icon

Podvod pri vybavovaní poistky na pobočke Allianzu - ako postupovať?

miro382
9. mar 2026

Najhoršie správanie komerčnej firmy aké som kedy zažil. Rozhodne nechápem ako táto poisťovňa môže byť na prvom mieste, lebo správanie tejto poistovne je NAJHORŠIE aké som kedy zažil. To akým Allianz rieši celý môj prípad je nehorázne. Situácia, do ktorej som sa dostal, je pre mňa ako klienta absolútne neprijateľná a považujem ju za veľmi vážne zlyhanie na strane poisťovne.
Chcel som si vybaviť PZP + havarijnú poistku na nové auto (balík MAX) a tak som sa rozhodol, že pôjdem sa o danej ponuke porozprávať do pobočky Allianzu.
Pri návšteve pobočky Allianz v Michalovciach som riešil svoju poistnú zmluvu štandardným spôsobom (fotil som auto, podpisoval papiere...) a nemal som dôvod predpokladať, že by mohlo dôjsť k akémukoľvek problému. Až neskôr som zistil, že zamestnankyňa Allianzu mi namiesto oficiálneho IBAN-u poisťovne poskytla iný účet, konkrétne súkromný účet, na ktorý som na základe jej pokynov odoslal peniaze. Týmto konaním som prišiel o sumu 3 775,91 €. Áno čítate správne. Niečo čomu sa nedá veľmi vyhnúť, zamestnankyňa Allianzu namiesto originál IBAN-u mi poskytla svoj osobný (všetko ostatné variabilný symbol a podobne tam bolo a preto to nebolo veľmi možné rozlíšiť, že ide o podvod. V každom prípade neočakávate, že ZAMESTNANEC ALLIANZU vás oklame).
Niekoho kto nie je až tak zdatný s technológiami, by daná zamestnankyňa úspešne okradla ale ja si pravidelne kontrolujem systémy a išiel som sa pozrieť do môj Allianz. Keď som si následne kontroloval stav svojej zmluvy v systéme Allianz, zistil som, že poistné stále nie je evidované ako uhradené. Zavolal som danej zamestnankyni Allianzu (ktorá bola moja agentka a v tom čase som nevedel stále, že ide o podvod) kde na moje otázky mi bolo povedané, že ide len o časový sklz a že všetko je v poriadku. Neskôr mi však prišlo upozornenie na zmenu kontaktných údajov. Keď som to okamžite začal s ňou riešiť, bolo mi vysvetlené, že došlo k údajnému „hackerskému útoku“ a že sa vec vyrieši. To sa však nestalo. Volal som každý tyždeň. Daná agentka má manipulovala a klamala mi, že všetko je v poriadku, že to sa stalo všetkým klientom, že mám počkať (bolo to divné ale veril som zamestnankyni Allianzu).
Potom som na to chvíľu zabudol mal som povinnosti a potom som to začal riešiť. Už mi to prišlo však mega podozrivé a zavolal som na infolinku Allianz, kde som sa dozvedel, že moja poistka nie je platná (nebola nikdy uhradená) a zároveň voči mne Allianz eviduje dlh v hodnote 982,77€ (pretože som nezaplatil), hoci som poistné riadne uhradil podľa pokynov, ktoré som dostal na pobočke. Až v tomto momente bolo zrejmé, že som sa stal obeťou podvodu, ku ktorému došlo priamo v súvislosti s vybavovaním mojej zmluvy na pobočke Allianz.
Situácia je ešte vážnejšia aj preto, že v inej pobočke Allianz mi boli potvrdené ďalšie závažné nezrovnalosti. Zo systémového výpisu je zrejmé, že dňa 11.08.2025 došlo bez môjho vedomia a bez môjho súhlasu k manipulácii s mojimi osobnými údajmi. Daná zamestnankyňa Allianzu nie len, že ma okradla o 3 775€ ale dokonca sfalšovala úradné doklady. Do systému zadala požiadavku, že ako keby som prišiel za ňou na pobočku a zmenila mi pomocou falošného občianskeho preukazu všetky moje údaje (email, tel. číslo atď) aby mi nikdy neboli doručené upozornenia, že moja poistka nebola nikdy zaplatená. Preto mi nikdy neboli doručené správy o nezaplatení, pretože zamestnankyňa Allianzu bez môjho vedomia s falošným občianským preukazom zmenila moje všetky kontaktné údaje (najväčší gól je, že vytvorila si dokonca gmail s mojím priezviskom). Výsledkom bolo, že som nedostával žiadne relevantné upozornenia a nemal som možnosť včas zistiť, čo sa deje. Takýto zásah do osobných údajov považujem za mimoriadne závažný.
Celý prípad som bezodkladne oznámil polícii a podal som trestné oznámenie. K dispozícii mám aj dôkazy, ktoré moje tvrdenia jednoznačne podporujú, vrátane:
• bankového výpisu potvrdzujúceho odoslanie peňazí,
• dokumentácie so zadaným nesprávnym IBAN-om,
• výpisu zo systému Allianz preukazujúceho neoprávnenú manipuláciu s mojimi údajmi,
• SMSky
• zápisnice z polície.
Napriek tomu, že som v tejto situácii zjavne poškodenou stranou, Allianz doteraz neprijal kroky, ktoré by zodpovedali závažnosti prípadu. Výsledkom je, že som momentálne bez platného PZP a havarijného poistenia, čo ma výrazne obmedzuje v bežnom fungovaní aj v práci. Keďže často cestujem, ide pre mňa o veľmi vážny problém. Navyše sa tým vystavujem riziku ďalších komplikácií, ktoré som nijakým spôsobom nespôsobil.
Za mimoriadne nevyhovujúci považujem aj prístup Allianz ku komunikácii. Napriek viacerým emailom, telefonátom a urgenciám som nedostal žiadne primerane rýchle a konkrétne riešenie. Všetci ma odbíjali, na infolinke mi bolo povedané, že to mám napísať na email. Po x emailoch a ignorancií zo strany Allianzu konečne po pár dňoch som dostal trápnu informáciu, že sa prípadom zaoberajú a kontaktujú ma do 30 dní. Informácia, že mám ako poškodený klient čakať 30 dní na vybavenie, je z môjho pohľadu neakceptovateľná. Nie je možné považovať za štandardný postup, aby klient, ktorý sa stal obeťou konania zamestnanca poisťovne, zostal celé týždne bez poistenia, bez jasného stanoviska a bez účinnej pomoci.
A teraz to najlepšie. Po dlhom čakaní sa konečne ozval vyšetrovateľ Allianzu, ktorý išiel za danou zamestnankyňou, ktorá sa mu ku všetkému priznala, že ma okradla. Ak si myslíte, že to je šťastný koniec tak to ani zďaleka. Napriek priznaniu a ukončeniu vyšetrovania zo strany vyšetrovateľa a uznania mojej pravdy stále čakám a už čakanie dosiahlo 1 mesiac. Áno počujete správne. 1 MESIAC čakania bez poistky a havarijnej poistky (Ak sa pýtate prečo si neurobím inde, prečo ja ako klient mám teraz riešiť niečo iné? Potom ako to bude riešiť Allianz, ako to v prípade problémov zruším keďže poistku po 14 dňoch nie je len tak vypovedať, plus navyše ďalšie peniaze).
Táto situácia mi spôsobila značný stres, časové straty aj praktické komplikácie v osobnom a pracovnom živote. O to viac ma mrzí, že Allianz doteraz nepristúpil k riešeniu spôsobom, ktorý by zodpovedal vážnosti celej veci. Od spoločnosti takéhoto formátu by som očakával podstatne vyššiu mieru zodpovednosti, profesionálneho prístupu a najmä rýchlu nápravu.
Verím, že môj prípad bude bezodkladne riešený na príslušnej úrovni a že Allianz prijme konkrétne kroky na odstránenie následkov, ktoré mi boli spôsobené.
Samozrejme ak by Allianz chcel túto situáciu zahmlievať a vyhovárať sa z nej som ochotný každému poslať dôkazy a to mám ich veľa. Výpisy, SMS, komunikácia s Allianzom.
K celej situácií môžem len dodať, že je to obrovská hanba a bordel zo strany Allianzu. Ak sa Allianz nevie postaviť na stranu zákazníka v situácií kde je to výhradne ich chyba (ICH ZAMESTNANEC a ICH POBOČKA s ICH LOGOM) ako im môžem veriť, že sa postavia keď to budem potrebovať. Je to obrovská hanba a rozmýšľam nad žalobou.

Strana
z3
anonym_736a45
9. mar 2026

No pekne,pekne.Zase tebe,nic nebrani si urobit novu poistku a havarijne inde,nemusis cakat kym sa tento velky problem vyriesi,to bude na dlho.A nikoho to pri havarii zaujimat nebude,mal si si spravit hned inde novu poistku,tak si ju daj hned spravit.
Dufam,ze tie peniaze dostanes co najskor spät a hentaku osobu vyhodia a uz ako poistovak si nikde ani neskrtne.Drzim palce,a tu poistku si daj hned dnes urobit.

miro382
autor
9. mar 2026
@anonym_736a45

No pekne,pekne.Zase tebe,nic nebrani si urobit novu poistku a havarijne inde,nemusis cakat kym sa tento velky problem vyriesi,to bude na dlho.A nikoho to pri havarii zaujimat nebude,mal si si spravit hned inde novu poistku,tak si ju daj hned spravit.
Dufam,ze tie peniaze dostanes co najskor spät a hentaku osobu vyhodia a uz ako poistovak si nikde ani neskrtne.Drzim palce,a tu poistku si daj hned dnes urobit.

@anonym_736a45 To hej, lenže v Allianze na tej druhej pobočke mi povedali, že mám čakať, že oni to podajú a zmluva sa mi obnoví rýchlo veď, že ja som ten poškodený 🙂 (to bolo 3 dni po nahlásení incidentu a už prešiel mesiac). Tiež mi teta na druhej pobočke povedala, že nemám riešiť poistku inde (možno len chcela aby som ostal čo po tomto určite nie ďakujem 🙂 ), lebo oni to obnovia a aj v prípade havárie keby som sa súdil určite vyhrajem (samozrejme nie som hlúpy aby som to riskoval, keďže viem aké sú súdy na Slovensku). Je to hanba. Samozrejme, že nejazdím na tom aute. Raz som akurát musel ísť do Česka tak som to vyriešil operatívne tak, že som si online vytvoril poistku v Kooperative a po 14 dňoch zrušil (lebo online môžem zrušiť do 14 dní tak som to takto využil). Ono v podstate ja neviem čo mám vlastne robiť. Urobím poistku inde, Allianz si dačo zmyslí plus hovoria kadejaké sľuby. Keby aspoň niekto v tom Allianze mal snahu aspoň zavolať a povedať, že riešime to dajte nám 3 dni. Čo ak vytvorím novú poistku zaplatím 2000€ za havarijnú inde a oni mi povedia že mi obnovia a nevrátia peniaze. Ja neviem vôbec čo už od nich čakať fakt. Nemám už absolútnu dôveru voči Allianzu. Je tam chaos a bordel

miro382
autor
9. mar 2026
@miro382

@anonym_736a45 To hej, lenže v Allianze na tej druhej pobočke mi povedali, že mám čakať, že oni to podajú a zmluva sa mi obnoví rýchlo veď, že ja som ten poškodený 🙂 (to bolo 3 dni po nahlásení incidentu a už prešiel mesiac). Tiež mi teta na druhej pobočke povedala, že nemám riešiť poistku inde (možno len chcela aby som ostal čo po tomto určite nie ďakujem 🙂 ), lebo oni to obnovia a aj v prípade havárie keby som sa súdil určite vyhrajem (samozrejme nie som hlúpy aby som to riskoval, keďže viem aké sú súdy na Slovensku). Je to hanba. Samozrejme, že nejazdím na tom aute. Raz som akurát musel ísť do Česka tak som to vyriešil operatívne tak, že som si online vytvoril poistku v Kooperative a po 14 dňoch zrušil (lebo online môžem zrušiť do 14 dní tak som to takto využil). Ono v podstate ja neviem čo mám vlastne robiť. Urobím poistku inde, Allianz si dačo zmyslí plus hovoria kadejaké sľuby. Keby aspoň niekto v tom Allianze mal snahu aspoň zavolať a povedať, že riešime to dajte nám 3 dni. Čo ak vytvorím novú poistku zaplatím 2000€ za havarijnú inde a oni mi povedia že mi obnovia a nevrátia peniaze. Ja neviem vôbec čo už od nich čakať fakt. Nemám už absolútnu dôveru voči Allianzu. Je tam chaos a bordel

V každom prípade mal som sa na to vykašľať a už dávno uzatvoriť inde a podať žalobu na Allianz, len som myslel, že keď vyšetrovateľ Allianzu uzavrie prípad v môj prospech tak, že mi zavolajú a čakal som, že zavolajú každú chvíľu a zrazu čas beží a ono to už prešiel mesiac a nič. Neviem čo viac chcú, ona sa priznala, vyšetrovateľ to uzavrel a posunul ďalej vedeniu. Neviem načo čakajú. V každom prípade nečakal som, že sa to tak natiahne, moja chyba. Čakal som asi niečo viac od Allianzu

anonym_736a45
9. mar 2026
@miro382

V každom prípade mal som sa na to vykašľať a už dávno uzatvoriť inde a podať žalobu na Allianz, len som myslel, že keď vyšetrovateľ Allianzu uzavrie prípad v môj prospech tak, že mi zavolajú a čakal som, že zavolajú každú chvíľu a zrazu čas beží a ono to už prešiel mesiac a nič. Neviem čo viac chcú, ona sa priznala, vyšetrovateľ to uzavrel a posunul ďalej vedeniu. Neviem načo čakajú. V každom prípade nečakal som, že sa to tak natiahne, moja chyba. Čakal som asi niečo viac od Allianzu

@miro382 necakaj ani tyzden,naozaj pri nehode toto nikoho zaujimat nebude,tvoja povinnost je mat pzp,a ked ju nemas zaplatis vsetko.S tymto sa ponahlaj a od allianzu s takym to pristupom by som to nechcela ani zadarmo.

anonym_8332d1
9. mar 2026

@miro382 žalobu aj novú poistku - inde, si mal mať hneď na druhý deň. 🙄 Sa nečudujem, že pristupujú k tebe tak pasívne, keď pristupuješ aj ty. Čo sa týka poistky odporúčam generali (nie som poistovák).

anonym_f7954e
9. mar 2026

Žalobu podaj čo najskôr ..

A pri tom účte, nebolo vám zvláštne ked vam len tak dala čislo úctu a meno sa nezhodovalo ?

anonym_5ea3f4
9. mar 2026

Ešte napíš že pani tam stále sedí, alebo nebodaj že postúpila na vyššiu funkciu.

tundra
9. mar 2026
@miro382

@miro382 miesto pisania na MK, si mal davno oslovit pravnika,nic viac ti nenapisem,stal si sa obetou podvodu a poistovna tiez.

anonym_9c48d5
9. mar 2026

Nechce sa mi verit, ze toto je mozne.

doriiis
9. mar 2026

PZP sa dá uzavrieť online za pár minút z pohodlia domova. Už dávno si mal mať poistku inde. Výhovorka,, lebo Alianz a prečo by som mal" ti nepomôžu.

anonym_ccbe27
9. mar 2026

@miro382 na policiu a sud !!!!!! svine, poistovne
a ty poistenie musis mat, takze si zalos poistku inde lebo aj tebe hrozi pokuta

anonym_81b77e
9. mar 2026

Okresom Galanta, Michalovce a Prievidza sa ja vyhýbam veľkým oblúkom. Mám skúsenosť, samí podvodnici.

tilly
9. mar 2026

Allianz je najhoršia a najdrahšia poisťovňa

sweet20
9. mar 2026

Kooperativa a allianz su najhorsie poistovne, nevyplacaju velmi poistne plenenia. Vzdy to tu hovorim, hovori sa to aj castejsie, no vzdy sa najdu presne taki ludia co na to doplatia a potom nemaju plnenie. Co na to povedat. Ani neviem

anonym_233699
9. mar 2026

V prvom rade by som sa hned pytala na infolinke, nie u daneho agenta. Ja si vsetko overujem na infolinke. Po dalsie, ked zadavas IBAN, tak ti vybehne, ked sa meno majitela uctu nezhoduje s tebou zadanym menom. Overit IBAN si vies kedykolvek a Allianz ich ma uverejnene na svojom webe. Po dalsie by som si ihned urobila poistku v inej poistovni a cestou OCTK a neskor sudnou cestou si vyziadala vratenie zaplatenej sumy plus nahradu vzniknutej skody.

anonym_82edc7
9. mar 2026

ja len tak co mi v buse pri citani napadlo
- bielu karticku si mal?
- pokuta za nezaplatené PZP? ked pises ze Allianz sa tvari ze zmluva nebola uzatvorena a poistenie nikdy neplatilo?
- daju ti to poistenie spatne?
- dala by som to teraz hned do telky, chnapnu po tom urcite
- ako moze vyliezt papier z interneho systemu poistovne kde je zmenene cislo uctu? ako moze niekto len tak zmenit tvoje udaje v systeme poistovne? toto by sa ich mali kompetentni povypytovat

anonym_71768e
9. mar 2026
@anonym_233699

V prvom rade by som sa hned pytala na infolinke, nie u daneho agenta. Ja si vsetko overujem na infolinke. Po dalsie, ked zadavas IBAN, tak ti vybehne, ked sa meno majitela uctu nezhoduje s tebou zadanym menom. Overit IBAN si vies kedykolvek a Allianz ich ma uverejnene na svojom webe. Po dalsie by som si ihned urobila poistku v inej poistovni a cestou OCTK a neskor sudnou cestou si vyziadala vratenie zaplatenej sumy plus nahradu vzniknutej skody.

@anonym_233699 po vojne je každý generál....
Staršie ročníky, s tlačitkovými mobilmi, bez zručností okolo internetu, ktorý vyrastali v úplne inom svete, sociálne slabší a mohla by som pokračovať, je veľa ľudí ktorých by tá tvoja kontrola nenapodla

anonym_233699
9. mar 2026
@anonym_71768e

Staršie ročníky, s tlačitkovými mobilmi, bez zručností okolo internetu, ktorý vyrastali v úplne inom svete, sociálne slabší a mohla by som pokračovať, je veľa ľudí ktorých by tá tvoja kontrola nenapodla

@anonym_71768e on nie je starší ročník, je to mladý človek, ktorý nazýva pani v Allianzi - teta. To nie je po vojne, to je ešte predtým, než niečo nastane. Vždy komunikujem s Allianzom cez ich Infolinku. Mám tam okrem toho svojho dlhoročného agenta, ale napriek tomu väčšina komunikácie ide priamo cez Infolinku. Popri tom si zadávaš IBAN a upozorní ťa, že nesedí údaj. A napokon by som neostala ani pár dní bez PZP + HP. Ja sama mám z Allianzu poistenie MAX a som spoko, ešte ani raz nebol problém. Ale tak idem cez priamo pobočku allianzu a overujem si údaje predtým, než niečo zaplatím. Ja som typ čo jedná hneď a nečaká dva dni.

anonym_82edc7
9. mar 2026
@anonym_71768e

@anonym_71768e no hlavne, odkedy je kontrola IBANu podla mena? Pan pise ze to trva od augusta, bolo to uz vtedy? Nebolo, pozeram ze je to od oktobra. A hlavne ked dostal do ruky original papiere na original kamennej pobocke tak nemal preco neverit. Otazka este je kolko dalsich takto oklamala. Mozno by bolo dobre najst ich a spojit sa s nimi.

Ale do medii by som to teda dala a tie to dokazu rozmazat riadne, toto si Allianz za klobuk neda. Mali hned ako to zistili konat. Uhradit to z interneho fondu (ktory mimochodom maju) a zriadit okamzite PZP klientovi. Sak toto je hanba neskutocna.

anonym_233699
9. mar 2026
@anonym_82edc7

@anonym_71768e no hlavne, odkedy je kontrola IBANu podla mena? Pan pise ze to trva od augusta, bolo to uz vtedy? Nebolo, pozeram ze je to od oktobra. A hlavne ked dostal do ruky original papiere na original kamennej pobocke tak nemal preco neverit. Otazka este je kolko dalsich takto oklamala. Mozno by bolo dobre najst ich a spojit sa s nimi.

Ale do medii by som to teda dala a tie to dokazu rozmazat riadne, toto si Allianz za klobuk neda. Mali hned ako to zistili konat. Uhradit to z interneho fondu (ktory mimochodom maju) a zriadit okamzite PZP klientovi. Sak toto je hanba neskutocna.

@anonym_82edc7 Keď uzavrieš poistku v Allianzi, príde ti do emailu kompletná informácia + všetky údaje ku platbe, súčasťou je príloha s poistnou kartou. IBAN je tam uvedený: SK17 1100 0000 0026 2600 6702, ten si vieš kedykoľvek overiť a nájdeš ho na stránke Allianzu. Poistku tam mám 4 roky. Nikdy mi nedávam IBAN agent. Všetko príde oficiálne do emailu.

anonym_71768e
9. mar 2026
@anonym_82edc7

@anonym_82edc7 kontrola Ivan tu je iba pár mesiacov tak my hlavne nevieme kedy bola ,,uzavretá, poistka. Keď autor na svoju poistku medzitým pozabudol

anonym_a249f5
9. mar 2026
@anonym_82edc7

@anonym_82edc7 Kontrola zhody IBAN-u s menom majiteľa účtu je od 9.10.2025 povinná pre banky podľa nariadenia EÚ. Zaviedla sa práve kvôli takýmto podvodom, aby sa nestávalo, že niekto podstrčí svoj súkromný účet namiesto firemného, alebo sa vydáva za inú osobu.
Ak napríklad komunikuješ na bazári s osobou X, ale platbu chce poslať na účet osoby Y, systém ťa na túto nezrovnalosť upozorní. Tak vieš, že niečo nesedí a môže ísť o podvodníka.

biba_18
9. mar 2026

keďže sa to ťahá od augusta - od augusta nemáš poistku a čakáš???

anonym_1115c3
9. mar 2026

Pises, ze si to uzatvaral na pobocke. Mas zmluvu, na zmluve je cislo uctu. Ak si zaplatil na to cislo a mas doklad, chod do Allianz a konfrontuj ich s tym. A k udajom, snad si si skontroloval, co bolo v zmluve, ake osobne udaje, to tiez neprejde, ze ich ona potom zmenila. Nemozu zmluvu zrusit pre neplatenie, ked si zaplatil na c.u. na zmluve. Mas tu povodnu zmluvu vobec?

anonym_82edc7
9. mar 2026
@anonym_1115c3

Pises, ze si to uzatvaral na pobocke. Mas zmluvu, na zmluve je cislo uctu. Ak si zaplatil na to cislo a mas doklad, chod do Allianz a konfrontuj ich s tym. A k udajom, snad si si skontroloval, co bolo v zmluve, ake osobne udaje, to tiez neprejde, ze ich ona potom zmenila. Nemozu zmluvu zrusit pre neplatenie, ked si zaplatil na c.u. na zmluve. Mas tu povodnu zmluvu vobec?

@anonym_1115c3 cele je to nejake divne. Nechce sa mi tomu verit resp. su veci ktore mi nesedia, napr. biela karta ku PZP, mal ju? nemal? ak nemal tak to mu nevadilo, ze ju nema? Mne to pride ze tu poistku podpisal niekde "medzi dverami".

anonym_a8ac15
9. mar 2026

😳😳 tiež nemám dobre skúsenosti s Allianz, ale až takéhoto formátu nie. Držím palce k úspešnému doriešeniu.

mamulienka0
9. mar 2026
@anonym_9c48d5

Nechce sa mi verit, ze toto je mozne.

@anonym_9c48d5 tiež si myslim, už dávno by sedela v base.. toto by si taka velka poisťovna ako ALLIANZ nedovolila... skor mam pocit, že nieekto chce očierniť poistovnu

zojazoja
9. mar 2026

..tu tak veľa nesedí. 😀 a este aj profil zalozeneho 3/26...toto je ocierňovanie poisťovne.

anonym_09c920
9. mar 2026

@miro382 Neviem, či je to pravda, alebo nie, ale predpokladám, že sa to mohlo stať.
Ale, ... nebola to asi zamestnankyňa, ale sprostredkovateľa. Teda niekto, kto má samostatnú živnosť a robí sprostredkovateľa pre poisťovňu. Ak to bol sprostredkovateľ, tak poisťovňa by si s ním mala spraviť poriadok.

Takéto podvody s poistným nie sú nezvyčajné. V poisťovni, kde som kedysi robil, sprostredkovatelia robili podvody takým spôsobom, že keď klient cestoval na dovolenku a uzatvoril si cestovné poistenie, tak poistné vybrali buď v hotovosti alebo na svoj účet a poistnú zmluvu neposlali na back office na zaevidovanie do systému.

Keď sa klient vrátil z dovolenky, tak mu zavolali, ako bolo na dovolenke a či je všetko v poriadku. Ak bolo všetko v poriadku, tak zmluvu jednoducho roztrhali a peniaze si nechali. Ak bola nejaká poistná udalosť, tak poistku rýchlo zaevidovali s tým, že ju "akože zabudli" nahodiť do systému, poistné previedli na firemný účet a zaevidovali poistnú udalosť.

Klient si nič nevšimol a ešte bol rád, že aký je ten sprostredkovateľ pozorný, že mu po dovolenke zavolal, či bolo všetko v poriadku. Keď sme to prešetrovali, tak sme zistili, že to nebolo iba ojedinelé, ale robili to viacerí a pravidelne. Jasné, že sa prijali opatrenia, ale chcem tým naznačiť, že ľudia sú vynaliezaví a hnaní tými peniazmi a sú schopní vymyslieť rôzne finty, ako obísť systém a niečo si "privyrobiť".

anonym_28db83
9. mar 2026

@miro382 súhlasím s pánom/ pani anonym_09c920 nie sú to zamestnanci sú to sprostredkovatelia a su viazaní na Národnú banku Slovenska, aj keď sa priznala čo je vlastne super pre vás a aj pre poisťovňu nakoľko bude určite ukončená už len na základe toho že to je nezákonne obohatenie atd ale je to dlhy proces bohužiaľ tu ani nejde o to že si myslite že je za to zodpovedná allianz a že nic sa voči vám ako klientovi nerobi avsak je to všetko na našu legislatívu, tým že tam už bolo podané trestne oznámenie, no si ymslim že viete aké sú postupy v tomto state a pod.
Bohužiaľ ste sa stali obeťou jednotlivca ktorý sprostredkovával poistenie práve cez allianz
Taktiež bohužiaľ ako spomínali vyššie tu nejde o to že allianz je najhoršia každá poistovna má niečo svoje len vzhľadom k tomu že stále tam je ludsky faktor a každá jedna poistovna fakt nemôže za to čo sa z človeka vykľuje a verte mi take velke poisťovne a najlepšie na Slovensku ako sú allianz a generáli robia všetko čo môžu a prihladaju na klientov hneď ale proste je to proces, chcete od poisťovni všetko hneď aby sa vyriešilo To tak nefunguje nikde že obratom na všetko sú nejake postupy
Tak ako vám povedali vyššie hneď urobiť poistenie ( v tomto musíte byt zodpovedný vy)
Ďalšia vec ako ja neviem ale sak keď uzatvorim PZ
Mame jedno auto v allianz jedno v generáli hneď mi príde do emailu všetko priamo zo systému a tam mám hneď platobne údaje
Neviem ako sa už toto v dnešnej dobe podvodov a podobne môže stať no
Ako nehodnotim nič
Len proste mi to nejde do hlavy s tým že vám da iný účet a vy máte informácie a PZ v emaily

Strana
z3