Energopomoc - názor na situáciu
Ahojte, čitali ste? aký mate nazor
@anonym_autor @aalt Tak to nie je problem dotknutych skupin (podnikatelov, prenajimatelov, poberatelov dividend), ale "expertov", co to schvalili... naplanovali... (nie prvy paskvil z ich pera... vid sviatky apod)
Nema sa to dotovat vobec, ludia by sa viac snazili setrit / zateplovat apod... kazde socialne inzinierstvo nem-dopadne dobre... a ked uz, tak sa ma podporovat zateplovanie, plynofikacia atd atd... rozvoj infrastruktury...
Najlepsie na tom je, ze sa tvaria, akoby rozdavali zo svojho - akurat ze to je z nasich dani. Zdravotnictvo, skolstvo v srackach, stat skoro krachuje, infrastruktura sa rosypava a mladi hufne odchadzaju do zahranicia, ale budeme platit energie sikovnym "podnikatelom" a dochodcom zalepime oci almuznou. Samozrejme tym terajsim, buduci nech si zarobia, lebo o normalnom dochodku uz mozu iba snivat.
ja ako matka v rodine o skladbe 2+2 mam prvykrat pracu v ktorej dostanem aj nieco navyse k vyplate... a vdaka tomu nam odobrali komplet danovy bonus na 2 deti (10 a 13) a ani na energopomoc narok nemame.... pride mi to celkom srandovne... kedze mas vela, nedame ti bonus, kedze mas vela, nedame ti energopomoc, kedze sami mame malo (stat) tak zdvihneme dane, poplatky, ceny, atd.
Nie, vobec nechcem nic ani na deti ani ziadnu pomoc. Nikdy som sa nespoliehala na nikoho len na seba. Budeme mat presne vsetko co treba, hoci sa budet treba uskromnit... ALE mam pocit, ze toto je presne sposob ako treba zlikvidovat strednu vrstvu, je to sposob ako nepodporit mlade rodiny s detmi, je to sposob ako nepodporit mladez aby bola inteligentna, ucena, sikovna, lepsi su tejto krajine dochodcovia co za par trapnych vtipov, karafiat a misku studeneho gulasu presne zakruzkuju co treba... Je mi z toho celeho na grc hlavne aj zato, ze roky sme s muzom zili v zahranici. Nie, nebol tam zivot lahsi ani lepsi, s plnsou penazenkou sa tam dalo zit uplne v pohode. Vratili sme sa a tu to ide vsetko dole vodou... a najhorsie ze ludia tomu celemu tlieskaju... ved ked Takac povie ze sli ceny dole, tak isli predsa ceny dole... co ze clovek minie v eurach viac a tym padom preje za mesiac ovela viac. Co tam potom ze dochodcovia sa tesia na 13. dochodok (na buduci rok stavim sa ze aj na 14. dochodok) ale ze si z tych 13 (14) dochodkov vedia dovolit ovela menej, je uz sumafuk...
Prosim vas viete mi vysvetliť ako to funguje? Ideme stavať dom, začiatkom roka budeme bývať, sme 2 + jedno dieťa. Spolu v hrubom cca 3100-3200 + DB a pridavky
Prosim vas viete mi vysvetliť ako to funguje? Ideme stavať dom, začiatkom roka budeme bývať, sme 2 + jedno dieťa. Spolu v hrubom cca 3100-3200 + DB a pridavky
@anonym_autor zaklad je to cislo 1930... ste 3
1. dospely 1930 x 1 = 1930
2. dospely 1930 x 0.7 = 1351
3. dieta do 14 rokov 1930 x 0.5 = 965
secteno podtrzeno 1930 +1351 + 965 =4246... ak zarabas menej, tak dostanes, inac nie (su tam vyluky a vynimky... zatial ani srnka netusi (Mihal trochu), ako sa to vsetko rata...
Lebo tusim sa nerataju pridavky, 13.dochodok, pnka... je to vesele...
Nepáči sa mi to, lebo ľuďom stále len dajú , a potom ník nerieši že zateplime, alebo pozrieme čo nám žerie veľa energie zbytočne. A to s často v tých rodinách sociálne slabších deje,že nerozmýšľajú nad týmito vecami a uchadjau peniaze úplne zbytočne , a tam nepomôže zvyšovať stále dávky a viac peňazí dávať,pokiaľ nebudú mať ako takú gramotnosť finančnú a ine gramotnosti potrebné do života.
ja ako matka v rodine o skladbe 2+2 mam prvykrat pracu v ktorej dostanem aj nieco navyse k vyplate... a vdaka tomu nam odobrali komplet danovy bonus na 2 deti (10 a 13) a ani na energopomoc narok nemame.... pride mi to celkom srandovne... kedze mas vela, nedame ti bonus, kedze mas vela, nedame ti energopomoc, kedze sami mame malo (stat) tak zdvihneme dane, poplatky, ceny, atd.
Nie, vobec nechcem nic ani na deti ani ziadnu pomoc. Nikdy som sa nespoliehala na nikoho len na seba. Budeme mat presne vsetko co treba, hoci sa budet treba uskromnit... ALE mam pocit, ze toto je presne sposob ako treba zlikvidovat strednu vrstvu, je to sposob ako nepodporit mlade rodiny s detmi, je to sposob ako nepodporit mladez aby bola inteligentna, ucena, sikovna, lepsi su tejto krajine dochodcovia co za par trapnych vtipov, karafiat a misku studeneho gulasu presne zakruzkuju co treba... Je mi z toho celeho na grc hlavne aj zato, ze roky sme s muzom zili v zahranici. Nie, nebol tam zivot lahsi ani lepsi, s plnsou penazenkou sa tam dalo zit uplne v pohode. Vratili sme sa a tu to ide vsetko dole vodou... a najhorsie ze ludia tomu celemu tlieskaju... ved ked Takac povie ze sli ceny dole, tak isli predsa ceny dole... co ze clovek minie v eurach viac a tym padom preje za mesiac ovela viac. Co tam potom ze dochodcovia sa tesia na 13. dochodok (na buduci rok stavim sa ze aj na 14. dochodok) ale ze si z tych 13 (14) dochodkov vedia dovolit ovela menej, je uz sumafuk...
@katkaseiner stredná vrstva a vyššia stredná vrstva nie sú voliči Smero-hlasu. A Smero-hlas robí politiku pre seba a populisticky vizuálne pre nižšiu vrstvu a oligarchov.
Najlepsie na tom je, ze sa tvaria, akoby rozdavali zo svojho - akurat ze to je z nasich dani. Zdravotnictvo, skolstvo v srackach, stat skoro krachuje, infrastruktura sa rosypava a mladi hufne odchadzaju do zahranicia, ale budeme platit energie sikovnym "podnikatelom" a dochodcom zalepime oci almuznou. Samozrejme tym terajsim, buduci nech si zarobia, lebo o normalnom dochodku uz mozu iba snivat.
@aalt balik na energopomoc sa mal minut uplne inac. Podporou setrenia energiami, teda dotaciami na zateplovanie, na fotovoltaicke systemy pre rodinne a bytove domy, na tepelne cerpadla... Takto su to peniaze, ktore sa iba a len "prezeru", ale zas na druhu stranu prezieranie penazi je typickym "riesenim" tejto akoze socialnej a akoze demokratickej vlady.
Ze "podnikatelia" si dalej budu vykurovat bazeny z nasich dani a mlada rodina s jednym malym dietatom ju dostat nemusi. A ak mas trvaly pobyt u rodicov a zarabas, tak opat smola.
Najlepsie za mna je, ze dieta do 14 rokov ma koeficient iba 0.5 - sak tym kurit az tak nemusis.
@aalt si si niečo dal? Ja ako podnikateľ si svoj bazén rozhodne nevykurujem z tvojich daní. Vykurujem si ho len a len zo svojho seriózneho a legálne absolútneho čistého príjmu. Keby si podnikal, keby si zamestnával ľudí, tak by si vedel, že podnikateľský sektor na Slovensku ani náhodou neťaží z vládnych aktivít nič, práve naopak, Fico vláda slovenské podnikateľské prostredie utláča nezmyselnou legislatívou a zvyšovaním poplatkov a odvodov.
@aalt si si niečo dal? Ja ako podnikateľ si svoj bazén rozhodne nevykurujem z tvojich daní. Vykurujem si ho len a len zo svojho seriózneho a legálne absolútneho čistého príjmu. Keby si podnikal, keby si zamestnával ľudí, tak by si vedel, že podnikateľský sektor na Slovensku ani náhodou neťaží z vládnych aktivít nič, práve naopak, Fico vláda slovenské podnikateľské prostredie utláča nezmyselnou legislatívou a zvyšovaním poplatkov a odvodov.
@melanta nemyslim si ze to mysli napr. proti tebe... skor je to myslene na to ake vynimky su - co sa vlastne nezapocitava pri vypocte energopomoci... ziadne dividendy.. proste zarobis milion a dostanes energopomoc... skus zarobit 2500 v hrubom a uz si milionar a nepotrebujes energopomoc... je to cele spiskane touto vladou...
v akej forme tu energo pomoc vlastne budu poskytovat? mne ako matke samozivitelke s dvoma malymi detmi zijucej vo vlastnom byte?
@melanta nemyslim si ze to mysli napr. proti tebe... skor je to myslene na to ake vynimky su - co sa vlastne nezapocitava pri vypocte energopomoci... ziadne dividendy.. proste zarobis milion a dostanes energopomoc... skus zarobit 2500 v hrubom a uz si milionar a nepotrebujes energopomoc... je to cele spiskane touto vladou...
@melanta dal som to schvalne do uvodzoviek,
@katkaseiner to celkom vystihla. Ja som prave za podporu podnikania. Ludia ktora sa zivia sami a este davaju pracu dalsim, by mali byt maximalne podporovani a nie im kazdym rokom vymyslat ako im to este viac zneprijemnit.
@anonym_autor zaklad je to cislo 1930... ste 3
1. dospely 1930 x 1 = 1930
2. dospely 1930 x 0.7 = 1351
3. dieta do 14 rokov 1930 x 0.5 = 965
secteno podtrzeno 1930 +1351 + 965 =4246... ak zarabas menej, tak dostanes, inac nie (su tam vyluky a vynimky... zatial ani srnka netusi (Mihal trochu), ako sa to vsetko rata...
Lebo tusim sa nerataju pridavky, 13.dochodok, pnka... je to vesele...
@anonym_2b0248 do prímu sa počíta len to , z čoho sa platia odvody... podpora v nezamestnanosti nie ani PN ani rodičák nie...
Cele zle ako nasa blba vlada...na 100% tam bude chybat logika,to co vyhodia na administrativu tak su neschopaci minut viac ako kedy mali zastabilizovat ceny...ku*va kazdy rok zdrazovanie s nimi 😠 ...
v akej forme tu energo pomoc vlastne budu poskytovat? mne ako matke samozivitelke s dvoma malymi detmi zijucej vo vlastnom byte?
@anonym_491063 koľko ročné deti? do 14 alebo nad? všetci tam máte trvalý pobyt? to je rozhodujúce....
koeficient na výpočet : ty ako dospelá osoba máš 1 dieťa do 14 rokov 0,5 dieťa nad 14 rokov je 0,7... toto si spočítaj a vynásob 1930 a vyjde ti suma či máš nárok alebo nie... výživné sa do prímu nepočíta...
@katkaseiner mnohi sa preto radsej ani nevracaju. tiez zvazujem ale co sa deje na sr je uplne cez.
@anonym_2b0248 do prímu sa počíta len to , z čoho sa platia odvody... podpora v nezamestnanosti nie ani PN ani rodičák nie...
@mimaapeto no, nechcem sa hadat, ale zo starobneho dochodku sa platia odvody? Lebo som bol v tom, ze nie, ale tu dochodok do vypoctov prichadza...
@mimaapeto no, nechcem sa hadat, ale zo starobneho dochodku sa platia odvody? Lebo som bol v tom, ze nie, ale tu dochodok do vypoctov prichadza...
@anonym_2b0248 zle som sa možno vyjadrila platí sa zdravotné poistenie takže dôchodok ale aj brigáda detí napr sa započítava do príjmu ... už je funkčna stránka www.energopomoc.sk a tam je to všetko vysvetlené🙂
Ze "podnikatelia" si dalej budu vykurovat bazeny z nasich dani a mlada rodina s jednym malym dietatom ju dostat nemusi. A ak mas trvaly pobyt u rodicov a zarabas, tak opat smola.
Najlepsie za mna je, ze dieta do 14 rokov ma koeficient iba 0.5 - sak tym kurit az tak nemusis.
@aalt a že deti nad 15r majú nižší daňový bonus si si asi doteraz nevšimol že - ako deti do 15 r.
ale že deti do 15 r počítajú koef. 0,5 - tak to ti už dvíha tlak.
Jasné každého zaujíma len jeho peňaženka.
mňa ale stále zaujíma čo znamená člen domácnosti ... ten čo má na nehnuteľnosti trvalý pobyt?
už som tu písala - byt je synov, on tam býva a platí - ale trvalý pobyt má u nás - a u neho má trvalý pobyt babka ktorá tam nebýva ani nič neplatí 😂
je to paškvil ktorý nič nerieši
nech sa vykašlu na večné dotacie, a blbiny a daju menšie danove zateženie, odvody a zrušia mikroodvod čo je zderstvo už riadne
nepotrebujem na deti rôzne obedy vlaky zadarmo a bonusy a neviem čo aj tak zadarmo v podstate nie su , su uplne ine poplatky spolu teraz a dakedy ked najstaršie nastupilo do školy ,mám sice teraz obed pre dieta zdarma ale xy poplatkov ktore suvisia so školou alebo vzdelavanim išli raketovo hore
takže asi tak ..
Ako to funguje, prosím? Treba si o tú pomoc požiadať, alebo to pôjde automaticky?
Ako to funguje, prosím? Treba si o tú pomoc požiadať, alebo to pôjde automaticky?
@anonym_d6037c píšu,že automaticky
https://www.energopomoc.sk/
@anonym_autor zase ako obvykle ja od statu dostanem velke hovno, iba musim viac platit. Ja sa tu citim diskriminovana a sikanovana
@anonym_autor mozno si konecne moj tatko ficovolic rozmysli, koho bude nabuduce kruzkovat, kedze svoj uzasny 13.dochodok da na zvysene ucty, kedze byva s nimi aj sestra, ktora ma dve prace aby sa o nich postarala a energopomoc im podla vsetkeho nevyjde.
Sranda mám 4 byty a splnam energopomoc. Pecka