icon

Prečo niektoré ženy pridávajú každý deň politické diskusie na rodičovské fórum?

29. aug 2025

Zaujímalo by ma,prečo na rodičovské diskusné fórum,potrebujú poniektoré ,,mamičky" pridávať dennodenne politické dianie.Veď keď ste tak zaujaté,choďte sa vybliakať na pochody.

Strana
z2
wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_cbbf91
29. aug 2025

@anonym_autor pocuj mamicka, a ty preco na rodicovskom fore riesis zeny, ktore sa zaujimaju o politiku. A teba co zaujima? Ostaty tehu testik a prikrmy? Teba tiez zacne politika zaujimat, ked ti decko nebude mat kto osetrit a ucit, lebo vsetko co ma 5 pokope zdrha z tejto vystavenej republiky a zostanu tu len take osoby ako ty, co ich nic nezaujima a zozeru vsetko co im tato vlada predlozi.

pribinak
29. aug 2025

Však sa nemusíš zapájať. Nájdi si tému, diskusiu, ktorá Tá zaujme a tam debatuj. Nikto tá nenuti citat a diskutovať v takýchto diskusiách

Alebo sa chod vybliakat niekam do lesa a buď šťastný/stastna

viestta
29. aug 2025

Pretoze politika sa tyka aj matiek, deti, rodin. Dokonca aj teba, aj ked si to nechces pripustit.

anonym_1ed059
29. aug 2025

Zopár profesii ma kam zdrhnúť ale verte ze nikde to nieje až také ružové ako si myslíme

anonym_1ed059
29. aug 2025

A ja zas súhlasím ze patri medzi mamičky politika ale nesúhlasím že veľa vecí sa hádže len na politiku 😋

akje
29. aug 2025

@anonym_autor nemyslím si, že všetky politické témy zakladajú mamičky. Podľa mňa sú vytvárané účelovo.

lindous
29. aug 2025

Myslím, že MK dávno nie je iba rodičovské diskusné fórum a diskutuje sa tu naozaj všetko, vrátane politiky, ktorá je súčasťou našich každodenných životov... ja osobne sa nejak nezapajám do týchto tém, lebo by som sa len rozčúlila, ale vôbec mi nevadí ich jednoducho prescrollovať ďalej...

beata_k
29. aug 2025

@anonym_autor Lebo buducnost nasich deti zavisi aj od volieb do parlamentu...asi preto.

janai1
29. aug 2025

Pro tip pre tie ktoré "náhodou" nevedia.
Klikneš na stene, v príspevku autorky ktorá ti vadí, na tu šípku a následne na "nezobrazuj mi príspevky od XY"
Nemáte za čo 😘

beata_k
29. aug 2025
@janai1

Pro tip pre tie ktoré "náhodou" nevedia.
Klikneš na stene, v príspevku autorky ktorá ti vadí, na tu šípku a následne na "nezobrazuj mi príspevky od XY"
Nemáte za čo 😘

@janai1 To sa v diskusii neda pouzit.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
janai1
29. aug 2025
@beata_k

@janai1 To sa v diskusii neda pouzit.

@beata_k však píšem že na stene.
Predpokladám, že jej ide o to, lebo tam nás je viac ktoré pridávame na svoj profil príspevky. Vo fóre to je málokedy

anonym_5e951e
29. aug 2025

@anonym_autor @anonym_autor Možno nesleduješ politiku, ale odporúčam. Aj toho Modrého koníka. Rodičovské diskusné fórum je hudba dávnej minulosti, nemyslíš si, že sú tu len rodičia, že nie? Ženy, muži, tie, čo sa snažia, tie, čo sú tehotné, študentky, študenti, babičky, dôchodcovia, dedovia, firmy, podnikateľky, predajcovia, úchyláci. Tí všetci sa zaujímajú, na rozdiel od teba, o politiku a chcú o nej diskutovať. Vďaka nim za to, možno sa situácia na SK časom obráti k lepšiemu.

autor
Odpoveď bola odstránená
anonym_6338cd
29. aug 2025

Ja už tieto politické diskusie v 98% prípadoch úmyselne ani neotvorím, pritom politika a politické názory a povedomie bežných ľudí ma vždy zaujímalo.
Ale keď sa na to pozriem zoširoka a vidím, v akých sračkách žijeme, akú máme nízku životnú úroveň, od januára ďalšie zdražovanie, školstvo, zdravotníctvo, cesty v prdeli a tu sa ľudía odbavuju na LGBTI komunite a tradičnej rodine (podotýkam, je mi ukradnuté, ktorý názorový prúd zastávajú), tak je mi na blvanie, ako sa ľudia daju odrbkať propagandou, ktorá má zatvárať oči zatiaľ čo sa kradne.

akje
29. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 keďže sú príspevky písané anonymne, na túto otázku ti vie odpovedať asi iba tím modrého koníka. Ja nie.

Sú tu opakujúce sa príspevky, ktoré sú obsahom identické a následne aj reakciami autorov.

Modrykonik sa bežne používa pri propagácii výrobkov ambasadormi. Od určitej doby (x rokov dozadu) už musia mať takéto osoby túto informáciu vo svojom profile verejne dostupnú. Je to preto, že vytvárajú pozitívny vzťah k výrobku.

Pre politické strany je tu priestor šíriť svoje myšlienky a záujmy pod anonymnými príspevkami úplne ideálny 🙂

diewcatqoo
29. aug 2025

Ovela radsej si precitam nejaku temu, kde sa riesi politika, nez riesit, ci je na teste jedna ciarka alebo dve, pripadne ci aj my milujeme sultana 🙄

hopatko
29. aug 2025

@anonym_autor a mna zaujima, kto, kde a preco urcil temy na "rodicovske" forum. Diskutujme.

enmery
30. aug 2025

Ok, nechápeš, ze politika ovplyvňuje každý tvoj prd. Nevadí. Preto je na Slovensku sveta žiť. Nemocnice, cesty, vlaky, školy, úrady, práca...nič to nemá spoločné s politikou.😄Teda s Tvojím každodenným životom.

bloger
30. aug 2025

Sú to témy ktoré zaujímajú ľudí. Horšie však je, že tá politika dosť rozdeľuje.

anonym_cbbf91
30. aug 2025

@anonym_autor a kde mame autorku? Zas fejkova tema?

anonym_ee3ecd
30. aug 2025

Pretože si niektoré myslia, že nemáme tv a internet, tak nás potrebujú oboznámiť s aktuálnym dianím.
Čo by bolo ešte ok, keby si nepotrebovali pokaždé kopnúť do niekoho.
A to už ok nie je.

jana_eyre_2
30. aug 2025

Preboha, mňa ide roztrhať ak si nejaki ľudia myslia že politika sa netýka rodín, žien a detí!!! Kde inde rozoberať politiku, ak nie na rodičovskom fóre?! Politika určuje životy našich detí, už by si to niektoré mali uvedomiť! Preto sa aj často rozprávam o politike s mojimi deťmi.. a som hrdá na ne, že majú väčší rozhľad ako niektorí dospelí na sociálnych sieťach..

akje
30. aug 2025
@jana_eyre_2

Preboha, mňa ide roztrhať ak si nejaki ľudia myslia že politika sa netýka rodín, žien a detí!!! Kde inde rozoberať politiku, ak nie na rodičovskom fóre?! Politika určuje životy našich detí, už by si to niektoré mali uvedomiť! Preto sa aj často rozprávam o politike s mojimi deťmi.. a som hrdá na ne, že majú väčší rozhľad ako niektorí dospelí na sociálnych sieťach..

@jana_eyre_2 myslíš, že politika patrí medzi deti? Od 15 rokov vyššie si viem predstaviť, kľudne. Pripraviť ich na to, že za 3 roky pôjdu voliť, nech vedia. To je podľa mňa zodpovedne zo strany rodiča. Ale skôr, neviem 🤔 ake máš staré deti?

akje
30. aug 2025

@jana_eyre_2 s ktorými politiku rozoberáš myslim.

jana_eyre_2
30. aug 2025
@akje

@jana_eyre_2 myslíš, že politika patrí medzi deti? Od 15 rokov vyššie si viem predstaviť, kľudne. Pripraviť ich na to, že za 3 roky pôjdu voliť, nech vedia. To je podľa mňa zodpovedne zo strany rodiča. Ale skôr, neviem 🤔 ake máš staré deti?

@akje áno patrí za tým si stojím.. odmalička som bola politikou obklopena, vždy som vedela o politickej situácii, histórii a chybách v spoločnosti.. myslím že moji rodičia to robili dobre.. nevidím dôvod prečo by nemali vedieť čo je správne a čo nie v spoločnosti, politike ako sa rozhodovať a čakať na 15r deti 😳 mám 13r,12r a 9r deti a s každým vedieme normálne rozhovory na politické témy, ako funguje štát, čo je a čo nie je nespravodlivé ak sa deje.. snáď si nemyslíš, že ich posadíme na gauč, vytiahneme tabuľu a rozprávame o parlamente.. nie normálne sa bavíme co ako vzniklo, čo tomu predchádzalo ake problémy sprevádzali v rámci témy..

Napríklad ideme na bratislavský hrad a bavíme sa o Tom kedy ho postavili, ako sa pokračovalo v jeho histórii a čo všetko sa tam dialo, prečo bol dlho zničeny, preco to tak dlhe roky chatralo.. prečo napríklad nemáme v Bratislave synagógu, ale škaredý most SNP cez historické centrum mesta, prečo to bolo spôsobené a prečo je problém že taká história sa môže zopakovať.. ak sa ti zdá nieco nevhodné na týchto rozhovoroch, je to tvoje právo si to myslieť.. ja som však rada že moje deti sú moje, počúvajú mňa a som presvedčená o Tom, že z nich raz vyrastú uvedomelí dospelí, ktorým nebude u zadku že ich okrada vláda a nebudú sa tváriť že to je v poriadku..

hopatko
30. aug 2025
@akje

@jana_eyre_2 s ktorými politiku rozoberáš myslim.

@akje moje deti maju 7 a 12 a mladsia by ti velmi jasne dokazala vysvetlit preco by nevolila Trumpa, Fica a ani Pelleho za prezidenta. Tiez by ti jasne vysvetlila preco bola Zuzana dobra prezidentka. Patri to k elementarnej inteligencii a vseobecnemu prehladu. Tak ako sa vie rozhodnut aku cokoladu chce a preco, ze sa slusne sprava k inym ludom, vie co chce a ake hodnoty ma ocakavat od politikov ktori nas reprezentuju. Normalne a logicky.

akje
30. aug 2025
@jana_eyre_2

@akje áno patrí za tým si stojím.. odmalička som bola politikou obklopena, vždy som vedela o politickej situácii, histórii a chybách v spoločnosti.. myslím že moji rodičia to robili dobre.. nevidím dôvod prečo by nemali vedieť čo je správne a čo nie v spoločnosti, politike ako sa rozhodovať a čakať na 15r deti 😳 mám 13r,12r a 9r deti a s každým vedieme normálne rozhovory na politické témy, ako funguje štát, čo je a čo nie je nespravodlivé ak sa deje.. snáď si nemyslíš, že ich posadíme na gauč, vytiahneme tabuľu a rozprávame o parlamente.. nie normálne sa bavíme co ako vzniklo, čo tomu predchádzalo ake problémy sprevádzali v rámci témy..

Napríklad ideme na bratislavský hrad a bavíme sa o Tom kedy ho postavili, ako sa pokračovalo v jeho histórii a čo všetko sa tam dialo, prečo bol dlho zničeny, preco to tak dlhe roky chatralo.. prečo napríklad nemáme v Bratislave synagógu, ale škaredý most SNP cez historické centrum mesta, prečo to bolo spôsobené a prečo je problém že taká história sa môže zopakovať.. ak sa ti zdá nieco nevhodné na týchto rozhovoroch, je to tvoje právo si to myslieť.. ja som však rada že moje deti sú moje, počúvajú mňa a som presvedčená o Tom, že z nich raz vyrastú uvedomelí dospelí, ktorým nebude u zadku že ich okrada vláda a nebudú sa tváriť že to je v poriadku..

@jana_eyre_2 nie, toto je v poriadku. Pod pojmom rozoberať politiku pravidelne sa dá predstaviť hocičo. Takto z historického hľadiska a čo ako funguje je super, že sa bavíš s deťmi 👍

Pýtala som sa viacmenej preto, lebo si pamätám, ako v 10 rokoch spolužiaci cez prestávku začali rozoberať politiku a bolo to o tom, ktorý politik je pre krajinu vhodný a koho treba voliť. Nakoniec sa pohádali a zvyšok dňa so sebou nehovorili :D a Koniec-koncov každý hovoril presvedčenie svojich rodičov a nikto nevedel odpovedať na otázky, ktoré si kládli navzájom :D

Tak dik za vysvetlenie 🙃

akje
30. aug 2025
@hopatko

@akje moje deti maju 7 a 12 a mladsia by ti velmi jasne dokazala vysvetlit preco by nevolila Trumpa, Fica a ani Pelleho za prezidenta. Tiez by ti jasne vysvetlila preco bola Zuzana dobra prezidentka. Patri to k elementarnej inteligencii a vseobecnemu prehladu. Tak ako sa vie rozhodnut aku cokoladu chce a preco, ze sa slusne sprava k inym ludom, vie co chce a ake hodnoty ma ocakavat od politikov ktori nas reprezentuju. Normalne a logicky.

@hopatko toto mi nepríde ok. Ale je to tvoja vec, tvoja rodina, tvoje pravidla. Tie deti iba namemorovali a hovoria, čo si do nich vložila. Ja budem rada, ak svoje deti naučím čo je správne, ako ma štát fungovať a následne si výberu podľa svojho vedomia.. mne nikto z rodiny nikdy nevstepoval do hlavy, koho mám voliť, kto mi ma byt sympaticky, kto nie a nebudem to robiť ani svojim deťom.

Politika u nás nikdy nebola tabu, od 15 sme sa rozprávali na túto tému, každá otázka mi bola zodpovedala a dôvera dať SVOJ hlas tomu, koho uznám za vhodne splnená.

Mám 8 ročne dieťa a teda teraz ma podľa mňa iné veci na starosti ako rozoberať politiku, kto je trum a prečo ho nevoliť. Mne to príde skoro a zvláštne, že to niekto vôbec robí.

Strana
z2