Odporúčania na prácu na doma
Ahojte, neviete poradit pracu na doma? 🙂
A sme doma...
Neviem ti poradit pracu na doma, kedze neviem ake je tvoje vzdelanie, prax a kvalifikacia.
Mohla by si doma napriklad sit, u nas chyba niekto na skratenie zavesov a nohavic ako sol.
Nevieme co vies.
Ja som mala pocas covidu home office( podklady pre uctovnictvo a podobne) .
A teraz sijem textilne tasky, vysivam uteraky.
Áno, viem. A dokonca ozaj dobre platenú. Ale som si na 100% istá, že by si nespĺňala požiadavky na zručnosti.
V každom prípade - chceš poradiť, tak napíš, aké máš vzdelanie, akú máš prax, aké máš zručnosti a aké jazyky ovládaš (t.j. úroveň minimálne B2). Všeobecne platí, že ak človek ovláda niečo, za čo je niekto iný ochotný platiť hoci budeš sedieť doma alebo kdekoľvek, tak musíš vedieť niečo ponúknuť. Bez kvalifikácie viac menej len pyramídy (MLM) a ak doma nemáš dieťa, tak call centrum. Ponuky na telefonických operátorov full remote sú na profesia.sk takmer nonstop. To si vieš nájsť, ak zadáš vo vyhľadávaní na tej stránke pozíciu telefonický operátor a zaklikneš "práca z domu". Ale ako som písala, nesmieš mať malé dieťa doma. A teda pozri v tejto skupine - zadaj si pod lupu "práca z domu" a vyhodí ti stovku diskusií. Každý týždeň sa tu na to niekto pýta. https://www.modrykonik.sk/forum/category/praca-...
Cakam, kedy sa tu objavi to zazracne slovicko na "U" 😃
@luccys účtovníctvo 🫡 nemáš začo
@melanta všetci sa potrhaju za "účtovníčkou", ktorá si urobí jeden kurz len preto, aby mohla robiť z domu.
@13uzivatelka11 ale my to myslíte ironicky, to si snáď pochopila. Podnikám a nedala by som si radiť od niekoho s jedným kurzom. Ale väčšina na MK si myslí, že ten jeden kurz stačí a keď im napíšeš, že nie, tak si neprajná.
@13uzivatelka11 ale my to myslíte ironicky, to si snáď pochopila. Podnikám a nedala by som si radiť od niekoho s jedným kurzom. Ale väčšina na MK si myslí, že ten jeden kurz stačí a keď im napíšeš, že nie, tak si neprajná.
@melanta kedysi som taky kurz absolvovala. Poviem uprimne, pomohlo mi to, trosku som sa zorientovala v pojmoch. Ale teda nikdy by som to po takom kurze robit samostatne nemohla.
@melanta aha, to som teda nepochopila, že to bolo ironicky 😅
@melanta raz keď som tu napísala, že som si spravila 23 kurzov vo svojom odbore, až potom som začala robiť svoju prácu, tak sa tu osopila na mňa jedna, že odkiaľ ma na to zobrať peniaze, keď ona chce pracovať z domu hneď 😅.
Čo sa dá robiť z domu? Zákaznícka podpora, predaj cez telefón, copywriting, marketing contect managemen/ správa sociálnych sietí, grafika, správa webu, testovanie webov a aplikácií, vývoj SW, eshop, online doučovanie, tvorba a úprava balalárok a diplomoviek, sourcing kandidátov, účtovníctvo, preklady, jazykové korektúry a transkripcie, robiť kurzy a školiť, handmade tvorba ( sviečky, šperky, makramé, háčkovanie, maľovanie na textil, personalizované darčeky), môžeš líčiť a byť make up artistka, môžeš robiť doma modeláciu nechtov, môžš piecť torty, môžeš šiť, robiť MLM marketing...
Máš prácu z domu a máš ešte lepšie platené práce ako si bežne nájdeš na Slovensku, kukni si napr. tieto portály :
- https://remotive.com/
- https://www.remote.io/remote-jobs-to-work-from-...
- https://jobs.workable.com/
Potrebujú konkrétne zručnosti, takže pozri si požiadavky väčšinou 2-5 rokov skúsenosti na podobnej skúsenosti + znalosť jazyka. A tu potrebuješ si nájsť "entry" level pozíciu, čiže napríklad stáž, aby si nabrala tie 2 roky skúseností.
Kukni si napr. growni.sk a tam si vieš vybrať stáže alebo napíš priamo do firiem, že by si mala zaujem pracovať zadarmo a potom vyskúšaj si vyjednať po pár mesiacoch platenú prácu.
Na začiatku to bude veľa učenia sa a žiadne alebo minimálne peniaze a veľa stresu. Ale po dvoch-troch rokoch budeš mať lepšie platenú prácu ako väčšina tvojich známych.
a zabudla dodat taku jednu malinku nepodstatnu vec, ze je tehotna okolo 30 tyzdna - skratka sen kazdeho zamestnavatela 🙂
Týmto dáš ty, aj všetky tebe podobné čo tu toto pravidelne píšete, o sebe vedieť maximálne to, že existuješ. Keď neuvedieš žiadne svoje vzdelanie, skúsenosti, ani jeden dôvod, prečo by práve teba mal niekto zvažovať ako kandidáta, tak fakt nečakaj žiadne zázraky.
Týmto dáš ty, aj všetky tebe podobné čo tu toto pravidelne píšete, o sebe vedieť maximálne to, že existuješ. Keď neuvedieš žiadne svoje vzdelanie, skúsenosti, ani jeden dôvod, prečo by práve teba mal niekto zvažovať ako kandidáta, tak fakt nečakaj žiadne zázraky.
@bomba36 tie čo majú na to vzdelanie a predpoklady, tak tu nepíšu, vedia kde a ako hľadať 😅. Preto ani nie je potrebné, aby písali svoje vzdelanie atď.

Robit software pre zahranicnu firmu napriklad.