zdravotná indikácia. Keď som este hľadala, kde by mi to urobili, veľakrát to bolo tak, že lekári z nemocnic mali bokovky v súkr.zariadeniach.

haraburdova
5. feb 2025

@autor ja som bola v Bratislave v klinike Esthetic na Palisadach.
@grace55 jasné, verím že sa nájdu poctivci aj v štátnych, len drvivá väčšina aspoň podľa recenzií žien, čo napríklad postúpili zmenšenie pŕs, mali katastrofálny stav po operácii. Jazvy, krivo našité bradavky, zapálené rany... Ja som napríklad mala aj zdravotnú indikáciu, lebo som mala nábeh na rakovinu prsníka ale napriek tomu som šla do súkromnej a som veľmi rada. Jazvy mi už ani nevidno a napríklad mi aj zmenšili dvorce bradaviek aby boli uspôsobené na menšie prsia, čo viem, že sa v štátnych aspoň vtedy nerobilo. Ale aby som len nepindala na štátne, tak mi pred 16 rokmi štátny chirurg odstraňoval znamienka na chrbte a urobil to celkom pekne, hoci to nebol invazívny zákrok. Ale takéto veľké rozrezávačky v celkovej anestéze by som sa bála v štátnej. Sranda, ako človek na slovensku neverí štátnemu zdravotníctvu ale súkromnéu v pohode hoci presne - občas ide o tých istých lekárov. Smutné no. Lebo sú to fakt veľmi drahé zákroky. Mňa tá operácia stála s preväzom, hospitalizáciou a anesteziologičkou vyše 4000 eur..