Skúsenosti so zväčšením pŕs
Ahojte uz dlhsie rozmyslam nad zvacsenim prs (asi 10 rokov), cize nie je to impulzivne rozhodnutie a vravim si kedy ked nie teraz, som zatial este mlada, mam jedno dieta a este jedno by som chcela. Bojim sa ale komplikacii spojenych s roznymi autoimunitnymi zapalmi ktore su sice velmi zriedkave ale su, najma ked sa na jedno autoimunitne ochorenie liecim...viete mi prosim opisat ake je to s implantatmi? Budem rada za pozitivne aj negativne skusenosti, pripadne je tu niekto kto si daval robit prsia a potom este otehotnel? Dakujem krasne sa vase prispevky pekny vecer zelam
@anonym_autor na MK je skupina Silikónové prsia, pridaj sa tam
@anonym_autor Ahoj, chápem ťa a úplne rozumiem tvojmu váhaniu. To, že nad tým premýšľaš už desať rokov, je veľmi dôležitý signál. Skús sa na chvíľu zastaviť a zamyslieť sa , keby si mala niekde v hĺbke duše úplnú istotu, že toto je to riešenie, na ktoré čakáš, pravdepodobne by si na tej operácii bola už pred ôsmimi rokmi. Ten 'vnútorný hlas' alebo intuícia (možno strach, ale možno aj tvoja prirodzená múdrosť), ťa doteraz nepustila.
Chcem ťa povzbudiť v troch veciach:
Tvoje telo už dokázalo zázrak: Máš jedno dieťa a túžiš po ďalšom. Tvoje telo je schopné stvoriť život, vyživiť ho a byť mu domovom. To je jeho skutočná hodnota a krása. Operácia prsníkov pred ďalším tehotenstvom a dojčením je vždy risk – telo sa v tehotenstve zmení a výsledok, za ktorý teraz zaplatíš peniazmi aj bolesťou, môže byť po druhom bábätku úplne iný.
Autoimunita je hlas tvojho vnútra: Píšeš, že sa už na jedno autoimunitné ochorenie liečiš. To znamená, že tvoj imunitný systém je už teraz v určitom napätí. Implantát je pre telo cudzí predmet. Aj keď sú komplikácie zriedkavé, tvoje telo ti už teraz hovorí, že je citlivé. Stojí ten estetický výsledok za riziko, že si rozkýveš zdravie, ktoré potrebuješ pre svoje deti?
Kde je skutočný pokoj? My ženy si často myslíme, že keď 'opravíme' túto jednu vec na našom tele, konečne sa budeme cítiť dosť dobré, krásne a sebavedomé. Ale skúsenosť mnohých žien hovorí, že ak ten pocit hodnoty nevychádza zvnútra – z prijatia seba takej, aká som – tak po prsiach príde niečo iné (vrásky, bruško...).
Možno tých 10 rokov váhania nebol len strach, ale tvoja ochrana. Skús sa na seba pozrieť nie cez to, čo ti na tele 'chýba', ale cez to, kým si. Si mama, si vzácna žena a tvoje telo je dar také, aké je. Skús si dať čas, kým nebudeš mať druhé bábätko, a uvidíš, či tá túžba po operácii nebola len snahou zaplniť nejaké iné prázdno, ktoré plastika nevyrieši. Držím ti palce, nech nájdeš pokoj v rozhodnutí, ktoré neohrozí tvoje zdravie.“
Kamaratka si dala spravit a bolo to uplne v pohode. Uz sa to posunulo a nieje to ako volakedy ze kadiake chyby sa robili. Teraz to je rutinny zakrok.
Ja som si nedala robit aj ked mam take pekne ačka :D Ja som toho nazoru že každy by mal milovat svoje telo ake je.
@anonym_autor na MK je skupina Silikónové prsia, pridaj sa tam
@andrejka999 uz som skusal ale zatial ma neprijali tak preto som pisala aj sem

Ja sa sem pripnem, lebo toez chcem ist, ale nie som 100% rozhodnutá, ci si ich nedať iba dvihnúť. Bez implantatov. Lebo z každej strany počujem ako so och baby davaju von a neviem aké rakoviny a kde co. A toez neviem ci nebudem chciet este jedno dieta.