Ľudia viac kradnú v obchodoch
Príčiny videli jednoznačne v krokoch Ficovej vlády.
Počas vlaňajšieho leta sa ozvali manažéri prvých obchodných reťazcov s tým, že sú zúfalí zo skokového nárastu krádeží. Príčiny videli jednoznačne v krokoch Ficovej vlády.
„Od schválenia nového Trestného zákona evidujeme zvýšený nárast krádeží. Ide najmä o zaujímavejší, drahší tovar,“ povedali denníku SME zástupcovia reťazca Billa.
Súhlasím je to tak. Sestra mi hovorila, že upozornili jedného čo im v obchode kradol. Drzo im povedal, že on si môže za 700 eur nakradnúť. A nestane sa mu nič lebo je to len priestupok. Využívajú to samozrejme.
Treba Ficovi poďakovať za kus dobre odvedenej roboty.
Súhlasím. A čoskoro to bude ešte horšie. K zlodejom sa pridajú aj tí, čo budú kradnúť od hladu.
Si nevidela precedove vyjadrenie? Obchodníci klamú a nič také sa nedeje 🥴
Kradlo sa aj niekolko rokov dozadu. Neviem o kolko teraz viac,ale moje kolegyne uz pred 12r rokmi mali manko take,ze kazda platila,resp jej stiahli okolo 350€. Akurat,ze teraz si budu viac trufat. No to je tak,ked niekto chce pomahat kamosom,tak znizuje trestnu sadzbu
@martinka13 myslis ze take nieco hrozne nastane v krajinke EU, ze cast Slovakov postihne hlad ?
Raz take male nepokoje boli, ked Kanik zrusil dake davky, iste etnikum potom viac kradlo ...no len neboli to primarne potraviny
Ja sa nečudujem, keď majú vzor v najvyšších
Nerušme jeho pokoj, on už jedná iba s ďalšími polobohmi našej planéty. Všetko zlé je vina opozície. Tak to povedal, tak to platí.
Toto je pre mňa celkom zaujímavé, lebo už dlho nežijem na Slovensku. To znamená, že doteraz sa "mohlo" kradnúť za 266 EUR a teraz 700 EUR? Čo majú v tých reťazcoch, že zrazu kradnú také drahé veci? Čo kradnú, televízory, počítače alebo čo? Potraviny, žiletky, alkohol, voňavky boli asi aj tak pod 266 EUR, či? Ma zaujima ako to tam treaz chodi. Lebo znie to celkom husto.
Mozme sa ukludnit, minister vnutra sa nechali pocut, ze tu bude nulova tolerancia voci agresivite a kradeziam. Mozeme kludne spat. Jedine ze by nie. Za poslednych par rokov odisli tisice policajtov 😳
Ked sa tak nad tym zamyslim... aj u nas zacali viac kradnut. Uz chyba kozmetika, drahe kremy za stovky eur 🤷 co predtym nebolo
@romino áno, myslím. A čo, že sme súčasťou EÚ? Keď nám vládnu tí, ktorí vládnu...
@martinka13 a kedy asi ocakavas, ze ludia zacnu kradnut kvoli hladu ? Este tento rok ?
Robím v obchode roky. Vyše 20 rokov a kradlo sa vždy. Teraz sa kradne to isté čo predtým.
A kradnú veci ktoré môžu ďalej predať. Keď je drahé maslo tak to a podobne. Berú to od nich veľa krát prevádzky. Je to biznis a je im jedno o akú sumu ide.

Narastajúca agresivita v spoločnosti sa prejavuje vo forme verbálnych alebo aj fyzických incidentov,“ napísalo ministerstvo spravodlivosti.
Ministri Susko či Šutaj Eštok pri svojich vyhláseniach nespomenuli súvislosť s vlaňajšími zmenami v trestných kódexoch; k príčinám sa vyjadrujú len všeobecne v tom zmysle, že v spoločnosti rastie agresivita. V prípade Slovenska sa však o napätej situácii v predajniach začalo hovoriť už po vlaňajšej novele, ktorá zvýšila hodnotu, do ktorej je krádež iba priestupkom, z 266 eur na 700 eur.