icon

Čo hovoríte na emisné povolenky?

Dnes o 08:19

Čo hovoríte na emisné povolenky?

Strana
z2
autor
Dnes o 08:21

@anonym_autor už sa toho desím. Malo byť od roku 2027, presunuli na 2028

viestta
Dnes o 08:23

Problem budem riesit ked nastane

autor
Dnes o 08:25
@viestta

Problem budem riesit ked nastane

@viestta lenže to už nebude možné. Ľudia majú riešiť, aby vôbec ten problém nenastal.

autor
Dnes o 08:26

Počúvala som rozhovor s Igor Koso, až mi zle prišlo😞

renka30
Dnes o 08:27

Že nás nič dobré nečaká

autor
Dnes o 08:31
@renka30

Že nás nič dobré nečaká

@renka30 však to.

viestta
Dnes o 08:38
@anonym_autor

@viestta lenže to už nebude možné. Ľudia majú riešiť, aby vôbec ten problém nenastal.

@anonym_autor a ako ho chces riesit?

autor
Dnes o 08:40
@viestta

@anonym_autor a ako ho chces riesit?

@viestta sú krajiny, ktoré to riešia. Ale ľudia na SK o tom ani nevedia kam ich únia tlačí. Ta "super" EU.

viestta
Dnes o 08:42
@anonym_autor

@viestta sú krajiny, ktoré to riešia. Ale ľudia na SK o tom ani nevedia kam ich únia tlačí. Ta "super" EU.

@anonym_autor ja sa ta napytam ako to je inde, ale ako to chces riesit

autor
Dnes o 08:45
@viestta

@anonym_autor ja sa ta napytam ako to je inde, ale ako to chces riesit

@viestta výstup z EU. Alebo dúfam, že sa rozpadne dovtedy

viestta
Dnes o 08:46
@anonym_autor

@anonym_autor a sme doma

hopatko
Dnes o 08:48

A coho sa najviac bojis? Ako to ovplyvni tvoju rodinu?

alica110
Dnes o 08:54

Na smiech. Celý zvyšok sveta to má v paži a Európa ide zachrániť svet 😂😂

20erika07
Dnes o 09:00
@anonym_autor

@anonym_autor ale vies o tom, ze ked sa rozpadne EU tak budeme este zaostalejsi ako sme? Nemôžeš čakať, že Slovensko bude na tom tak ako pred vstupom do EU. Treba sa zobudiť a žiť v súčasnosti.

20erika07
Dnes o 09:01
@alica110

@alica110 to hej, europa sa márne snaží, ale zase aspon sa snaží, ci? Ci radšej nerobiť nič?

autor
Dnes o 09:01
@hopatko

A coho sa najviac bojis? Ako to ovplyvni tvoju rodinu?

@hopatko tak keď budem mesačne platiť o 500 € alebo aj viac pre nič za nič, je to rozdiel. Týka sa to veľa vecí, energetické štítky a pod..... Veď ľudia ani dom nepredaju a neprenajmu ak nebudú mať správny štítok

hopatko
Dnes o 09:04

Komu a za co budes platit? Cim teraz kuris?

autor
Dnes o 09:08
@hopatko

Komu a za co budes platit? Cim teraz kuris?

@hopatko k tomu ešte kúrenie, elektrina, plyn, potraviny náklady ktoré sa stále zvyšujú. Má to platit myslím od januára 2028. Ak som dobre počúvala, že to o rok posunuli.

hopatko
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@hopatko k tomu ešte kúrenie, elektrina, plyn, potraviny náklady ktoré sa stále zvyšujú. Má to platit myslím od januára 2028. Ak som dobre počúvala, že to o rok posunuli.

@anonym_autor a kde ich mas, porastu ti v zahrade? Komu za ne budes platit? A iba za modre emisie alebo aj ruzove? Teraz mas ake? A ako kuris?

autor
Dnes o 09:13
@hopatko

@anonym_autor a kde ich mas, porastu ti v zahrade? Komu za ne budes platit? A iba za modre emisie alebo aj ruzove? Teraz mas ake? A ako kuris?

@hopatko véd si to naštuduj. Za emisie z pohonných hmôt, kúrenia.. . Tým pádom ludia budú menej jazdiť autom lebo na to nebudu mat

hopatko
Dnes o 09:17

Ja to mam nastudovane. Kde si prisla k sume 500€ mesacne pre nic za nic? Tak komu a zaco?

madeincssr
Dnes o 09:25

Keďže na drancovanie Zeme (a blizkeho Vesmiru) ostatni velki hraci (Ameriky, vacsina Azie s Cinou a Indiou...) kaslu, Europa to zrejme svojim prikladom (iniciativou) nezachrani a aj tak budeme spiet do "aniseneptejte". Bohuzial. Nielen clovek sa takmer nikdy nepouci na chybach inych (a historie), ale ani narody/staty, o biznise ani nehovoriac. Ludia sa nemenia, stale ide drvivej vacsine len o "zvanec" (peniaze). Politika je len sluzkou penazi a zabavkou pre pospolity lud. Naozaj vladnu (stoja uplne nad vsetkym) len peniaze (beletristicky nazyvane moc). Ale ako sa s tym ma vyrovnat slusny clovek...?
Bez ustupenia z nasho blahobytu to zrejme nepojde. A odpovedzme si uprimne - sme ochotni (schopni) sa uskromnovat? Aspon sebe neklamme.

hiro
Dnes o 09:28
@alica110

@alica110 "Na smiech. Celý zvyšok sveta to má v paži a Európa ide zachrániť svet"? Akože Čína s miliardou ľudí ktorá je v presadzovaní čistejšej produkcii elektriny a emisných limitoch je pred EÚ je nič? Tam je predaj áut na benzín/naftu už v menšine. India ktorá rovno naskočila na solár, do takého Dillí so starším autom ani nesmieš vôjsť a ak nemáš elektrické alebo certifikát tak ti ani nenačapujú palivo na benzínke...
https://economictimes.indiatimes.com/news/india...

autor
Dnes o 09:31
@hopatko

Ja to mam nastudovane. Kde si prisla k sume 500€ mesacne pre nic za nic? Tak komu a zaco?

@hopatko hovorím priklad 500,môže byť menej alebo viac. Za emisie.

hopatko
Dnes o 09:33
@anonym_autor

@hopatko hovorím priklad 500,môže byť menej alebo viac. Za emisie.

@anonym_autor takze moze byt aj 40€ ?

katulienkax
Dnes o 09:49
@hiro

@alica110 "Na smiech. Celý zvyšok sveta to má v paži a Európa ide zachrániť svet"? Akože Čína s miliardou ľudí ktorá je v presadzovaní čistejšej produkcii elektriny a emisných limitoch je pred EÚ je nič? Tam je predaj áut na benzín/naftu už v menšine. India ktorá rovno naskočila na solár, do takého Dillí so starším autom ani nesmieš vôjsť a ak nemáš elektrické alebo certifikát tak ti ani nenačapujú palivo na benzínke...

@hiro kks tvoje uvazovanie a elektricke auta zachrania tento svet? Tebe nevadi ze Cina prevaza milion nakladov lodami, ktore spaluju najhnusnejsi olej? A milion kartonov, znicenych stromov na prevoz tovarov z TEMU a inych smejdackoch cinskych skopov? Na co sa tu hrame. Vcera som kukala video ako z Ciny smeruje do EU a USA milion lodi a milion stromov sa vykantri kvoli tovare zabalenom v kartonoch, za to ze ty si kupuje lacne hracky a handry z Ciny? To fakt nevidite, ze EU sa hrajka na zachranu planety a inde sa drancuje??? Tebe nevadi ze cely EU nenazraty parlament sa prevaza lietadlami hore dole a my sa tu mame hrat na elektricke auta? Ze sa drancuju suroviny kvoli bateriam a vyfuk elektrickych aut ide cez uholne elektrarne? Alebo sa prevaza zkvapalneny plyn hnusnymi lodami a plynove ekologicke rury z Russka su prazdne? Alebo ze USA berie plyn z Ruska, a miesa hos tym svojim aby bol akoze americky?

anonym_5aa166
Dnes o 09:52
@hiro

@hiro ten predaj elektrických aút tam síce vzrástol, ale tie autá nie sú kvalitné. Bavili sme sa tam s domácimi niekoľkokrát, s taxikármi jazdiacimi na tých autách, ktoré v EU sme nevideli. Nadávajú, že sú strašne kazové, len po servisoch s nimi chodia. Takže nič nevydržia, čiže zasa bude z nich viac odpadu- nehovoriac o tých batériách ako sa to bude recyklovať resp. šrotovať. Treba sa pozrieť aj na druhu stránku mince a ísť si to tam aj reálne pozrieť tie ich úžasné elektrické autá

anonym_5aa166
Dnes o 09:54
@hiro

@hiro a ešte k tým elektrickým autám. Ja som fakt zvedavá, keď sa zákaže predaj spaľovacích vozidiel, kde tie autá budú nabíjať obyvatelia sídlisk ako je Petržalka a pod.

autor
Dnes o 10:02
@hopatko

@anonym_autor takze moze byt aj 40€ ?

@hopatko 🤣optimizmus je skvelý, nech ti vydrží

arek00
Dnes o 10:04
@hopatko

@hopatko bude to aj viac, nie len emisne povolenky, ale vsetko pojde hore, poistenie aj dane na vsetko pokdu nasobne hore. Napriklad dan z nehnutelnosti ma byt 1 či 2% z trhovej ceny... splatky uverov pojdu hore... daň za prejdene kilometre na autach, dan za standard, digitalny dohlad, socialny kredit, nepodmieneny prijem... je toho ovela viac a uz to prichadza 🫶

Strana
z2