Zväčšenie pier pri dojčení: Skúsenosti a rady
Prajem pekný deň, najprv by som začala opisom mojich pier, ktoré sú ako dve rovné čiary a sú mojim celoživotným komplexom. Preto by som to rada riešila ak sú také možnosti, však prečo nie.
Nežiadúce a blbe komentáre si prosím vás nechajte pre seba 🙂
Ide ale o to, že stále čiastočne dojčím, dcérka ma rok a mesiac, žiaľ na nočný spánok si dojčenie stále vyžaduje.
Viem aj to, že dojčenie je kontraindikáciou pri podstúpení zväčšenia pier no sú rôzne možnosti ako napríklad poriadne mlieko poodsavávať 🫣
Je tu nejaká žienka čo bola na zväčšení v podobnej situácii ?
No ja ti neviem, a nepocka to kym prestanes dojcit? Ked uz si doteraz vydrzala.
normálne choď, do mlieka sa nič nedostava, len presne ako tu písala baba predo mnou- ide o to čo v prípade prípadnej komplikácie. ale tie sú našťastie rarita ak ides k doktorke, ktorá vie čo robí (nie kozmeticke!)
@kristinka92 tak ja som vravela ta seba, bola som u známej dermatologičky a dostala som infekciu. Ono sa o týchto veciach podla mna velmi verejne nehovorí, ale naozaj sa žiaľ stavajú. Preto sa to počas kojenia neodporúča.
Nechcu dat anesteziu, ked sa dojci, mozno ,ak by bol zákrok hned rano a dojcit budes az vecer. Ale tiez nevieme, o aky zakrok sa jedna
@katka533 ten anestetický krém na pery je to najmenej. Hadam ju nebudú uspavat 😄
@falbala132 toto dáva zmysel, mala som sa lepšie zamyslieť napadlo by mi to aj samej snáď 😃 tak z tejto stránky tomu úplne rozumiem 🫣
@katka533 V anesteze som bola 2 tyzdne po pôrode a tým že som kojila volili vraj nejaký iny druh anestézie no ajtak som nesmela cely deň (24 hodin) vôbec kojiť iba veľa odsavat a odstriekavat a takto nejak som si mylsela že by to mohlo byt aj s perami nenapadla ma ale možnosť rizika infekcie 😃
@falbala132 tak to mi je ľúto že máš taku skúsenosť :( ja chodím ca 6rokov pravidelne a našťastie zatiaľ nič, okrem modrín, klopem si

nejde o to, ze sa to dostane do mlieka ale o to, ze ak dostanes infekciu, budes potrebovat antibiotika a podobne ine komplikacie.