Alergia na chlad
Toto mala naša staršia dcérka.Alergolog nám kázal natierať najprv iba obyčajnou indulonou,nedal nám nič.Povedal iba ze v športových potrebách sa dajú kúpiť krémy hrejivé a na leto chladive
Vyzerá to tak :/ Nič iné ako krémovanie doteraz proti tomu nevymysleli. Ale inak tie maste, ktoré hrejú vôbec nie sú zlý nápad 🙂 Len sa treba spýtať či je to v hodné aj pre deti a na tvár lebo tá je citlivejšia ako zbytok tela
Moja dcerka to mala tiez na tvári i rukách. Pomáhalo natierať krémom mastným bepanten , zhoršovalo jej to používanie mydla tak sme používali len detský syndet sebamed. Časom sa to zlepšilo chodili sme na odporučenie imunológov od októbra i na klzisko aby si postupne zvykala, najhoršie bolo prudké ochladenie po teplých dňoch a vietor.
@moniikka
@filmuska_01
@elysiacik dakujem,baby, kupime nejaky krem a brnkneme pediatricke. Ja mam pocit,ze sa jej to objaví keď ide zo zimy do tepla
u nas mame to iste. Ked ideme von, natieram mastnym kremom. Kazdy evcer pred spanim ju natieram Excipial lipolotio...kupis v lekarni. Odvtedy bez problemov 🙂
@moniikka prosim ta...nasa ti ma dva dni v kuse na lickach..vibec jej to neustupuje. .vies mi konkretne nalisat aka mast zabralA
Takato bola vcerA...dva dni a dnes rano ked sa zobudila este horsie....
@moniikka lekarka sa v nasom pripade domnieva ..ze he ti 5ta choroba..odporuca Bepanten
@luti01 Ja som mala ekzém celé detstvo aj teraz mám atopicku dermatitídu na očných viečkach a moja dcéra má (asi) alergiu na chlad na lícach. Diametrálny rozdiel v týchto atopických problémoch s pleťou (vyvolaných nejakou vážnejšou alergiou) je, podľa mňa, že atop. ekzém alebo dermatitída strašne svrbia a sú to ložiská akoby suchej kože, ktoré sa zvyknú aj šúpať a následne mokvať a to svrbí a bolí. Ja keď mám tú dermatitídu v akútnom štádiu, tak sa budím aj zo sna ako ma to svrbí.
Dcéra ani nevie, že má niečo na tvári, jej to vôbec neprekáža. Jej to poriadne sčervenie, keď ide z tepla do zimy alebo zo zimy do tepla a pomáha jej na to mastný krém. Na atop. ekzém ti nepomôže nič len kortikoid alebo antihistaminiká. Ja si doteraz pamätám ako ma ekzém aj ako dieťa neskutočne obťažoval - mala som ho na prstoch oboch rúk, v záhyboch prstov a v lakťových záhyboch a na krku. Nevedela som sa doškrabať.
To, čo má tvoja dcéra mi nepríde ako ekzém, skús jej to natierať chvíľu mastným krémom, či to nezmizne alebo s ňou zájdi na kožné a uvidíš, čo ti povedia.
@scorpionflower1 Dobrý večer prajem. Prosím Vás aký krem by ste odporučili, alebo teda skôr aku značku ste používali pre svoju dcérku? Ďakujem :*

A potom jej to zmizne o par hodin