Poistenie bytu a domácnosti
Ahojte, chcela by som dať poistiť 2 izbový byt v menšom meste (7000 obyvateľov), keďže som sa nedávnom stala majiteľkou. Bytový dom, v ktorom sa byt nachádza má cca 60 rokov. Poistiť by som chcela byt, domácnost a spôsobenú škodu. Akú poisťovnu mi odporučíte a na čo si dávať pozor? Ďakujem
@anonym_autor suhlas so @zalka. Za mna dobre funguje indexacia ceny (sleduje trh a teda navysuje ceny nehnutelnosti automaticky a nemusis kazdy rok prerqbat poistku). Inqc mam tiez Uniqu roky, ale vypracovat by si si mala dat asi navrh na mieru teba a tvojej nehnutelnosti.
@anonym_autor suhlas so @zalka. Za mna dobre funguje indexacia ceny (sleduje trh a teda navysuje ceny nehnutelnosti automaticky a nemusis kazdy rok prerqbat poistku). Inqc mam tiez Uniqu roky, ale vypracovat by si si mala dat asi navrh na mieru teba a tvojej nehnutelnosti.
@anonym_0ec98c hej indexacia je fajn ak nedôjde k extrémnym výkyvom na trhu.
@anonym_0ec98c hej indexacia je fajn ak nedôjde k extrémnym výkyvom na trhu.
@zalka ano.sam som bol prekvapeny pri nedavnom oceneni nehnutelnosti, ako presne to sedelo aj lo mnohych rokoch (prakticky na tisicku). Ale pri vykyve by som spravil to precenenie na aktualne ako pises... len je to otrava kazdy rok...
@zalka ano.sam som bol prekvapeny pri nedavnom oceneni nehnutelnosti, ako presne to sedelo aj lo mnohych rokoch (prakticky na tisicku). Ale pri vykyve by som spravil to precenenie na aktualne ako pises... len je to otrava kazdy rok...
@anonym_0ec98c mňa dojal allianz cena bytu 120000e na trhu a allianz nukal krytie 70000e. A ze na viac sa neda lebo m2 a nepustí. Tak uniqa pustila a mam byt poistený na trhovú cenu.
@anonym_0ec98c mňa dojal allianz cena bytu 120000e na trhu a allianz nukal krytie 70000e. A ze na viac sa neda lebo m2 a nepustí. Tak uniqa pustila a mam byt poistený na trhovú cenu.
@zalka ja som s tymto vobec problem nemala v allianzi. Mam ho poisteny na taku sumu aku ma hodnotu. Kolko m2 ma byt?
@zalka to je nejaká hlúposť ja mam Allianz a mam krytie na 300000 , to ste mali dajakú hlúpu sprostredkovateľku
@zalka to je nejaká hlúposť ja mam Allianz a mam krytie na 300000 , to ste mali dajakú hlúpu sprostredkovateľku
@katulienkax to bolo 5r späť, odvtedy mám uniqa. Už neriešim allianz.
Aktualne riesim nieco podobne, momentalne mi odporucaju Generali kvoli najbezproblemovejsiemu plneniu v pripade poistnej udalosti... Doteraz som mala Allianz, veeelmi staru poistku, ale zevraj sa teraz pri nehnutelnostiach zopsuli. A sledovat poistne sumy v case, ako ti radia vyssie.
@anonym_autor My mame v Unione.
@zalka toto sa nam v Allianzi stalo asi 15 rokov dozadu... tiez sme museli ist inam...
My allianz, plnenie bez problemu. Raz za 3 roky navysujeme a mame samozrejme najsirsi produkt
Len nie Allianz. Najdrahšia poistka, najslabšie krytie a keď k niečomu dôjde, nič nepreplatia.
Ak chceš porovnať ceny a krytia, skus napr. Najpoistenie.sk alebo finportal.sk
Pozor na podpoistenie.
Vzdy POZOR na male pismenka a co vsetko je vo vyluke!!! Nic co Vam pri poisteni povedia nie je pravda pri skodovej udalosti ak to nie je napisane aj v zmluve. Napr. otazka: je byt poisteny voci vandalizmu, zivelnej pohrome, su poistene motory pracky a chladnicky, prepatie v el.sieti ...ukazte mi to tu v zluve az potom je to pravda (agent vam naslubuje a narozprava ako Andersen a likvidator vsetko poprie, ze to kto vam nasluboval, ved v zmuve nic take nemate !!!!,) Su to svine co sa o vas zaujimaju len do chvile uhrady poistneho. Viem to pracoval som tam 🤐

@anonym_autor ja mam uniqa. A pozor hlavne na krytie. Musí byť vo výške trhovej ceny daného bytu.
Je zbytočné mat krytie 50000e keď byty v danej lokalite sa predávajú za 100000e.
A tiež, je treba v čase potom sledovať ceny nehnuteľností, a poistku dávať prerábať alebo meniť.
Vždy trhová cena.