Chodí počas PN kontrola zo Slovenska do Čiech?
Ahojte, mám pred operáciou nohy a rozmyslam do budúcna. Trnavy pobyt mám na sk u rodičov no inak žijem v Česku, kde by som sú chcela aj zapísať pn na tú adresu. Chodia na kontrolu za sk na cz územie?
https://www.worki.sk/blog/4102-socialna-poistov...
Ano, moze ti prist kontrola aj do "zahranicia". Ale ak si poistenec na SR, musis dodrziavat urcite pravidla, ktore su v clanku spomenute.
Takze si nemozes uviest adresu stovky km vzdialenu...
@anonym_35a4cd od môjho trvalého bydliska je to 150 km
Zasa nikam chodiť nebudem, keďže budem mať operáciu a dosť dlhé zostavovanie. Len ma to zaujíma či zo sk môžu prísť aj ďalej
@anonym_autor a v Česku aj pracuješ? Nie sú poistencom v CZ?
Zasa nikam chodiť nebudem, keďže budem mať operáciu a dosť dlhé zostavovanie. Len ma to zaujíma či zo sk môžu prísť aj ďalej
@anonym_autor a kde sa budes liecit a kde bude operacia? V CR? A si poistencom SR?
@anonym_autor a kde sa budes liecit a kde bude operacia? V CR? A si poistencom SR?
@1andrea111
@anonym_35a4cd pracujem na sk 🙂 nie niesom poistená v cz
@1andrea111
@anonym_35a4cd pracujem na sk 🙂 nie niesom poistená v cz
@anonym_autor neviem či tam nie je potrebný súhlas sociálnej poisťovne, že môžeš mať miesto pobytu na PN v ČR. Zavolaj si na infolinku sociálnej poisťovne.
uprimne -tak jednoduche to nieje... s cechmi nemas nic-nepracujes tam,nemas tam poistenie a ani trvaly pobyt ... to je akoby som isla na dovolenku do napriklad chorvatska-ale hodim si tam rovno pn ku-ved je jedno kde budem trcat nie?
Nemozes mat na PN miesto pobytu v Cechach. Moze toto niekoho napadnut? Moze
@anonym_autor neviem či tam nie je potrebný súhlas sociálnej poisťovne, že môžeš mať miesto pobytu na PN v ČR. Zavolaj si na infolinku sociálnej poisťovne.
@1andrea111 okej ďakujem
Nemozes mat na PN miesto pobytu v Cechach. Moze toto niekoho napadnut? Moze
@anonym_e6ced7 a prečo nemôžem ? Nejaké odvôvodnenie. A ano môže mi ti napadnúť lebo tu trávim čas aj počas mojej práce, pracujem na ho
@anonym_e6ced7 a prečo nemôžem ? Nejaké odvôvodnenie. A ano môže mi ti napadnúť lebo tu trávim čas aj počas mojej práce, pracujem na ho
@anonym_autor mas tam prechodny pobyt? Vlastnis tam nehnutelnost? Budes sa tam liecit? Lebo ak budes mat operaciu na SR a budes tu chodit na kontroly, potom 150 km je problem pri liecbe. Takze toto moze socialna vyhodnotit tak, ze ti davku v PN neuzna.
@anonym_autor mas tam prechodny pobyt? Vlastnis tam nehnutelnost? Budes sa tam liecit? Lebo ak budes mat operaciu na SR a budes tu chodit na kontroly, potom 150 km je problem pri liecbe. Takze toto moze socialna vyhodnotit tak, ze ti davku v PN neuzna.
@anonym_35a4cd vlastním tam nehnuteľnosť
@anonym_autor a ak pracujes na home office pre slovensku firmu, hadam vie, ze tuto cinnost vykonavas mimo SR, cize tam su tiez ine pravidla.
@anonym_autor a ak pracujes na home office pre slovensku firmu, hadam vie, ze tuto cinnost vykonavas mimo SR, cize tam su tiez ine pravidla.
@anonym_35a4cd samozrejme že vie 🙂 prácu môžem vykonávať z ktorej krajiny chcem
@anonym_35a4cd vlastním tam nehnuteľnosť
@anonym_autor a liecit sa budes tu, na SR? Potom tam ide o to, ci tie kilometre nebudu problem pri dochadzani na liecbu.
Môžeš. Zákon neurčuje miesto pobytu. Určuje len povinnosť dodržiavať liečebný režim. Musíš iba nahlásiť adresu. Argument 150km je blbosť. Kopu ľudí, po špeciálnych operáciách chodia z Košíc do BA a tiež na vyšetrenia. Môj muz bol tiež na operacii mozgu v Ba, kontroly 2x za mesiac - hore dole 550km
@anonym_autor uveď si Madagaskar. Tam určite neprídu
Môžeš. Zákon neurčuje miesto pobytu. Určuje len povinnosť dodržiavať liečebný režim. Musíš iba nahlásiť adresu. Argument 150km je blbosť. Kopu ľudí, po špeciálnych operáciách chodia z Košíc do BA a tiež na vyšetrenia. Môj muz bol tiež na operacii mozgu v Ba, kontroly 2x za mesiac - hore dole 550km
@anonym_ea089c ved neurcuje. Ale tiez jej davku schvalit nemusia. Teraz je to celkom kontrolovane...
@anonym_ea089c ved neurcuje. Ale tiez jej davku schvalit nemusia. Teraz je to celkom kontrolovane...
@anonym_35a4cd ale nato musí byť podstatný dôvod. A liečenie v ČR, vo vlastnej nehnuteľnosti nie je
@anonym_35a4cd ale nato musí byť podstatný dôvod. A liečenie v ČR, vo vlastnej nehnuteľnosti nie je
@anonym_ea089c ved ked to zdovodni, tak nebude problem. A ani s pripadnou kontrolou. Tak hadam nebude brat PN a este aj pracovat na HO. Lebo aj taki sa najdu...
@anonym_ea089c ved ked to zdovodni, tak nebude problem. A ani s pripadnou kontrolou. Tak hadam nebude brat PN a este aj pracovat na HO. Lebo aj taki sa najdu...
@anonym_35a4cd no a prečo by nemohli? Ja, napríklad počas PN som tiež pracovala z domu. Jednak, som potrebovala peniaze a jednak som nechcela riskovať že prídem o prácu a nájdu si náhradu
@anonym_35a4cd no a prečo by nemohli? Ja, napríklad počas PN som tiež pracovala z domu. Jednak, som potrebovala peniaze a jednak som nechcela riskovať že prídem o prácu a nájdu si náhradu
@anonym_ea089c tak ked si praceneschopna, nemozes predsa pracovat. Bud pracujes alebo mas nahradu za mzdu. Toto je ciste odrbavanie potom.
@anonym_ea089c toto je protizakonne. nemozes byt sucasne evidovana ako zamestnanec v pracovnom procese a zaroven evidovana ako PN. nemoze ti byt v dane dni vyplacana normalne mzda a zaroven davky pocas PN.. ak si bola len PN a pocas nej miesto lezania si si nieco robila na pocitaci akoze do prace ked sa vratis po PN, tak to je tvoja vec ci lezis alebo robis. Alebo si len bola chora, PN si necerpala a miesto do oficu si robila na homeofice, tak to tiez ok.
@anonym_autor preco nemas vsetko v cr???Teda min.pobyt,lekarov???ked tam zijes a nie tu na sk.Lebo ja ked som zila v cr a bola pn,dala som ceskemu lekarovi adresu,kde sa nachadzam.
Ked som uz prisla na sk,a bola na pn,ale praca bola stale v cr,posielala som vsetky papiere do cr.Nikdy mi kontrola nikde neprisla,ale co mne neprisla,tebe prist moze.
@anonym_autor preco nemas vsetko v cr???Teda min.pobyt,lekarov???ked tam zijes a nie tu na sk.Lebo ja ked som zila v cr a bola pn,dala som ceskemu lekarovi adresu,kde sa nachadzam.
Ked som uz prisla na sk,a bola na pn,ale praca bola stale v cr,posielala som vsetky papiere do cr.Nikdy mi kontrola nikde neprisla,ale co mne neprisla,tebe prist moze.
@anonym_d94844 lebo tam jednoducho lekárov nechcem 🙂
@anonym_d94844 lebo tam jednoducho lekárov nechcem 🙂
@anonym_autor ved tam su lepsi odbornici a nemocnice lepsie vybavene
@anonym_autor ved tam su lepsi odbornici a nemocnice lepsie vybavene
@anonym_d94844 mám svoje dôvody na to mať lekárov na sk
@anonym_d94844 mám svoje dôvody na to mať lekárov na sk
@anonym_autor nuz ale kontrola ti moze prist tak ci tak,socialky medzi sebou komunikuju,a tu by som povedala,ze to bude viac ako iste,ze pride.
@anonym_autor nuz ale kontrola ti moze prist tak ci tak,socialky medzi sebou komunikuju,a tu by som povedala,ze to bude viac ako iste,ze pride.
@anonym_d94844 nemám problem s tým že by prišli 🙂

https://www.worki.sk/blog/4102-socialna-poistov...
Ano, moze ti prist kontrola aj do "zahranicia". Ale ak si poistenec na SR, musis dodrziavat urcite pravidla, ktore su v clanku spomenute.
Takze si nemozes uviest adresu stovky km vzdialenu...