Plastika skríženého väzu: Čo očakávať po operácii?
Ahojte, caka ma operacia, plastika. Zaujima ma stav po. Kedy ste boli schopne fungovat? Myslim hlavou.
- Chystam sa pracovať z domu, ze kedy po operacii si budem schopna sadnut k pc.
- Kedy budem moc chodit? S barlami asi dost rychlo ale myslim bez.
- A kolko trva celkova rehabilitacia? Dajme tomu, nie celkom do ohnutia kolena ale aspon chodenie bez ortezy a bezny pohyb.
- A soferovanie auta?
Ďakujem
@frflos_nespokojny to je riadne potešujúce. Kolega bol po dvoch týždňoch v robote?
chcel po tyzdni, ale nedal to. po dvoch uz prisiel.
ale necakaj, ze budes skakat ako baletka.
nechcem ta strasit 😀
je to ale zasah do organizmu
uz ti oznamili ako to bude prebiehat?
@frflos_nespokojny ja mám v pláne byť doma mesiac. Veď nečakám, že budem ako baletka. Budem robiť z domu, len som chcela vedieť, kolko po operácii budem schopná si zadnej ku pc
no budes musiet po operacii aj polohovat nohu., cize pri pc nebudes moct sediet cely den aj ked to bude mozne
@frflos_nespokojny bože, veď to ja viem že tam nebudem sediet 8 hodín. Pýtam sa, na realnu skúsenosť, kedy mi bude fungovať hlava. Ale vďaka
hlava ti bude fungovat na sto percent 🙂
ine to bude ak budu bolesti a to neviem povedat ake budu a ako dlho.
myslel som pooperacne - ked uz budes doma
Ahoj, uz mas po operacii? Teraz som nasla tento chat.. ja som po plastike lca 3 mesiace, uz som po rehabkach, koleno na moj vkus este nic moc… cakala som ovela rychlejsi priebeh
@klaudia127 mňa kvôli chorobe odložili. Takže ma to čaká v 1/2 februára
Tak nech ti to dobre dopadne a nech sa ti to hoji standardne rychlo, nie ako mne 😅
@klaudia127 a ty to máš v akom stave teda? Čo znamená nič moc po 3 mesiacoch?
@klaudia127 tiež mám po plastike acl 2.12.2024 mám 4 mesiace a tiež ti chrupe v kolene pri ohybe kolena ???
@heineken22292 ja som mala toto po roztrhnuti. Lekar mi tam pichol najaku injkeciu, co si davaju sportovci (cca.150e), no a bolo to o dost lepsie. Az to zmizlo. Teraz som po plastike 3 týždne tak čakam čo bude. Kedy si začala rehabilitovať po operacii?
Ja som bol na jednodňovej klinike ráno prišiel a na druhý deň išiel domou robili mi to v čr v Ostrave a mal som tam aj zapal potom sa vyliečil a začal som cvičiť už dva dni po operácii na posteli a potom úplne mesiac. A teraz chodím na prechádzky tak cca 7 km do kopca a bicykel stacionárny a rehabilitácie a na kontrole 12.2 .2025 skušal koleno a povedal že je to dobre spravené ohňom ho úplne len mi tak chrupe vňom a dal mi tam injekciu do neho za 120€ a povedal že si to sadne to koleno že to sa spraví ako pri chôdzi nechrupe ale keď sú ako schody aj na rehabilitaciach výskoku na schodík tam chrupalo tak neviem čo si o tom myslieť
Foto čo mám v profile je foto kolena po plastike ako bolesti nemám žiadne a ani som nemal a tam kde som bol tam chodia hráči FC baník ostrava a bol tam aj český reprezentant jankulovsky čo hral v ac Miláno a aj tréner čo trénoval reprezentáciu SR Vladimír Vůjtek
A švédske palice žiadne barle to mi zakázal aj ortezy a bandaze to ma hneď zdrbal že prečo to používam
@heineken22292 mne v nom aj puka, aj boli, je stuhnute, opuchnute, ohyb na 110 stupnov aj to so zaťatymi zubami. Vybrala dom este dalsie rehabky a vobec sa mi to nepaci. Koleno so mnou bojuje, akoby sa mi chcelo pomstit za tu operaciu 😅 mne okrem acl zobrali meniskus a zabrusili chrupavku pod janlckom (laicky povedane), tak vraj to je v norme 🤷♀️
@klaudia127 tak mne niet zošivali meniskus bol natrhnutý
Ahojte, mne čistili pri plastike ACL aj mediálny meniskus. Som 10 deň po operácii a chcem sa opýtať, či aj vy máte skúsenosti, že po operácii pri chôdzi s FR barlami pri dostupeni na nohu vás sem tam
pichlo v bočnej strane kolena (tam kde je mediálny meniskus asi) a či ste tiež pociťovali takú nestabilitu z vnútornej strany kolena.
Chápem, že je to asi skoro, ale zaujíma ma aké ste mali prvé pocity pri chôdzi a jemnej záťaži kolena po plastike. Či ste cítili nejakú bolesť a ak áno, akú.
Ďakujem vám 🩷
@ester1307 mňa bolelo z vonkajšej strany kolena. A dosť dlho. Možno aj mesiac
@ester1307 no, presne tak aj mňa. Akurát na opačnej strane. Ta rana bola najviac bolestivá. Aj keď som si masírovala jazvu, mala som tam hrčku. Však budete mať kontrolu za chceli nie?
Aj vás to tam pichalo pri chôdzi? A ako dlho vás to bolel 🥹 lebo mne robili pri ACL aj parciálnu resekciu mediálneho menisku - odstránili mi časti menisku z 1/5 a ten meniskus je presne na tomto mieste.
Kontrolu som mala pri výbere stehov a vtedy ma to ešte nebolelo 😅 keďže som na nohu nedostupovala no a doktor je až v KE takže ďalšiu kontrolu budem mat až o 4 týždne po absolvovaní rehabky.
Vy ste prosím vás dokedy nosili barle a ortez?
@ester1307 ja som bol na klinike v Ostrave a tam mi zakázali bandaže a ortezy a obvezy elastické
@heineken22292 a vám prosím robili len plastiku ACL alebo aj meniskus? 🤯 lebo ak robia aj meniskus tak je trosku iný postup. Ale ste frajer, ak ste toto dali. Nemali ste naozaj žiadne bolesti?
@ester1307 robili mi 24.9 meniskus a 2.12 plastiku väzu acl ale po plastike mi puká v kolene ale čo som čítal tak že po injekciách do kolena kyseliny hyaurli. Že to prestane a doktor mi povedal že to koleno si sadne že to prestane mám z toho obavy ale inak po plastike som 4 mesiace a chodím plávať aj bicykel aj prechádzky do kopca 6 km a v pohode len tam chrupe
@ester1307 robili mi 24.9 meniskus a 2.12 plastiku väzu acl ale po plastike mi puká v kolene ale čo som čítal tak že po injekciách do kolena kyseliny hyaurli. Že to prestane a doktor mi povedal že to koleno si sadne že to prestane mám z toho obavy ale inak po plastike som 4 mesiace a chodím plávať aj bicykel aj prechádzky do kopca 6 km a v pohode len tam chrupe
@heineken22292 este vam chrupe v tom kolene? Ja som tiez po plastike, koleno ok, funkcne, len chrupe a vrzga strasne
Ahojte, mám 7 mesiacov po operacii ACL a zo zadnej strany pravého kolena skor z pravej strany (viac smerom do vonku) pocitujem holesť zaroveň mam ppcit ze neviem uplne vystrieť nohu… nechapem co sa mohlp stat lebo som uz bola na tom relativne dobre len som posledne mesiace podcenovala cvicenie lebo nestíham popri práci…. Nie som si vedomá, ze by som sa zranila zacalo to boliet len tak z nicoho nic navise mam ppcit, ze je koleno cele take slabé a drevené proste… nemate skusenost s bolestou za kolenom aj po takychto mesiacoch od operacie?
Nemala by som po 7 mesiacoch nepocitovat uz ziadnu bolesť? 😭🥲
Ahojte, mám 7 mesiacov po operacii ACL a zo zadnej strany pravého kolena skor z pravej strany (viac smerom do vonku) pocitujem holesť zaroveň mam ppcit ze neviem uplne vystrieť nohu… nechapem co sa mohlp stat lebo som uz bola na tom relativne dobre len som posledne mesiace podcenovala cvicenie lebo nestíham popri práci…. Nie som si vedomá, ze by som sa zranila zacalo to boliet len tak z nicoho nic navise mam ppcit, ze je koleno cele take slabé a drevené proste… nemate skusenost s bolestou za kolenom aj po takychto mesiacoch od operacie?
Nemala by som po 7 mesiacoch nepocitovat uz ziadnu bolesť? 😭🥲
@ester1307
Ahoj ja mám 11 mesiacou od operácie a dobre ako koleno je také podľa počasia keď ma pršať tak je tuhé a občas v ňom chrupne občas nie cvičiť sa snažím pracidelne bol som na injekcii do kolena na kolagén a doktor hovoril že ho mam brutálne spravené že top no podľa mňa ho máte v pohode proste to koleno nebude už nikdy v 100% stave

tazko povedat ako u teba. u kazdeho asi inak. kazdy ma iny prah bolesti a aky zasah do organizmu.
cca dva tyzdne a kolega bol v robote a barle ani nepouzival. nepamatam ako dlho nosil ortezu.
cca asi po troch tyzdnoch uz bicykloval. nebolo to sice hladke ale isiel