icon

Kedy schudlo vaše dieťatko?

00matula
14. júl 2011

Ahojte mamičky, nikde neviem nájsť odpoveď na moju otázku...Máme 11 mesačnú dcérku, váži úctihodných 14,5 kg a meria 79cm. Každý si myslí, že lúbi papať..ale opak je pravdou...do 10,5 mesiaca papať nechcela, viacmenej zjedla pár lyžičiek a potom sa chcela len kojiť. Kojím doteraz a to prevažne, malá je šikovná, plazí sa, štvornožkuje, 2mesiace nám chodí tak, že len za 1 prst sa pridŕža, asi 2 týždne čo sa sama púšťa a prejde aj celú izbu sama ak má náladu..
Po okolí počúvam samé: aká je krásna, tučnučká, a že to vybehá. Chcem sa spýtať mamičiek, ktoré ste mali baculaté bábätka, kedy vám schudli a či sa stalo, že niektoré detičky neschudli? Podotýkam, že dcérka bola do 6mesiaca plne kojená, a po 6m stále plne kojená, pretože z príkrmov mi zjedla 2-3 lyžičky a viac som do nej nedostala. Ani teraz nezje toľko, ako by mala.
Môže to byť následkom mojích15rokov držania diét a pred otehotneným som užívala lieky na chudnutie...žeby porucha metabolizmu??? Poteším sa každej odpovedi. Ďakujem

beruska.zuzanka
14. júl 2011

@00matula ahojky o našej malej niekto prehlasuje, že je tučnučká a to má 19m a 12kg...
ale pred rokom, to mala 7-8 mesiacov mala 9kg a to bola teda dosť guľa a zničoho nič sa vytiahla a tým stratila "buchtičkovské guľatinky".
Lekárka Ti vraví čo? Podľa mňa sa netreba príliš vzrušovať ak je zdravá a čiperná, upraví sa jej aj váha 😉

happy8051
14. júl 2011

ja teda mam mladsie dietatko ako ty, akurat dnes ma 9 mesiacov... narodila sa s hmotnostou 3650g do ukonceneho polroka bola len kojena a pekne z mliecka priberala... vsetci hovorili ze je baculata a ze jej je teda dost.... ako sa zacala viac hybat a prislo obdobie zubkov, papa menej a schudla.... momentalne ma 8200g

lucka1987
15. júl 2011

moje krsniatko (chlapec) bola tiez taka gulicka.. malo rok a 14 kg cize tak skoro ak tvoja dcerka... ked mal rok aj dva mesiace zacal behat... a teraz neviem kolko vazi, ale uz vobec nevyzera ako nejaky "tucko" vsetko vybeha vzdy, a on papa ale stale.. kadzych 5 minut 😀 pridavam foto tesne pred tym ako sa naucil behat a teraz ked mal rok a pol

burina111
15. júl 2011

náš syn bol tiež taká gulička, odrazu okolo 1,5-2rokov, keď už poriadne začal behať sa vytiahol a teraz je ako taký slimák, iba kosť a koža, furt ho naháňam s jedlom. papká normálne, ale je šinter. naša 11 mesačná dcérka to isté...má cez 10kg a dnes 11 mesiacov, 78cm, začína byť tiež v pohybe, tak si nerobím ťažkú hlavu, že bude tučné dieťa 😉

cikyta
15. júl 2011

Moja bola "bucka" v 6.mesiacoch (prvá foto) potom začala chodiť v 9.mesiacoch a hned sa vyšvihla (druhá foto) no a od 1.do 2.roku nepribrala ani gram.
A s kojením to nesuvisí. Tiež sme stále kojený a málo papáme.
Myslím,že akonáhle ti začne malá sama chodiť,hned to bude iné 😉