icon

Ako vyrovnať zdeformovanú hlavičku?

zlostitko
22. nov 2011

Ahojte mamicky, mam skoro 3 mesacneho syna a jednu stranu hlavicky ma riadne placatu. spi prevazne na tejto strane, aj ked sa mu snazim hlavicku otacat na opacnu stranu, on si ju sam pretoci, takze to nema ziaden efekt. Poradte, co robit. Je sanca, ze sa mu hlavicka este sformuje?

anaxamon
22. nov 2011

@zlostitko skus taku speci polohovaciu podlozku, spi na boku dietatko a teda sa nepretoci a ani hlavicku si nepretoci...aj ked je otazne ci v 3 mesiacoch bude este ochotny spavat na boku, lebo moja tiez 3 mesacna dcerka na boku dlho nevyspi, tak hodku maximalne ale na chrbatiku sa jej lepsie spinka...
toto je ta podlozka
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_polohovacie-pod...

edita84
22. nov 2011

Ahoj to isté robil aj môj malý ale našťastie nemá zdeformovanú hlavičku, ale dcerka mala tak som jej kúpila tento vankúšik http://babyfun.axiomarket.hu/item/bebi-koponya-... a pomohlo teraz už má krásnu hlavičku ked chceš posuniem za rozumnú cenu IP

bahara
22. nov 2011

@zlostitko Ahoj no to asi každé bábätko to má 🙂 ale kostičky bábätka na hlave sú mäkké neboj sa to sa spraví teda ale treba polohovat sto krát otočí hlávku sto krát naprav keď bude treba 😉 obrazne povedané..aj moja malá mala ľavú stranu troška vyležanú..lebo som prevažne kojila z tej strany tak sa automaticky tam otáčala a hľadala cicík 😀 tak som pár dní kojila potom z opačnej a keď sa začala otáčať na druhú stranu potom už striedavo 😀 😀 vybabrala som s nou..a pekne sa jej to upravilo 😎 treba len experimentovať 🙂 sú aj také vankúšiky čo sú výhradne šité na tento problém myslím,že aj tu nájdeš v kojeneckých potrebách na bazáriku 😎 veľa šťastia prajeme.

ckicimac
22. nov 2011

nasa mala ma tiez trochu zlezanu hlavicku, ale uz sa tak narodila, ma torticollis, teda skrateny kvyvacovy sval na krku. nechcem strasit, ale treba zistit, ci to nie je aj vas pripad, to by mal zistit pediater a pripadne odoslat na rehabilitaciu. ja som sa touto temou dost zaoberala. existuju vankuse ako to tu baby vyssie pisu, len neviem do akeho veku su vhodne, lebo vacsinou co som nasla ja, tak pisali do 4mesiacov, potom dalsia moznost je taka helmicka, najdes o tom aj v teme ktoru uviedla traktor. ja som malu "len" polohovala, presne ako pise bahara, ze aj stokrat som jej hlavu pretocila. cez den som jej hracky ukladala na tu stranu, na ktoru som chcela aby bola otocena, teda na opacnu a hlavne vela som ju davala na brusko. a uz vidim vysledky aj ked ja to samozrejme vzdy budem vidiet, ze ta hlavka nie je 100%, ale mozno sa to casom fakt dogulati.

nicky182
22. nov 2011

@zlostitko ahoj, mam osvedceny recept od mojej mamy - davat k hlavicke 1kg cukru, alebo cokolvek tazsie, zabalit riadne do plienky alebo uteraka, aby milacika netlacilo ...nebude si obracat hlavku na tu stranu ...ale striedaj strany, aby si nezalezal aj tu druhu ....neboj sa, ono to samo pominie, este je maly, hlavka sa este zmeni 😀

zlostitko
autor
23. nov 2011

@ckicimac ahoj, nemyslim, ze ma skarateny sval, maly sa narodil s peknou hlavickou, ale nie som lekar, mozno mas fakt pravdu. 5.decembra ideme na poradnu, tak to skonzultujem s lekarkou a dovtedy idem podkladat kilo cukru 🙂))ako mi radila nicky182, dufam, ze to aspon trosku zaberie. s lezanim na brusku mame trochu problem, polezi dve minutky, potom zacne plakat a ja ho hned dviham, lebo mi je ho luto, ako sa trapi 🙂 no nic, musime skusat.

danu
23. nov 2011

@zlostitko opytaj sa v teme na ktoru ti dala link traktor