icon

Nový zákon o rýchlosti na chodníku pobúril cyklistov

2. nov 2025

Som nahnevana. Chodila som do prace autom. Urobili tam platene parkovanie. OK, hovorim si, ze urobim nieco pre svoje zdravie a budem chodit na bicykli. A urobili tento debilny zakon! 🤦‍♀️ To fakt mam ist cez mesto po ceste, kde su nonstop zapchy a auta sa mi ani nemaju kam vyhnut? Ved ma zramuje prvy autobus. 🙁 konkretne Racianska, Bajkalska. A s deckami si to uz vobec neviem predstavit.

Strana
z3
anonym_333739
2. nov 2025

Ahoj, chápem aj teba, ale skús sa na to pozrieť aj zo strany chodcov. Cyklisti a kolobežkári veľakrát šialene lietajú po chodníku, neviem si predstaviť nechať malé dieťa voľne pobehovať, veď mňa už niekoľkokrát skoro zrámoval magor na bicykli a to si dávam pozor a predvídam. Keď nemáš cyklisťák, choď radšej busom.

anonym_1450e3
2. nov 2025

@anonym_autor neviem čo riešiš, na chodníku si nemala čo robiť s bicyklom ani doteraz. Tento zákon je momentálne najmä kvôli kolobežkám, ktoré neboli nijak riešené doteraz.

simona20201309
2. nov 2025

@anonym_autor môžme sa za to poďakovať všetkým kolobežkarom! Cyklisti boli vždy, ale nebolo ich toľko koľko je teraz kolobezkarov a nechodili ako blázni.
Nechápem prečo skratka nezakazali kolobežky, a podobne tie jednokolesove somariny..
Napriek všetkému som rada ze s tým niečo urobili, nie raz mi kolobežkar skoro zrazil dieťa.

alica110
2. nov 2025

Bicykel nepatrí na chodník, rovnako kolobežky. Nedávno u nás kolobežkách na chodníku zrazili staršiu pani, neskutočne bezohľadní ľudia, ani sa nedivím tomu zákonu.

anonym_1c1938
2. nov 2025

@anonym_autor čo si nahnevaná, však predtým bola vyhláška a ešte je aj plátna, že s bicyklom nemáš čo robiť na bicykli. Iba deti mohli a môžu.

anonym_9a1443
2. nov 2025

@anonym_autor ty nemas co na chodniku robit na bicykli. Este ta nikto neskopol? Ved vacsina cyklistov ani nevie jazdit. Jazdia si ako chcu, raz po chodniku potom si zbehnu na cestu, jazdia po prechode.

mirola
2. nov 2025

ved to nie je ziadna novinka, ze bicykel na chodnik nepatri. Mas verejnu dopravu..

domka222
2. nov 2025

Ja som tiež za. Lebo ako chodili po tých chodníkoch, to bola hrôza. Vieš čo je najlepšie? Že keď chodec prejde po cyklokrose, tak to vedia cyklisti hučať. Ale keď ide cyklista po chodníku, tak to je už v pohode.

anonym_bce6cf
2. nov 2025

Mala by si jazdiť po cyklochodníku, no to by, ale musel nejaký byť.
A vy, ktorí autorke radíte ísť medzi autá, pošlite tam svoje 11, 12, 13...-ročné deti.
Veď už nemajú 10 rokov, nemajú čo robiť na chodníku.

autor
2. nov 2025
@anonym_333739

Ahoj, chápem aj teba, ale skús sa na to pozrieť aj zo strany chodcov. Cyklisti a kolobežkári veľakrát šialene lietajú po chodníku, neviem si predstaviť nechať malé dieťa voľne pobehovať, veď mňa už niekoľkokrát skoro zrámoval magor na bicykli a to si dávam pozor a predvídam. Keď nemáš cyklisťák, choď radšej busom.

Co sa do mna navazate? Je to chodnik oznceny znackou bicykla aj chodca, cize pre oboch! Vy jazdite s detmi tiez po ceste pomedzi auta?
@anonym_333739 V com by mi pomohol “cyklistak” na uzkej ceste?

13uzivatelka11
2. nov 2025
@anonym_1c1938

@anonym_autor čo si nahnevaná, však predtým bola vyhláška a ešte je aj plátna, že s bicyklom nemáš čo robiť na bicykli. Iba deti mohli a môžu.

@anonym_1c1938 práveže nemôžu už ani deti ak pôjdu rýchlejšie..

doriiis
2. nov 2025
@anonym_autor

Co sa do mna navazate? Je to chodnik oznceny znackou bicykla aj chodca, cize pre oboch! Vy jazdite s detmi tiez po ceste pomedzi auta?

@anonym_autor ... Na cyklochodník sa to obmedzenie rýchlosti nevzťahuje.

autor
2. nov 2025
anonym_1c1938
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bože, hlúpa si riadne. Namiesto toho ako sa tu rozculujes si prečítaj znenie zákona🙏🙏

autor
2. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Na cyklochodník sa to obmedzenie rýchlosti nevzťahuje.

@doriiis to by tam cyklochodnik musel byt, je to spolocne pre chodcov a cyklistov

autor
2. nov 2025
@anonym_1c1938

@anonym_autor bože, hlúpa si riadne. Namiesto toho ako sa tu rozculujes si prečítaj znenie zákona🙏🙏

@anonym_1c1938 som hlupa, tak ma pouc prosim

anonym_1c1938
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1c1938 som hlupa, tak ma pouc prosim

@anonym_autor aj si si prečítala ten “debilný” zákon, ako si ho nazvala?

autor
2. nov 2025
@anonym_1c1938

@anonym_autor aj si si prečítala ten “debilný” zákon, ako si ho nazvala?

@anonym_1c1938 precitala. Vysvetlis mi uz teda prosim, co vnimam zle? Dakujem

anonym_1c1938
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1c1938 precitala. Vysvetlis mi uz teda prosim, co vnimam zle? Dakujem

@anonym_autor cyklochodníkov sa to netýka

autor
2. nov 2025
@anonym_1c1938

@anonym_autor cyklochodníkov sa to netýka

@anonym_1c1938 tak hlupa si asi ty lebo ja pisem o zdielanom chodniku. Je mi jasne, ze cyklochodnikov sa to netyka!

anonym_1450e3
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď je chodník takto označený, tak tam cyklisti stále môžu 🤦‍♀️. Och niektorým ľudom by bolo dať aj štipku zdravého úsudku do vienka

anonym_9aa5fe
2. nov 2025

Autorka, ty pokladáš za rozumné, keď sa jednému cyklistovi na chodníku musia uhýbať desiatky chodcov?

autor
2. nov 2025
@anonym_1450e3

@anonym_autor keď je chodník takto označený, tak tam cyklisti stále môžu 🤦‍♀️. Och niektorým ľudom by bolo dať aj štipku zdravého úsudku do vienka

@anonym_1450e3 ty si mimo? Jasne, ze mozu, ale rychlostou 6 km/h.

anonym_1c1938
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1c1938 tak hlupa si asi ty lebo ja pisem o zdielanom chodniku. Je mi jasne, ze cyklochodnikov sa to netyka!

@anonym_autor však zdieľaný cyklochodník je stále cyklochodník. A okrem toho ani predtým si nemohla ísť bicyklom na chodníku

anonym_1450e3
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1450e3 ty si mimo? Jasne, ze mozu, ale rychlostou 6 km/h.

@anonym_autor 😂🤦‍♀️prosím ťa, daj si vysvetliť niekomu ten zákon, označenie cyklochodníka a na ktorej strane sa chodí s bicyklom po spoločnom chodníku, nech nemáš zbytočne otázky.

autor
2. nov 2025
@anonym_1c1938

@anonym_autor však zdieľaný cyklochodník je stále cyklochodník. A okrem toho ani predtým si nemohla ísť bicyklom na chodníku

@anonym_1c1938 precitala si si aj ten zakon, ci si iba tak neskutocne hlupa? Na zdielanom chodniku platia tie nove pravidla. Takze uz to nie je cyklichodnik.

autor
2. nov 2025
@anonym_1450e3

@anonym_autor 😂🤦‍♀️prosím ťa, daj si vysvetliť niekomu ten zákon, označenie cyklochodníka a na ktorej strane sa chodí s bicyklom po spoločnom chodníku, nech nemáš zbytočne otázky.

@anonym_1450e3 takze aj ty mi chces povedat, ze na zdielanom chodniku to neplati a mozem tam normalne jazdit? Mozes mi to sem odniekial skopirovat?

strawberry0797
2. nov 2025

@anonym_autor MHD nic?

kristiii
2. nov 2025

@anonym_autor vieš, tu si všetky paničky myslia, že v každom malom meste jazdí MHD a v každej dedinke sú vybudované cyklotrasy. A spokojne platia 90 eur za diaľničné, aj keď diaľnice nepribudaju a rovnako budú velebiť aj tento nezmyselný zákon.

autor
2. nov 2025

Mozete mi to teda vysvetlit, tie co sa do mna navazate, ze som hlupa nechapem, ako je to na zdielanom chodniku? Fakt nepotrebujem dalsie urazky, staci normalne vysvetlenie. Dakujem

Strana
z3