Bábätko pije mlieko len v spánku. Ako sa to dá zmeniť?
Ahojte..potrebujem poradit, moja mala sa krmi vyhradne, ked spi..ked je hore, tak uplne odmieta flasu..skusali sme vsetko, ale nic nepomaha..stretli ste sa s tym niektora? Ako sa to da zmenit?
@kvetinqa u nas to presne zacalo v takom veku, aky mate vy..nam povedala lekarka to iste, ale nejako to neprechadza..ale dnes som si tu pisala s dievcatami, co ich deti skoncili v nemocnici na infuziach a tie nechceli papat vobec, ani v spanku a dali mi radu, aby som im mlieko v zaidnom pripade nevnucovala, ak chce, tak nech pije, ked spi, niektorym to preslo, ked prisli prve prikrmy, niektore maju uz aj dvojrocne deti a stale nechcu velmi papat..proste babo sa donutit jest neda..
@sofia2008 ja som mala to iste mne maly mlieko inak nevypil bud v spanku alebo som sa trapila lyžičkou.a trvas do dodnes cez den nehrozi mlieko a v noci vypije tak 120ml 2krat.Inak v noci spinka krasne nebudi sa to ja sa zobudim v noci a dam mu mlieko a cez den sa s nim trapim s každym jedlom papa pomenej ale asi mu to stači.takže bojuj ine ti nezbyva a ked papa v spanku tak ho krm čo mu nedaš skončiš na infuzkach.Za par tyždnou budeš začinat s prikrmami bude lepšie pa
Ano, ja som sa s tym stretla a aj stretavam. takze mi neostava nic ine, len jej davat mlieko v polospanku
@sofia2008 ja som mala tiež dilemu prestaval spinkavat ale zase som mu dala zeleninku tu mi papal a tak daš aj 2krat za den.Neskor pridaš presnidavku neskor jogurtik,Nebojkaj zvladneš to.Pokial pribera aj ked malinko ale predsa nerieš a netrap sa,ja viem davam rozumy a sama som sa trapila.čim bude starši tym to bude lepšie.my mame 9220g a 15 a pol mesiaca.
@sofia2008 presne tak radšej sližik ako koleno 😉 Ale to bol kedysi hit tučnučke až obezne deti ešte dnes sa mamičky predbiehaju aby to jej dieta važilo viac.Potom sa tie deti ledva hybu.Ale na druhej strane moj starši syn bol velky ale fakt tučny teraz ma 15r meria 177cm važi 67kg a hra Hadzanu a po tučnote ani chyru ani slichu.Takže neviem čim to je tri deti a každe ine.
@sofia2008 u nas toto obdobie trvalo vyše troch mesiacov. Išla som sa zblázniť, zachránili nas jednine príkrmy. Mala priberala pekne, ale nečuudejm, ked v noci bola hladna a pila mlieko 3x. A naviac ma vedela potesit dr., ked mudrovala, ze ako si mala vybuduje stravovacie návyky.
@sofia2008 s príkrmami to išlo pomaly, kým zejdla celý obed tak prešli aj dva mesiace. A až potom som prešla na druhý príkrm, teraz má mlieko len ráno a večer. Ale bolo to stále lepšie. Ja som ju už potom cez deň do mlieka ani nenutila. Mala dni, keď pila 30-40ml, takže dohromady vypila možno 200-300ml. Ale doháňala to v noci. Neskôr zvládla aj 100ml, teraz už v pohode vypije 200ml.
Pre mňa to bol tiež šok, lebo zo dňa na deň namiesto 170ml, vypila len napr. 40ml. Zhodou okolností to začalo po očkovaní v troch mesiacoch, neviem či to ma súvis.
Po čase som jej začala dávať aj probiotika, lebo celkovo mala aj má problémy s trávaním a po mesiaci sa rozjedla.
Kaše jej nedávam, len občas som skúsila, či ju to zasýti, ale nič sa nekonalo, iba jej bolo ťažko.
@sofia2008
ahoj, ja som mala s malym taky isty problem asi od 2 mesiacov, zo dna na den prestal pit mlieko, davala som mu ho v spanku a polospanku, teraz bude mat maly 6 mesiacov a stale mlieko nechce, od 4 mesiaca sme na prikrmoch a od 5 mesiaca uz dohno mlieko netlacim, som sa s nim trapila 3 mesiace a stacilo mi, bolo to tazke ...
teraz papa krasne prikrm, kase, ovocie aj jogurty 🙂 cize mlieko uz neriesim a aj tak mi pekne pribera 🙂
cize vydrz to a netrap sa, cim skor zacnite s prikrmami od toho 4 mesiaca a uvidis, rozpapa sa, neva ze mlieko nebude, das ho v inej forme
drz sa, pa
My máme 7 mesiacov a tiez mi nechce papat. Od toho 4 mesiaca to ide dolu vodou. Najprv mlieko odmietala pije len vyhradne v spanku. Uz jej davam aj tuhu stravu na zaciatku velmi dobre papala ale teraz je to uz cim dalej tym horsie. Uz si neviem rady. A doktorka to ani neriesi. Uz fakt neviem co mame robit. A podla mna je hladna ale odmieta jest.
Ahoj dievčatá, môj synček mal 8.2. 6 mesiacov, a mám podobný problém, do 3 mesiacov bol plne kojený, no posledný mesiac som len odstrekovala a tak sme sa trápili, bola som veľmi nešťastná, potom sme dali UM. Pri každom jednom kŕmení z fľaše som fungovala ako vibračné kreslo aby len niečo vypil, s príkrmami sme začali od 4 mesiaca a tak o mesiac sme boli na tom tak, že celý deň sme jedli príkrmy a mliečko len v noci keď spinkal, a vlastne sme takto dodnes. Cez deň keby bolo to mlieko ZLATÉ, tak ho v nijakom prípade nevypije a bude vystrájať hrozné veci. Už som to vzala, veď cez noc vypije takých 500-750 mlieka, tak to hádam stačí. Inak je veľký jedák, miluje mäso, a vlastne všetko okrem mlieka.
sofia2008, ešte Ti poviem, že všade sa píše, že neexistuje dieťa, aby nemalo problém s príkrmami, ja vravím EXISTUJE, mám dve deti a ani ten 8 ročný, ani 6 mesačný nemal problém, on všetko jedlo doslova hltá a hneď prvá lyžička mu zachutila,a tak cez deň normálna strava, predsa ako chlap, a mlieko len a len v spánku. Uvidíš bude fajn, aj my sme si svoje prežili, pa

@sofia2008 pokial prospieva tak by som to osobne asi neriesila moc, ale tu je tema kde mamicka pise ze dieta papalo len v spanku, tiez 3,5 mesacne, a ze jej to neodporucili, lebo ze potom nebude mat v buducnosti potrebu papat...neviem co je na tom, ale skus tam pozret, mozno najdes nieco 😅 https://www.modrykonik.sk/forum/prikrmy-a-prve-jedla/nechce-papat-moje-ani-umele-mlieko-co-mam-robit/