Ako pomôcť dieťatku pekne rozprávať?
viem že to musí prísť samo .. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 hlavne mi ide o to že môj mužičik nevie povedať „ R“ a keď rozprava tak si „ hundre “ popod noštek . 😀 😀 😀 chcela by som predísť tomu aby to robil aj malý ... veľa mu čítam , aj spievam a snažím sa to R v slovách zvýrazňovať. Ak poznáte ne aké hry alebo čokoľvek iné na rozvíjanie reči dieťatka tak sem s nimi .. budem rada .. ak sa podelíte.. 😝 😝 😝 😝 a mamičky podrývačky ak chcete podrývať prosím radšej nekomentujte! Ďakujem 🙂
@nelinka0401 rok a jeden mesiac to bude ... este nevie rozpravat este len blabota ... 🙂 🙂
ma cas 😉 ..ty mu vsak pomôzes tym, ze s nim budes cisto rozpravat, nie sladko, suslavo, ako sa zvykne na deticky rozpravat..citajte si, spievajte, ..ci sa drobec chyta alebo nie je jedno..pocuva a postupne bude skusat 😉
@tinka274 ja ti len poviem moj laicky nazor podla mna neblabotat na neho a normalne rozpravat. asi by som nezvyraznovala nejake pismenko tie slovicka asi potom inac zneju. vacsinu ludi bude pocut rozpravat bez chyb rozpravky tiez bez chyb takze viac bude asi pozitívnych vzoroch v rozpravani ten jeden mu to snad nepokazi. Ak by nahodou nastal ten problem tak po nejakych troch rokoch riesit priamo s logopedom. A rovno tam potom zober aj muza mozno by to pomohlo obidvom 😅
@tinka274 ahoj, pekne to napisala @ katy1979 to si aj ja myslim, ak budu vsetci na malinkeho pekne hovorit, bez suslania, manzania, tak to ze manzel nevie R to nebude az taky problem. na moju prvorodenu vsetci suslali , maznavo hovorili, aj ked som ich uz aj ziadala aby s nou hovorili ako s clovekom . nastastie nesusle, 😉 na mladsiu uz nik tak nehovori, a poviem ti ,ze viac komunikuje, aj povie par slov/jednoduchych /, a verim, ze to pojde u nej lepsie.
drzim palceky.
@tinka274
ja a aj moj ex nevieme povedat poriadne pismeno R 😉 prave preto som sa aj ja bala, ze dcerka to po nas zdedi... ked mala 3 roky a 2 mesiace, pospevovala si cestou z tesca a v pesnicke povedala krasne slovo "konarik"... bola som taka stastna 🙂 potom som jej hovorila slova s R - arasidy, abraka-dabra - vsetko povedala krasne cisto 🙂 takze vobec to maly nemusi zdedit po tatinovi...
@tinka274 môj syn mal 2 a pol roka a az teraz sa mu rozvazuje jazyk, rozprávam mu non-stop , čítame knizky, venujem sa mu maximum, ale reč som ovplyvnit nevedela. babkam som hned povedala ked mal rok, aby sa s ním rozprávali ako s normálnym človekom a nie ako s kojencom, a hlavne suslavo, to mi slo na nervy, a pouzívame slová uz ako voda- nie vodicka, proste ziadne zdrobneniny, vyslovuje sa mu to ovela lahsie ako tutu-mutu slovník.

@tinka274 a kolko má malý rokov? moja bude mať 5 a tiež ešte nevie.ani nechce opakovať