Môže sa južná časť Slovenska pripojiť k Maďarsku?
Myslite si ze je mozne aby sa Madarsko snazilo o to aby sa juzna cast krajiny k nim pripojila? Viem ze vsetko je uz mozne v dnesnom svete, ale co si o tom myslite ? A ludia ktori zijete na juhu SK, bolo by lepsie keby bola tato cast v HU?
V Maďarsku sa momentálne majú trocha horšie ako na Slovensku, veď k nám aj chodia nakupovať lebo majú draho.
Keď bude chcieť vláda oslobodiť "utláčaných" Maďarov tak si zaberú južné slovensko. Neostane nám nič iné len sa naučiť trochu maďarsky a tú krátku chvíľu kým skončí vláda to už človek vydrží.
Keď bude naozaj veľmi zle, máme dohodnutú evakuáciu na stredné slovensko.
Aj na juhu Slovenska čím ďalej tým viac ľudí hovorí po slovensky. Po maďarsky hlavne staršie generácie ale nezdá sa mi, že by to mohlo smerovať k opaku 🙂 som 100% slovenka, presťahovala som sa do Maďarska, naučila som sa po maďarsky, pracujem na juhu Slovenska a veľmi veľa maďarov napríklad chodí na Slovensko kvôli nákupom či službám. Naopak to aspoň v mojom okolí nie je bežné.
nemyslim si :D predpokladam, ze tato otazka ta napadla po vyvojoch v svete.. ze zrazu si chce kadekto kadeco pripojit :D Nie, nemyslim, ze je to vobec otazka a bude sa to riesit... co by bolo lepsie nebolo lepsie je zbytocne,
pozri urobia to ako na kryme a je to
aké lahke .. ked to tam prešlo prečo nie tu
dalšie uzemia ukrajiny .. detto
@anonym_autor hu vláda by to tak rada videla a áno, v dnešnej dobe je bežné, že silný sused ma tendenciu sa rozpinat mimo svoje hranice. Hlavne ak sa jedná o takú oblasť ako je Podunajská nížina. A toto je presne ten dôvod prečo my ako malá, slabá krajina musíme patriť do veľkého, silného spoločenstva ako je NATO a EÚ. Pre tých menej chápavých...
Nie. Nebolo by lepšie, aby južná časť SK patrila k HU. Kto chce ísť do Maďarska bývať, nech sa páči. hranice sú otvorené. Podunajská nížina patrí Slovákom.
No, dúfam, že nie 😅.
Ale tiež mi to pri vyjadrovaní Maďarov (nie Slovákov s maďarskou narodnostou, čistých Maďarov) už napadlo
Dost vela madarov nema slovakov rada. Oni ziju zabudnuti v slave Uhorska a Slovensko volaju felvidek a vsetko tieto zamky a hrady vraj postavili ich madarski ludia. Nevidim nieco taketo nerealne. ked niekomu prepne.
Dost vela madarov nema slovakov rada. Oni ziju zabudnuti v slave Uhorska a Slovensko volaju felvidek a vsetko tieto zamky a hrady vraj postavili ich madarski ludia. Nevidim nieco taketo nerealne. ked niekomu prepne.
@zuzana76 presne. Keď niekedy vidím tie ich komentáre na naše hrady a zámky...
Vydala som sa trochu južnejšie, ale v žiadnom prípade si neviem predstaviť byt madarkou! Neviem ani slovo po maďarsky, odmietam sa učiť ten jazyk😵💫
@anonym_autor načo rozduchavas vášne? Ty asi nemas vela rokov. Take tendencie tu boli, ale neprešli a neprejdu. Strasiakov nechaj v skrini.
@anonym_autor ak niesi madar tak na juhu sa ťažko zije. Aspoň okolie Gabčíkova, Dunajska streda, Komarno, Velky meder. Slovák môže na prácu rovno zabudnúť, vsetko a všade je maďarčina, bilboardy, reklamy, v predajniach hraju madarske rádia no des...oni si podľa mňa myslia, ze žijú v Maďarsku..talze ziadne spajanie nieje nutne 🤣 l
Načo by sme maďarom boli, mali sme zostať pripojení k Rakúsku a Uhorsku a bol by pokoj, túto krajinu už nebude chcieť nikto ani zadarmo k nákupu 😏.
@anonym_autor Už sem prispieva aj Ján Slota? Ináč si neviem vysvetliť tieto fantasmagorie. Nie, Maďarsko si nechce pričleniť južne Slovensko. A päť šialencov na oboch stranách na tom nič nezmení.
@anonym_autor to sa skor "pripojime" ku amerike ako k madarsku 😃
Budúci mesiac sú v Maďarsku voľby, s veľkou pravdepodobnosťou podľa prieskumov yyhrá Péter Magyar. Podľa tamojších príbuzných na predvolebných mítingoch vystupuje (aj) v uniforme uhorského šľachtica a reční o bývalej sláve krajiny... brnká na ľúbivú strunu mnohých Maďarov a spomína zašlú slávu Uhorska. Môže /nemusí to naznačovať, akým smerom sa situácia a nálady v HU budú vyvíjať.
Takmer isté je len po jeho zvolení len to, že vzťahy medzi našimi vrcholnými predstaviteľmi budú chladnejšie, než teraz.
@anonym_autor ja dufam skor, ze sa zapadne slovensko “pripoji” k rakusku :D🙈

Preco? 1.sme v eu a je volny pohyb osob. 2. Ak chcu mat forinty, tak staci, ak sa prestahuju do Rajky alebo Gyoru. Chcu snad slovaci v Kitsee a Hainburgu ich pripojit k Slovensku?