Ako rozvíjať jemnú motoriku u bábätiek?
Ahojte mam 10 mesacneho syna a viem ze sa nema porovnavat, co sa tyka pohybovej stranky ide ako podla knizky, ale co sa tyka inych zrucnosti sa mi zda pozadu oproti rovesnikom. Napriklad nepocuva na svoje meno po osloveni, a hocico s nim chcem rovit na rozvoj jemnej motoriky tak vsetko len strka do ust alebo s tym trieska. Viem ze prehnane stresujem ale minule sme boli na takom skupinovom cviceni a pstatne deti priblizne v jeho veku uz napriklad vedeli davat lopticku cez dierku do krabice a podobne cinnosti. Viem ze je vselicoho plny internet, co vam pomohlo ake cinnosti zaujat decka?
veď mu kúp nejaké didaktické hračky na rozvoj motoriky - a nech sa s nimi hrá ako chce, skôr či neskôr na to príde ...
párkrát mu to ukážeš, bude to opakovať po tebe a bude to ...
@anonym_autor
nestresuuuj! Je to tvoje prve dieta? Je uplne v pohode. Tiez mame 11 mesacnu, v 10 zacala toto robit. Ale nie s tymi super drevenymi didaktickymi hrackami, ktore mame 😂. Ale - mame drevenu postoelku pre babiky, tam vykrojeny otvir srcldiecko. Vzala si z detskej kuchynky pomaranc a sup ho cez ten otvor 😄 Ale teda bratia mau skoro 6 a 2,5 roka a veka od nich pochyti. Neboj, jed je zdravy hraj sa s nim, teda in tu "vysvetli" ako sa s tym hra 🙂 a pochopi raz. Uzivaj si pozoruj, skida stresovat.

co chces s 10 mes dietatom robit rozvoj jemnej motoriky??!! nastuduj si najprv teoriu az potom rob hokusy pokusy s dietatom. najprv sa musi osvojit hruba motorika a az ked ta bude pridava sa jemna. t.j. nech najprv dieta stvornozkuje, plazi sa chodi, prelieza, chyta a manipuluje s hrackami. ak ma problem vlozit lopticku do dierky zvacsi mu dierku nech ma dieru nech vklada predmety do lavora, do krabice. tu nejde o to co vedia ine deti ale o postupnost vo vyvoji psychomotoriky u dietata drzim palceky