Núdzový balíček
Čo myslíte o Tom čo dávali dnes na tv joj o tých núdzových balíčkoch. Chcu nás na niečo pripraviť alebo to je len bu bu bu
Neviem čo si mám o Tom myslieť 🤔
No veď si ho priprav 😀 nikdy nevieš, kedy ho budeš potrebovať...
to nie len u nás ale aj inde v Európe...
tak asi sa niečo čaká, kto vie... komu prepne .
To sú ale novinky. Ale naša domácnosť je taký núdzový balíček cca na týždeň až mesiac 😉. Záleží od toho čo má obsahovat
Bububu. Je to XY stránkové odporúčanie pre rôzne prípady kedy štátna pomoc dorazí až za pár dní:
"Každý občan Európskej únie by mal mať doma dostatok potravín na to, aby bol v prípade krízy sebestačný aspoň 72 hodín.
... návrh Komisie načrtáva možné scenáre od vojny cez kybernetické útoky a smrteľné choroby až po záplavy spôsobené klimatickými zmenami."
Pamätáme ako boli záplavy a ľudia na druhý deň obliehali Lidl že musí predávať a predavačky musia byť v práci a nie že ratujú svoje vlastné obydlia.
My veru mame.
Bu, bu, bu.
Nikdy nie je na škodu, keď prišiel covid, bolo obmedzené nakupovanie, zásoby sa zišli. Keď boli záplavy, zásoby sa zišli.. radšej byť pripravený, pre "strýčka" príhodu.
V susednej krajine je vojna, u nás len hybridná. Mali sme pandémiu, plynovú krízu, mení sa klíma, sme čoraz závislejší na počítačových systémoch,... Naozaj je tu ešte skupina ľudí, ktorá nemá doma nejaké nutné zásoby? Čo ak nastane výpadok platobných systémov, príde zákaz vychádzania pre vtáčiu chrípku, alebo nás niekto napadne? Aké bububu vidíš v tom, že ľudia by mali byť schopní prežiť pár dní bez vonkajšieho zásobovania energiami, potravinami alebo informáciami?
V sucasnosti pravdepodobne vacsina domacnosti zacala kupovat dlhotrvajuce potraviny v akciach a uskladnovat, takze ten potravinovy nudzovy balicek mimovolne ma zabezpeceny 🙂
Okrem cistej vody a energii
Nemusi to byt len pre pripad vojny. Ja osobne som zazila v januari 2021 snehovu kalamitu v Madride, kedy teploty klesli hlboko pod bod mrazu a napadlo cez pol metras snehu, mozno viac. Bola to absolutne nepredvidatelna situacia. Priletela som s dcerou vecer z ostrova, jej mala zacat skola po vianicnych prazdninach, vybehli sme na veceru s tym, ze rano urobime velky nakup, lebo v byte takmer nic nebolo. Metelica zacala vecer a v noci, rano sme vdaka mojej predvidavosti boli v obchode medzi prvymi, a stihli sme kupit vsetko, vratane cerstveho ovocia a zeleniny, lebo ti, co prisli po nas, uz museli stat v rade na vozik a neuslo sa im nic cerstve, a mesto bolo potom niekolko dni uplne paralyzovane,autobusy nefungovali, zasobovanie nefungovalo, auta nejazdili, ludia sa sankovali a lyzovali v centre na Gran via, uplny bizar.
Je naozaj fajn, ak nejake zasoby mame a nemusime potom panikarit
Základné veci by mal mať každý doma bez ohľadu na to v akom prostredí žije. Po covide sa ešte čudujem ak niekto nemá. Neviem prečo to berieš ako strašenie.
Kočky, a čo také máte doma, čím ste sa zasobili?
Jasné, určite už niečo na nás (opäť) chystaju 🙄🙄🤦🤦
@tenerifka presne aj pre takéto prípady sú dobré tie núdzové balíčky
Autorka takéto články sa objavujú pravidelne, že treba mať doma tieto veci pripravené, aj vlani, keď bolo po tých veľkých povodniach.
Spomínam na špajzu u babky, tá mala zrejme núdzový balík na mesiac 😁
Návod na prežitie. Prehľad kľúčových zásob, ktoré by vám doma nemali chýbať v čase vojny

Ake balicky? Nieco mi uslo