icon

Môže sa južná časť Slovenska pripojiť k Maďarsku?

Včera o 16:40

Myslite si ze je mozne aby sa Madarsko snazilo o to aby sa juzna cast krajiny k nim pripojila? Viem ze vsetko je uz mozne v dnesnom svete, ale co si o tom myslite ? A ludia ktori zijete na juhu SK, bolo by lepsie keby bola tato cast v HU?

anonym_4ea3cf
Včera o 16:49

Preco? 1.sme v eu a je volny pohyb osob. 2. Ak chcu mat forinty, tak staci, ak sa prestahuju do Rajky alebo Gyoru. Chcu snad slovaci v Kitsee a Hainburgu ich pripojit k Slovensku?

babababka
Včera o 16:49

A načo?Kvôli čomu,komu?

jananovotna88
Včera o 16:56

Podľa vzoru Donecko, Luhansko je to rovnaké. Podľa vzoru EU vylúčené

anonym_098c31
Včera o 17:00

V Maďarsku sa momentálne majú trocha horšie ako na Slovensku, veď k nám aj chodia nakupovať lebo majú draho.
Keď bude chcieť vláda oslobodiť "utláčaných" Maďarov tak si zaberú južné slovensko. Neostane nám nič iné len sa naučiť trochu maďarsky a tú krátku chvíľu kým skončí vláda to už človek vydrží.
Keď bude naozaj veľmi zle, máme dohodnutú evakuáciu na stredné slovensko.

anonym_5d0e6d
Včera o 17:00

Aj na juhu Slovenska čím ďalej tým viac ľudí hovorí po slovensky. Po maďarsky hlavne staršie generácie ale nezdá sa mi, že by to mohlo smerovať k opaku 🙂 som 100% slovenka, presťahovala som sa do Maďarska, naučila som sa po maďarsky, pracujem na juhu Slovenska a veľmi veľa maďarov napríklad chodí na Slovensko kvôli nákupom či službám. Naopak to aspoň v mojom okolí nie je bežné.

januska12323
Včera o 17:04

Kto to chce? Prečo?

simca06022011
Včera o 17:06

nemyslim si :D predpokladam, ze tato otazka ta napadla po vyvojoch v svete.. ze zrazu si chce kadekto kadeco pripojit :D Nie, nemyslim, ze je to vobec otazka a bude sa to riesit... co by bolo lepsie nebolo lepsie je zbytocne,

anonym_b3ef9f
Včera o 17:23

pozri urobia to ako na kryme a je to
aké lahke .. ked to tam prešlo prečo nie tu
dalšie uzemia ukrajiny .. detto

anonym_f526a9
Včera o 17:40

@anonym_autor hu vláda by to tak rada videla a áno, v dnešnej dobe je bežné, že silný sused ma tendenciu sa rozpinat mimo svoje hranice. Hlavne ak sa jedná o takú oblasť ako je Podunajská nížina. A toto je presne ten dôvod prečo my ako malá, slabá krajina musíme patriť do veľkého, silného spoločenstva ako je NATO a EÚ. Pre tých menej chápavých...

isis234
Včera o 17:49

Nie. Nebolo by lepšie, aby južná časť SK patrila k HU. Kto chce ísť do Maďarska bývať, nech sa páči. hranice sú otvorené. Podunajská nížina patrí Slovákom.

tilly
Včera o 17:55

No, dúfam, že nie 😅.
Ale tiež mi to pri vyjadrovaní Maďarov (nie Slovákov s maďarskou narodnostou, čistých Maďarov) už napadlo

zuzana76
Včera o 17:57

Dost vela madarov nema slovakov rada. Oni ziju zabudnuti v slave Uhorska a Slovensko volaju felvidek a vsetko tieto zamky a hrady vraj postavili ich madarski ludia. Nevidim nieco taketo nerealne. ked niekomu prepne.

tilly
Včera o 17:59
@zuzana76

Dost vela madarov nema slovakov rada. Oni ziju zabudnuti v slave Uhorska a Slovensko volaju felvidek a vsetko tieto zamky a hrady vraj postavili ich madarski ludia. Nevidim nieco taketo nerealne. ked niekomu prepne.

@zuzana76 presne. Keď niekedy vidím tie ich komentáre na naše hrady a zámky...

zuzana76
Včera o 18:00
@tilly

@zuzana76 presne. Keď niekedy vidím tie ich komentáre na naše hrady a zámky...

@tilly aj ja, a to ja mam predkov madarskej narodnosti

anonym_09b150
Včera o 18:10

Vydala som sa trochu južnejšie, ale v žiadnom prípade si neviem predstaviť byt madarkou! Neviem ani slovo po maďarsky, odmietam sa učiť ten jazyk😵‍💫

anonym_24b12f
Včera o 18:20

@anonym_autor načo rozduchavas vášne? Ty asi nemas vela rokov. Take tendencie tu boli, ale neprešli a neprejdu. Strasiakov nechaj v skrini.

anonym_38ade5
Včera o 18:20

@anonym_autor ak niesi madar tak na juhu sa ťažko zije. Aspoň okolie Gabčíkova, Dunajska streda, Komarno, Velky meder. Slovák môže na prácu rovno zabudnúť, vsetko a všade je maďarčina, bilboardy, reklamy, v predajniach hraju madarske rádia no des...oni si podľa mňa myslia, ze žijú v Maďarsku..talze ziadne spajanie nieje nutne 🤣 l

anonym_2b4253
Včera o 18:53

Načo by sme maďarom boli, mali sme zostať pripojení k Rakúsku a Uhorsku a bol by pokoj, túto krajinu už nebude chcieť nikto ani zadarmo k nákupu 😏.

ajush5
Autor odpoveď zmazal
pr85
Včera o 19:18

@anonym_autor Už sem prispieva aj Ján Slota? Ináč si neviem vysvetliť tieto fantasmagorie. Nie, Maďarsko si nechce pričleniť južne Slovensko. A päť šialencov na oboch stranách na tom nič nezmení.

anonym_8fd21e
Včera o 19:22

@anonym_autor to sa skor "pripojime" ku amerike ako k madarsku 😃

anonym_a22fd5
Včera o 19:58

Budúci mesiac sú v Maďarsku voľby, s veľkou pravdepodobnosťou podľa prieskumov yyhrá Péter Magyar. Podľa tamojších príbuzných na predvolebných mítingoch vystupuje (aj) v uniforme uhorského šľachtica a reční o bývalej sláve krajiny... brnká na ľúbivú strunu mnohých Maďarov a spomína zašlú slávu Uhorska. Môže /nemusí to naznačovať, akým smerom sa situácia a nálady v HU budú vyvíjať.

Takmer isté je len po jeho zvolení len to, že vzťahy medzi našimi vrcholnými predstaviteľmi budú chladnejšie, než teraz.

milanemila
Včera o 20:06

@anonym_autor ja dufam skor, ze sa zapadne slovensko “pripoji” k rakusku :D🙈