icon

Sinus lift a augmentácia kostí

4. aug 2025

Ahojte, mal niekto z vás robený sinus lift a augmentáciu kostí? Na oboch stranácho hornej čeluste? Ako ste to znášali? Aké ste mali pooperačné stavy? Hojilo sa vám to dobre? Narástla vám kosť riadne ako mala? Ďakujem.

P.S. Asi ma to čaká, len mám obavy a bojím sa toho.

babushkaem
4. aug 2025

mala som iba augmentaciu, nie sinus lift, ale asi to bude podobne, trochu som bola na druhy den opuchnuta ale inak ok, aj co sa bolesti tyka..

gabika100
4. aug 2025

@anonym_autor mala som sinus lift. Samotny zakrok bol bezbolestny, hojilo sa to dobre, ale teda prve dni som mala dost velky opuch a aj podliatinu. Ale na to ma upozornili, ze sa to pravdepodbne stane. Inak bolo vsetko v poriadku, neboleli to nejak strasne. Asi po polroku mi dali implataty.

momo1980
4. aug 2025
@gabika100

@anonym_autor mala som sinus lift. Samotny zakrok bol bezbolestny, hojilo sa to dobre, ale teda prve dni som mala dost velky opuch a aj podliatinu. Ale na to ma upozornili, ze sa to pravdepodbne stane. Inak bolo vsetko v poriadku, neboleli to nejak strasne. Asi po polroku mi dali implataty.

@gabika100 tiež ma to čaká, veľmi sa toho obávam, lebo som po náročnej extrakcii. 2,5 mesiaca som bola v bolestiach na antibiotikach. Nakoniec sa zistilo, že to je neuralgiformna bolesť. Keď si predstavím, že ma čaká ešte toto. No predtým mi musia ešte vyčistiť dutinu, lebo tam mam cudzie fragmenty po endodoncii. Takže u mňa na dlho...

zuzanka560
15. okt 2025
@gabika100

@gabika100 spokojná aj s implantátmi?

zuzanka560
15. okt 2025
@momo1980

@gabika100 tiež ma to čaká, veľmi sa toho obávam, lebo som po náročnej extrakcii. 2,5 mesiaca som bola v bolestiach na antibiotikach. Nakoniec sa zistilo, že to je neuralgiformna bolesť. Keď si predstavím, že ma čaká ešte toto. No predtým mi musia ešte vyčistiť dutinu, lebo tam mam cudzie fragmenty po endodoncii. Takže u mňa na dlho...

@momo1980 aj mňa čaká augmentácia, obidve strany hornej čeluste. Keď mi to lekár ukázal, ako bude postupovať, prišlo mi nevoľno 😥

gabika100
17. okt 2025
@zuzanka560

@gabika100 spokojná aj s implantátmi?

@zuzanka560 zatual ano, mam ich asi 3 roky, tak snad to tak aj zostane. Budem ti drzat palce, su to neprijemne veci, ale za mna teda sinus lift aj zavadznie implantatov bolo menej bolestive ako napriklad trhanie zubov, len ta cena…drz sa!

zuzanka560
28. okt 2025
@gabika100

@zuzanka560 zatual ano, mam ich asi 3 roky, tak snad to tak aj zostane. Budem ti drzat palce, su to neprijemne veci, ale za mna teda sinus lift aj zavadznie implantatov bolo menej bolestive ako napriklad trhanie zubov, len ta cena…drz sa!

@gabika100 cenu už viem 🫣