Spomienky na 17. november
Po 40 rokoch totality, ktorá padla na smetisko dejín, sme získali šancu zariadiť si život podľa svojich predstáv. Nie každému sa to podarilo. 17.11.2025 bol deň, keď sme to mohli osláviť. Dopadlo to ináč, aj trápne a nedôstojne. Ani nebo sa na to nemohlo dívať, lialo ako z krhly. Zasa sme videli, že keď svedkovia vymierajú, história a jej výklad sa rýchlo mení. Malo ísť o spomienky na November 1989 – hovorili nám ich tí, ktorí vtedy ani nežili alebo boli pionieri či zväzáci. Od nich sa nikdy nič nedozvieme. "Akýsi puberťák „Muro“ vykrikoval z hlavnej tribúny: „Kričte, musia sa nás báť, už sa nás boja…“ Keby aspoň vedel hrať na gitaru… Kto ho pozval na tribúnu? Ak sa na jeho „prejave“ bard Novembra Snopko usmieval, potom je niečo zhnité v „štáte dánskom“. Inde zasa akási pani v červenom z mobilu čítala kraviny… Aj jej dav zavolal: „Dosť bolo Fica!“ Premiér bol demokraticky zvolený, prešiel mu rozpočet a novela Ústavy, takže si bude treba počkať na budúce voľby. Zažili sme všelikoho (GDPR): Mat. Hli. Na. Kor. Šim. Grö… Všetci brešú ale karavána ide ďalej,"
RNDr. Jozef Mikloško, DrSc.
bývalý podpredseda vlády ČSFR, poslanec Federálneho zhromaždenia ČSFR, poslanec Slovenskej národnej rady a bývalý veľvyslanec Slovenska v Taliansku, na Malte a v San Marine.
@anonym_autor citala som to a nesuhlasim s nim, co na to viac povedat...
@anonym_autor a ako "dôstojne" si uctil 17. november súdruh Fico, ktorý si ho v r. 1989 vraj ani nevšimol? To on vyprskol jedovatou, nenávistnou slinou kopu lží a štekal na všetko a na všetkých, dúfajme len, že jeho karavána už nemá pred sebou dlhú cestu
Jozef Mikloško má má oveľa rozumnejšie a racionálnejšie názory než jeho brat František.
@anonym_autor ked sa slusna spomienka stane fraskou a parodiou , tak to potom vyzera takto
koho zaujima nejaky Jozef Miklosko, radsej si pozri co napisal Frantisek Miklosko. Toho si vazim aj napriek rozdielu v niektorych nazoroch.
Pan Miklosko nam naozaj ide prikladom. Ani cele mena politikov nevie napisat?
Fakt, klobuk dole pred jeho vyjadrovacimi prostriedkami (ironia) Co sa stalo?!
Vsak kritika je na mieste, ale ak nechce poburit, mala by byt slusna
Dopnim zvysok, nech je to kompletne:
Následne sa vyjadril aj k svojej materskej strane KDH. "Média často skloňujú KDH, najmä preto, že je proti Smeru. Mrzí ma, že KDH chce byť v opozícii do konca sveta. Strany, ktoré nechcú ísť do vlády, už nebudem voliť. Teším sa, že reprezentantov KDH som si včera nevšimol na tribúnach. Fero M. je výnimkou, ale on už bol všelikde (aj v stane s Murom). Netuším, v ktorom klube KDH má dnes členstvo (ja od r. 1989, teraz vo Svätom Jure). Keby boli zajtra voľby, nebudem voliť tých, ktorí mlčia alebo kričia „Čím horšie tým lepšie“. Slovensko si dnes nežije zle. Máme 80 rokov mier, nestrieľa sa, nerozbíjajú výklady. Nedávno som sa stretol manželov z Malty. Na otázku: „Prečo prišli na Slovensko“ odpovedali: „Je tu pokoj, bezpečné a kultúrne prostredie. Môžeme sa všade prechádzať, dať si kávu a tešiť sa z krás vašej krajiny…,“ zakončil svoj pomerne šokujúci status,
https://www1.pluska.sk/spravy/znechuteny-miklos...
Cize by volil niekoho z opozicie podla jeho slov? 😉
"Keby boli zajtra voľby, nebudem voliť tých, ktorí mlčia alebo kričia „Čím horšie tým lepšie“. "
tiez ma pobavilo ako tam vykrikuju tie decka co to v zivote nezazili.Toto vedia naplno pochopit iba ti,ktori v tej dobe zili a porovnat to s dneskom
Neviem čo bolo trápenejšie, či táto téma alebo to stádo oviec čo nahnali do Agrokomplexu 😅
tiez ma pobavilo ako tam vykrikuju tie decka co to v zivote nezazili.Toto vedia naplno pochopit iba ti,ktori v tej dobe zili a porovnat to s dneskom
@anonym_aa4832 takže kto nezažil upaľovanie bosoriek v 17. storočí, nepochopí naplno aká úžasná doba to musela byť? Toto si chcelo povedať?
@anonym_autor ja som rada, že sa decká ozývajú. Mohlo by to byť bez tých "kktov", ale ináč som rada. Som rada, že Fico je nervózny a má potrebu robiť tajný program nič netušiacim dôchodcom, alebo naháňať si vlastných "študentov" na diskusiu. Mladí sú drzí a tak to má byť. Argument "veď je tu mier", no diky broňa. Takže môže tu byť nahovno, nevadí, máme tu 80 rokov mier. Mimochodom aj za Mečiara bol mier. Len sem - tam nejaká tá urezaná hlava atď. Možno potom nejaký politik prehlási "skutok sa nestal" a mier pokračuje 🤷.

takto sa vyjadruje na adresu iných kresťan? ktorý chce rešpekt? a miluje svojich blížnych? velvyslanec? grcám z neho ...