Diskriminácia nerómskych detí v súťažiach
Neviem, prečo to sem píšem. Možno chcem počuť, resp. opýtať sa, či aj vy to takto vnímate.
Pracujem v školstve 19 rokov. Pravidelne a veľmi intenzívne zapajam našu školu do grantov, súťaží, projektov atď.
Venujem tomu svoj voľný čas. Najnovšie sme sa zapojili do súťaže, ktorú realizuje ministerstvo školstva. Kritériá sú jasné a presné. Splnili sme všetko, až nad rámec. A povedzte mi ako je možné že vyhrali školy IBA tie, ktoré navštevujú deti z marginalizovaných komunít??? Podotýkam výlučne iba tie.
To naozaj nikto nerieši diskrimnináciu nerómskych detí?
Som tak velmi demotivovaná, sklamaná, smutná a strašne m
nahnevaná. Poslala som pánovi Druckerovi list, v ktorom ho žiadam o vysvetlenie a o sprístupnenie bodovania tejto sutaze. Absolutne nemusíme vyhrať my, ale preco práve IBA Spiš. Prečo nie nerómske deti? Nemam absolutne nic proti romom, vazim si vsetkych pracujucich a slusnych ľudí.
Je zadanie tejto sutaze a vysledky niekde dostupne?
Ja by som rada vedela o čo ide. Projekty k romskym školám sa robia sakra ťažko a naozaj sa zbera každý cent. Takže viem si predstaviť, že aj učitelia na danej skole tiež o to viac sa snažia dostať projekty... Chýba mi kopec informácii aby som to vedela zhodnotiť. Ale neviem. Nebrala by som to ako diskrimináciu. Prácu s tými žiakmi by si ty sama pravdepodobne ani nezvládla. Je to náročnejsie aj na čas a psychiku. Neviem, pre mňa toto je úplne zbytočné riešenie...
Hlavne tie chýbajúce informácie o co slo, ake zadanie atď. A výsledky
Ja by som rada vedela o čo ide. Projekty k romskym školám sa robia sakra ťažko a naozaj sa zbera každý cent. Takže viem si predstaviť, že aj učitelia na danej skole tiež o to viac sa snažia dostať projekty... Chýba mi kopec informácii aby som to vedela zhodnotiť. Ale neviem. Nebrala by som to ako diskrimináciu. Prácu s tými žiakmi by si ty sama pravdepodobne ani nezvládla. Je to náročnejsie aj na čas a psychiku. Neviem, pre mňa toto je úplne zbytočné riešenie...
Hlavne tie chýbajúce informácie o co slo, ake zadanie atď. A výsledky
@bloger nie, bodovala porota z ministerstva skolstva. Ziadne facebookove zdieľačky a podobne.
@mimka1402 Ja som s rómskymi deťmi pracovala presne 10 rokov, čiže to viem objektívne posúdiť a áno, vtedy sa mi podarilo niekoľko takýchto grantov aj vyhrať. A to je to, čo ma štve. Bola som mladšia, začínajúca učiteľka, bez pomoci som vyhrala nie jednu takúto súťaž. Teraz učím v škole, kde nie je jediný róm. Nech robím čokoľvek už roky nič. Tentokrát som si bola istá, keďže mala hodnotiť porota, priamo z ministerstva školstva. Nechcem konkretizovať o čo ide, dá sa aj dohľadať akú súťaž organizovalo ministerstvo.
Kritériá objasnili na webinári ktorý som si dôkladne vypočula a riadila sa tým. Dokonca po zeragistrovaní mi prišiel potvrdzujúci mail, že spĺňame všetky kritériá a bude nás hodnotiť porota. Chcela by som vedieť ako nás ohodnotili a hlavne prečo. Prečo nezverejnia počet bodov všetkých súťažiacich. Veď nech to robia transparentne
Prepáč, ale takto vôbec neviem sa vyjadriť k tomu celému, lebo vlastne si nič nenapisala len obvinila, že nechávajú vyhrať romske školy... Pri všetkej úcte nemyslím si, že táto vláda je nejak extra inkluzivna.😀
@bloger nie, bodovala porota z ministerstva skolstva. Ziadne facebookove zdieľačky a podobne.
@mimka1402 Ja som s rómskymi deťmi pracovala presne 10 rokov, čiže to viem objektívne posúdiť a áno, vtedy sa mi podarilo niekoľko takýchto grantov aj vyhrať. A to je to, čo ma štve. Bola som mladšia, začínajúca učiteľka, bez pomoci som vyhrala nie jednu takúto súťaž. Teraz učím v škole, kde nie je jediný róm. Nech robím čokoľvek už roky nič. Tentokrát som si bola istá, keďže mala hodnotiť porota, priamo z ministerstva školstva. Nechcem konkretizovať o čo ide, dá sa aj dohľadať akú súťaž organizovalo ministerstvo.
Kritériá objasnili na webinári ktorý som si dôkladne vypočula a riadila sa tým. Dokonca po zeragistrovaní mi prišiel potvrdzujúci mail, že spĺňame všetky kritériá a bude nás hodnotiť porota. Chcela by som vedieť ako nás ohodnotili a hlavne prečo. Prečo nezverejnia počet bodov všetkých súťažiacich. Veď nech to robia transparentne
@autorka rozumiem ale môže to byť len tvoje subjektívne vnímanie.

Také sú jednoducho súťaže. A záleží dosť aj od toho, že či hlasuje napríklad verejnosť. Sú školy ktoré súťažia napríklad o čerstvé ovocie. Tam ľudia sa môžu zapojiť a zahlasovať. A jednoducho vždy niekto má viac hlasov.