icon

CT mozgu dieťaťa [2 roky] - ako to prebieha?

evickapooh
17. máj 2011

mamicky v 30.5.. nastupujem do spitalu s malou [2 roky]na celkove neurologicke vysetrenie,prevdepodobne jej budu robit aj CT[EEG,ocne vysetrenie+pozadie +komplet.krvne vystrenie uz ma za sebou vsetko ok],ako to robia?prosim mamicky ktore boli s detatom na CT-cku v Novych Zamkoch.neurologicka nam povedala ze aby sme boli pri nastupe na lacno ...ze jej budu robit odbery.....da sa vybavit CTaj ambulantne ,nechcem aby sme tam boli hospitalizovani,velmi sa bojim,parkrat som bola s vacsou dcerkou v detskej nemocnici a bolo to strasne ,viackrat ju zobrali odomna na odbery ,ja som nemohla ist s nou,normalne zabuchli dvere predomnou na vysetrovni,celu popichanu ju mi vratili ,bola fialova od placu...a ani som nevedela ci jej brali krv alebo dostala nejaku injekciu.sestry ma vobec neinformovali ani lekari neradi ,...ak som s na nieco spytala...no kvoli CT nechcem tam byt hospitalizovana ak to netreba...dakujem za vsetky odpovede...

bambi2
17. máj 2011

@evickapooh ja ti bohuzial v tomto neporadim ale nenechaj si skakat po hlave aj nabuduce.. nakolko si matka dietata mas pravo vsade byt s tvojim dietatom!!! a treba si otvorit "usta" ci sa to niekomu bude pacit alebo nie. je to tvoje dieta!!!!! urcite si stoj za svojim a bran sa ak nieco...

elise
17. máj 2011

@evickapooh trvaj na tom aby si si dieťaťom išla na vyšetrenia aj na odbery, sestričky to nechcu aby matky chodili ja som si presadila, neboj pri ct bude malá uspaná aby sa nehýbala

stvura
Odpoveď bola odstránená
eridani
17. máj 2011

@evickapooh
Neviem ako je to v Novych Zamkoch, my sme boli na Kramaroch ked mal maly 3 mesiace. Polozia babo a daju do takeho tunela kde mu to zosnima hlavu. Nemohla som byt pri nom ked zapli pristroj, lebo dojcim a dojciace mamicky tam nepustaju, podobne ako pri rentgene. Polozila som si ho tam ale sama aj potom vybrala odtial, len kym to mali zapnute, tak som cakala pred dverami. Velmi dolezite je aby sa pri snimani dieta nehybalo, preto davaju male deti do narkozy. My sme sa tomu nastastie vyhli, drobec zaspinkal pocas cakania na sono, prespal cele sono vysetrenie a oni, ze tu kusok vedla mame prave volne CT, hned mu to spravime. 😀 Tvoja je ale uz vacsia, takze ak si da povedat a vydrzi sa chvilku nehybat, tak narkoza by tiez nemala byt nutna. Ak nebude v nakoze, tak samozrejme nemusite byt ani hospitalizovani. Ak by si vas tam chceli nechat, tak nech ti poriadne vysvetlia preco to povazuju za nutne.
Doktori a sestricky vseobecne strasne neradi vysvetluju, ale mas na to pravo, takze pytat sa, pytat sa a pytat sa. Na informacie mas narok, roznako ako mas narok odmietnut nejake vysetrenie, ci medicinsky zasah ak nie si presvedcena, ze je pre vas na uzitok.
Drzim palce, nech vam to dobre dopadne.

tamulik
18. máj 2011

@evickapooh
ahoj. my sme sice neboli na CT, ale na MMR, je to na tom istom principe. nám neurolog nasiel pracovisko aby sme nemuseli lezat v nemocnici, a tak sme boli 70 km., od nasho bydliska. maly ma 2 roky a pediater nam urobil odbery, rano sme dosli do nemocnice, maleho najprv uspali , potom napojili infuziu, ale az ked spinkal, a robili mu MMR. asi po 1/2 hodine, my ho doniesli s tunela, ja som tam nemohla byt, este sme sa kojili 🙂, vytiekla mu este jedne infuzka, dali nam prepustaciu spravu,poucili co robit ak by nahodou zvracal a sli sme domov. takze to bolo super ze sme sa vyhli spitalu, mame ho dost.!

ludkazh
18. máj 2011

aj my sme boli na magnetickej.......rano na lačno...malú uspali a po pol hodine nám ju doniesli a už sa aj preberala.....po troch hodinách nás pustili domov.....my sme boli v BB.....kým sa uplne neprebrala tak bola staršne agresívna....ani na rukách nechcela byť......mala vtedy pol roka...ale tri hodky sme vydržali a všetko dobre dopadlo...držím palčeky ...