icon

Keď nie je na prsníku, tak v kuse plače. Čo mám robiť?

something
7. sep 2012

Maly cez den vobec nespava. A upokoji ho len prsnik. Pospi si 20min, zase je hore a zase len plac az kym nedostane prsnik do ust. Nic nemozem urobit, ani ist na zachod pomaly. Pritom v nosi spi super aj 7hod. Co mam robit?

nikolka2
7. sep 2012

No treba vydrzat ja som tak presedela 2 mesiace v zupane na posteli s malym a cucal kym mu sily stacili ....potom samo od seba sa to zmenilo zacal viac vnímat okolie ako moj prsnik 😉

3kolka
7. sep 2012

No aj moja robila to isté len potom som jej skúsila dať cumlík a bolo dobre.....a švagriná tá to len musela vydržať pokial to malú prešlo,tá cumlík nechcela....

cherryl
7. sep 2012

bud pojdes cestou ze maly bude od teraz az do 2rokov stale na prse-syndrom kojenych deti -alebo sa musis obrnit a mat pevne nervy a trosku placu vydrzat a pomalinky ho ucit na dlhsie intervaly 😨

caly8
7. sep 2012

čítaj forum všetko o dojčení prípadne sa tam opýtaj .. bud máš nadprodukciu čo na začiatku býva a malý sa nenapapá spokojne treba zmeniť polohu alebo .. príčin môže byť viac .. lepšie keby si to rozobrala v tej téme a tam ti mamičky poradia .. ja som moju dojčila do dvoch rokov a začiatky boli podobné a nebola na prsku non stop a už vôbec žiadny syndrom dojčených detí.. to som ešte ani nepočula .. 😕 veľa šťastia a hlavne vydrž 🙂

elen83j
7. sep 2012

neboj to je len začiatok,také malinké ešte nemajú režim.ešte treba vydržať mesiac-dva možno aj skôr,záleží na dieťati,každé je iné 😉

domak2
7. sep 2012

ako pise @caly8 🙂 zo zaciatku je to normalne, teraz uz ma mala niekedy necha aj najest, hlavne klud, ten zaciatok je vzdy tazky, neboj prejde to ako voda 😀 a syndrom kojenych deti je zas co pre boha ??? ze su spokojne, iste, vedia ze mama je nablizku ??? toto mam najradsej, nechaj vyrevat a nech jedia co si ulovia alebo ako ? este by sa mohli aj sami prebalit, ale len raz denne 😀 aaach jaj 😵

svetlusska
7. sep 2012

noo ja som mala tiez takyto problem, moj maly tiez chcel byt vkuse nonstop na prsniku, najhorsie je ze bez neho nechcel ani spat...ked som mu ho vzala koniec sveta..ale on z neho aj papal a potom vsetko grcal lebo to bolo vela...nakoniec som dopadla tak ze som po tyzdni necitila bradavky, resp. citila lebo som ich mala ako v ohni, ked sa prisal som az plakala...ale tak ja som nechcela davat cumel a nakoniec som mu dala lebo inac by som asi velmi rychlo sekla s dojcenim...najprv nechcel, vypluval ale zakazdy som mu ho troska pridrzala pokym zacal sat a ked ho vypluvol po 5min.tak som mu ho dala znova.. ale potom si zvykol a teraz je klud, ked sa napapa ale vidim ze uz len sa tak hraje tak mu dam cumlik trocha pocuca zaspinka a vypluje...som si vravela ze musim vydrzat ze ono to prejde ale po tyzdni som bola hotova...teraz kojim uz 3 mesiac maly ma aj cumel a pekne pribera...uz ma 8170g a 65cm...takze cumlik nam ostaru nesprvil ze nebude chciet prsnik chvalabohu 🙂 takze ak chces skus cumlik...viem sice ze niektore mamicky su zasadne proti nemu ale tak ja som chcela radsej kojit ako davat UM...

kimmie
7. sep 2012

Moj starsi chcel tiez v kuse jest a cumlik nam velmi pomohol. On proste stale chcel cuckat s ustami aj ked nebol hladny a ten cumlik to pekne vyriesil. Problem bol v noci, pripadne pri ceste autom ked stratil ten cumlik a este si ho nevedel dat spat do ust. Cumlik nie je taky zly ked ma dieta okolo roka a stale nieco davaju do ust. Ked sme zacali chodit medzi deti tak bol menej chory, lebo mal stale ten cumlik. Na druhej strane si myslim ze to nie je az take zle na zuby ako taky palec. Moj teraz uz 5 rocny ma pekne zuby a kojila som ho do 22 mesiacov.

Moj mladsi bol zasa papkac, ale on cumlik nechcel. On chcel proste casto jest, do ukoncenia 4 mesiaca on sa kojil kazdu jednu hodinu cez den. To sme ani nikam nechodili🙂.
To je inak uplne uzasne ze Ti spi 7 hodin v noci, mozno si chce cez den iba nadrobit, velmi sikovny. Moj ma uz 7 mesiacov a najdlhsie prespal v noci tak 4 hodiny a to som stastna. Ono sa to urcite upravi.

bambibam
7. sep 2012

ja to riešim doteraz a to už má pol roka, cez deň ho nechám trošku aj 15 min pomrnčať ,alebo porevať a tak cez deň už máme predlžené kojenia cca 2-3 hod a noc nás zabíja ,zo začiatku som bola nonstop nevyspatá,ale teraz na večeru dostane kaše a tie ho zasítia cca do 3hod ráno a potom začína ceckovanie do 8hod každú pol hodinku,ale on ho používa skôr ako kontrolku ,či som sa nevzdialila a dudel nechce.

carodejnica
7. sep 2012

@cherryl @something
To, čo je za haluz, že "syndróm dojčených detí", jednak to nie je choroba ! 😠 (ja som dcéru dojčila takmer tri roky, takže viem o čom píšem) , a okrem toho, veď tu ide o 6 týždňové (!) bábätko ! 😕
Samozrejme, že chce byť na prsníku, je maličké, má na to nárok, potrebuje cítiť matku. 😵 Navyše, keďže sa cez noc vyspinká, potrebuje to dohnať cez deň, buď rada, že s v noci vyspíš, taká istá bola inak aj moja dcéra.
Môj skoro 4 týždňový Matej je tiež furt cez deň (ale, žiaľ, aj v noci) na prse, všetko ide bokom, dcéra chodí do škôlky, poobede sa o ňu sa stará manžel, na domáce práce kašlem - urobím len nevyhnutné, čo sa týka varenia to isté - v mraziaku mám zamrazené mäso, ktoré šľahnem na sporák a uvarím k nemu cestovinu, dcéra má obed v škôlke, muž chodí za stravenky do reštiky.. atď.. teraz som tu len ja a dieťa! 😎
Teraz sa zdá, že je to na nervy, ale trvá to krátko, hlavne keď sa pozriem na tú moju 3 ročnú šibalku, ubehne to ako voda, treba si užívať dojčenie. Ja napríklad pri tom pozerám filmy na DVD (nechce sa mi čumieť do bielej steny) a pre mňa za mňa nech je dieťa na prsníku aj dve hodiny... 😅 😀

babiolla
7. sep 2012

ved to je nadherne, ze je pri tebe taky spokojny. niektore mamicky nevedia babo ukludnit nijak...
kup si satku a uviaz ho tak, aby bol v koliske nasonuty na prsu a mozes sa pohybovat kde len chces a budes mat najspokojnensie babatko na svete 😉

daniela242
7. sep 2012

Treba len vydržať, ešte je maličký, potrebuje ťa cítiť, kľudne si sadni zapni TV alebo čítaj knihu a užívaj si sladké ničnerobenie 🙂 o chvíľu vyrastie začne objavovať svet a budeš spomínať na tieto pokojné časy keď budeš za ním sústavne utekať aby si nejako neublížil. Domácnosť počká 🙂

obycko
7. sep 2012

mám presne tento isty problem. moj malicky ma len 2 tyzdne a tiez je v kuse len na mne pricucnuty. Kojim ho kazde 2 hodiny, teda tak sa snazim, ale on si pýta aj kazdu pol hodinu a pri papani zaspava. Musim ho stale budit. V noci by mi prespal aj 4 hodiny a to ho tiez musim prebudzat aby vobec papal ale cez den len krici a krici. Utisim ho vzdy len didou a to mu staci len ked ju ma v puse a nemusi ani pit.

cottoncandy
8. sep 2012

vydržať...postupne sa situácia bude zlepšovať...ja som mala moju dcérku na sebe tiež nonstop nacucnutú a užívala som si to 🙂 manžel poupratoval, navaril, ja som ležala v posteli s malou a dojčila, popri tom som odpočívala, veľa spala, čítala, pozerala filmy, uži si to, čas veľmi rýchlo plynie a ani sa nenazdáš a dietko bude veľké 🙂

baryana
8. sep 2012

preco problem???? ved to nie je problem. dvojtyzdnove babätko, sesttyzdnove babätko...ved to je taky tvorcek, ktory nic ine nevie, len cuckat. a potrebuje citit mamu. ono len nepapa. pri dojceni citi blizkost mamy, potrebuje sa mojkat a pritom papa. je prirodzene, ze sa take babatko dojci na poziadanie. to, ze sa snazis dodrziavat interval kazde dve hodiny, je blbost a toto fungovalo pred tridsiatimi rokmi, ked nosili deti v porodnici na dojcenie kazde tri hodiny hromadne, cim dost skracovali dojcenie a odporucali sunar. je to unavne, take celodenne dojcenie, to ano, ale skuste to vnimat tak, ze ty oddychujes, ako tu baby pisali a zaroven si uzivas toho drobceka. pretoze tento cas velmi rychlo leti.a netrap sa, ze nic ine neurobis, praca neujde, ale tento cas s babätkom ano. ak bolia bradavky, vetrajte a podprdu doma ani nenoste. mne laktacna priniesla taku vybornu mast na bradavky. neviem nazov, ale uz do pol hodinky som citila ulavu. toto chce len trpezlivost, stoji to za to.

silvik27
30. jan 2019

@obycko ahoj,mne robi to iste a som zufala lebo zatial pribral 100g za tyzden.neviem ci to je ok ci nie:(ach

dada7701
29. dec 2019

@silvik27 moja mi pribrala za 9 dní 180g...lekárka vravela že "norma" je 150 g za týždeň...samozrejme každé dieťatko je iné..

mro
4. máj 2020

@dada7701 netreba sa velmi fixovat na tie tabulkove cisla. Moja ma 9 tyzdnov a za celu dobu pribrala okolo 700g. A to je tiez cez den velmi casto na prsniku, kludne aj kazdu hodinu si pyta. A niekedy sedim a pozeram videa/citam a ona sa koji aj pospava aj hodinu-dve. 🤷‍♀️ A vyrastla nejakych 9cm. Nasa pediatricka povedala, ze to je v poriadku 🙂