icon

Prejav Jeffreyho Sachsa v Európskom parlamente

5. mar 2025

Kto sa skutocne zaujima o Geopolitiku a nie len jedna babka povedala, ci toto som si vycital z SK dennicka…tu je jeden z najlepsich a najinspirativnejsich prihovorov. Je dlhy, ale rozhodne stoji za vypocutie aj s otazkami na konci

autor
5. mar 2025

Tu je s titulkami pre neang - hovoriacich

https://www.youtube.com/watch?v=3WnXfLQYaDA
dobryden
5. mar 2025

Pozriem so to ked budem bicyklivat na stacionárnom bicykli ,uz mi dochádzajú naoady na Podcasty a toto si rada vypočujem

kaktus87
5. mar 2025

Dakujem, urcite si to vypocujem

autor
5. mar 2025

Rado sa stalo, kludne potom naoiste vase dojmy. Urcite nechcem aby sa tato diskusia zvrhla na urazky typu ty dezolat - ty slnieckar, mame ich tu dost. Len pochybujem ze sa to v SK mediach vobec objavi(neviem, uz dlhsie nesledujem, iba zahranicne), tak aby sa to dostalo k ludom ktorych by to mohlo zaujimat🙂

dobryden
5. mar 2025

A nemohol by si v skratke napisat o com to bude?Na bike sa chystám az zajtra vecer.

namornicka
6. mar 2025

@dobryden to si treba pozriet komplet cele. Neda sa z toho urobit kratke resume.

dobryden
6. mar 2025

@namornicka ved ano len tak približne,

autor
6. mar 2025

@dobryden ako uz napisala @namocnicka treba si to pozriet. V skratke by to bolo na jednu A4ku a tolko sa mi nechce pisat😊 a som zena🤗 Len radsej anonymna, pretoze v politickych diskusiach je to prevazne jedna velka katastrofa

dobryden
6. mar 2025

Nechces ist do tej politickej skupiny na mk tam sa diskutuje alw uz vraj pomenej

dobryden
7. mar 2025

@eva8 mouno ta to zaujme tiez.

autor
7. mar 2025

@dobryden vies co ja sa takychto diskusii radsej nezucastnujem lebo jednak mi rozum zastavuje a niesom hadavy typ. Nepotrebujem nikomu vysvetlovat ani obhajovat moj nazor, citam a pocuvam zahranicne knihy, spravy, prejavy, stanoviska ludi o ktorych si myslim ze do toho skutocne maju a mozu nieco povedat pretoze sa tomu rozumeju dlhorocne a maju dekady skusenosti a rozhlad.

dobryden
7. mar 2025

Ano prave to pocuvam je to zaujimave a dalo sa to inak aj očakávať,ze to nebude len jed odstránené.Najhorsie je ze clovek nedostane zónu pravdu a ak mas iny nazor rak si monspirator alebo veris tej a tej propagande,pritom je to oen stratégia toho statu manipulovat s ludmi a robit si potom co sa mu paci este aj so suhlasim vatsiwny.

eva8
8. mar 2025

@dobryden dakujem

dobryden
8. mar 2025

Chaoem tomu tak ze za vojnu v podstate si moze Zelensky sam,mam len polovicu ,dalsiu dam zajtra,stretnutie Zelenskeho s Putinom bolo v Turecku kde mal Zelensky odmietnuť zakladne na ukr uzemi,ale poslúchol USA a teda putin takto zareagoval,Rusko je súčasť europy,Amerika nevhce silnú Európu,kto nie je s usa a je len neutrálny je nepriateľ.Dava mi to zmysel Vojny v Izraeli chce aj usa nechceli od zaciatku dva staty ale len ozrael.Je ro pekne divadlo co nam tlacia do hlavy dennik n

autor
8. mar 2025

@dobryden ano presne tak, odporucam ti knihu od svajciarskeho autora Danieleho Gansera - Nezakonne vojny

eva8
9. mar 2025

@dobryden vcerajsie Sobotne dialogy (rozhovor s Ficom) boli zaujimave.
https://www.stvr.sk/radio/archiv/1134/2505201
Strucny "prepis":
https://www.topky.sk/cl/10/2988133/Fico-sa-post...

julish
9. mar 2025

@eva8 naozaj neviem, preco by mal cestovat za medzinarodne hladanym zlocincom len preto, ze krajina, akoze v mene ktorej vrazdi, bola centralou Sovietskeho zvazu. A aby tam jazdil jeho europoslanec v case, ked sa vedu diplomaticke rokovania najvyssieho rangu. Teda ano, jedno vsvetlenie to ma: narcisticka tuzba po sebaprezentacii. Hnus

dobryden
9. mar 2025

@eva8 pozri sa Ukrajinu zradil saˇ Zelensky,putin v tom video bol ochotny rokovať,chcel aby Zelensky neprijal a nesuhlsil s nato na ukr za 7 dni Zelensky suhlsil s usa.

dobryden
9. mar 2025

@eva8 alw Simecka nie je odbornik na svetovú geopolitickú,okrem on mi pride bez nazoru,stale vwrklikuje to iste dookola.

eva8
9. mar 2025

@dobryden pridala som Fica, tak aj Simecku. Nech je to vyrovnane
A pravecitam toto
Irán, Rusko a Čína pripravujú rozsiahle námorné cvičenie v Ománskom zálive
https://www.aktuality.sk/clanok/3OFFYzQ/iran-ru...
Rusi robilo vojenske cvicenia na hraniciach s Ukrajinou pred napadnutim

dobryden
9. mar 2025

@eva8 pozriem si to .Ppzrela si si toho Jefryho?