icon

11 mesačný syn sa zmenil zo dňa na deň

artemisa
18. feb 2013

Ahojte moj chlapec bude mat onedlho rok, doteraz reagoval na meno, vedel co je no-no, hovoril vedome mama cely den, krasne sa na nas usmieval a vedel sa s nami blaznit.zo dna na den sa zmenil 😢 prestal slabikovat, blaboce ale len take hatlaniny, zo sto krat na zavolanie sa otoci raz, malokedy mi vrati usmev.nema zaujem hrat sa snami, ci sa blaznit alebo sa ucit nieco nove, pri riekankach ked ho mam na rukach sa na mna pozrie sem tam na sekundu.myslite ze je to ok?ze je to len take obdobie?manzel aj rodina vravia ze je normalny,ale mne sa nezda aj ked manzel pripustil ze sa uz nevie tak rehotat ako volakedy.vsade strasia autizmom a ja sa bojim aby to nebolo ono.podotykam ze sme neboli teraz ockovat.

cerez
18. feb 2013

Netrápia ho zúbky?

artemisa
autor
18. feb 2013

@cerez no tlacia sa mu teraz dvojky dole,myslis ze to moze byt tym?

cerez
18. feb 2013

Môže byť. Môjmu sa tlačili okolo 10 mesiac štyri zuby naraz a bol umrnčaný, spanie denné aj nočné narušené častým budením, pasívny pri hraní, úsmev kde tu. No najhoršie to máme teraz, vyšli mu dve trojky a to bol len plač, teplota, nezáujem o hranie. Úplne iné dieťa.
@artemisa

katy1979
18. feb 2013

Ja by som sa skor opytala ci nezacal teraz chodit. Niekedy sa zvyknu taketo veci potlacit vdaka vyvijajucej motorike. Ak sa ti maly naozaj nezda tak navstiv lekara. Radsej zbytocne ako neskoro.

angua27
18. feb 2013

@artemisa, určite by som hneď nemyslela na autizmus. 😉 ako písali dievčatá, zúbky, chodenie, to vie riadne potrápiť. a zmeny môžu byť ako si písala zo dňa na deň.

artemisa
autor
18. feb 2013

@cerez dufam ze je to len tym dakujem
@katy1979 nezacal, uz dlho chodi okolo nabytku ale ziadny pokrok zatial
@angua27 nemyslim len ma to napadlo ked teraz o tom vsade citam.skor som chcela pocut od mamiciek ze je to celkom normalne ze moze mat len take obdobie.je mi tazko a do placu ked vobec nejavi zaujem o mna 😢

cerez
18. feb 2013

@artemisa Všetky maminky sú úzkostlivé, ale jediné čo nám nikto nevezme je materinský inštinkt. Ak tento stav bude pretrvávať dlhšie, určite choď za pediatrom. Aj keby ti potvrdil, že je všetko v poriadku, môžeš byť aspoň pokojná, že si nič ako matka nezanedbala. Držím palčeky nech tento stav rýchlo odznie!

kubic
1. mar 2013

Nas to sami v bledemodrym!No stres mamo!Ted ho uz zajimaji jiny veci, rostou zuby atd... to je obdobi. nas se taky zacal furt mracit, vztekat, neslysi atd atd bych mohla jmenovat dlouho🙂