icon

Upevňovanie maďarsko-slovenských vzťahov

eva8
9. jan 2026

Maďarsko sa obracia na Brusel kvôli novele slovenského Trestného zákona
Kritika Benešových dekrétov sa na Slovensku stala trestným činom

veklipo
9. jan 2026

A?
Budeš prekvapená, ale my čítame správy.

anonym_c50af9
9. jan 2026

@eva8 vyhodd tv

eva8
autor
9. jan 2026
@veklipo

A?
Budeš prekvapená, ale my čítame správy.

@veklipo je to info o tom, ako sa Fico s Orbanom bratrickuje, hovori o nadstandartnych vztahoch s Orbanom a zrazu toto. Ked zajdes do hlbky, moze sa Fico ohanat PS, ze je to dosledok jeho posobenia. Ak pojdes este hlbsie, moze sa tymto utocit aj na madarsku opoziciu.

Ja spravy nesledujem uz dost dlho, len ked nieco zachytim a zaujme ma to, som zvedava na to, ako vidia situaciu ini. Ak si pasivny sledovatel, roluj, radsej nic nepis, ked ta to otravuje. Alebo popros, nech nepridavam prispevky

pr85
9. jan 2026

@eva8 Tak s týmto zákonom ako Maďar nesúhlasím. Kvôli Benesovym dekrétov skoro deportovali zo Slovenska pradedka z maminej strany. Vôbec sa mi nepáči rozdúchavanie slovensko-maďarských vzťahov.

anonym_350191
9. jan 2026

@eva8 Uprimne sa ani necudujem, ze tato tema Madarov poburuje. Benesove dekrety su historickou sucastou nasho prava a nikto nespochybnuje, ze existuju. Dokonca, kedze ich nikto nezrusil, tak su stale formalne platne. Zaroven je vsak faktom, ze ich uplatnovanie po vojne zasiahlo aj Madarov, ktori sa nijako neprevinili a zobrali im podu na zaklade narodnosti.

Tak jasne, ze ked idu v Madarsku volby, tak sa voci tomu musia ohradit, ked kroky nasej vlady posobia dojmom, ze sa snazia umlcat diskusiu okolo tejto temy.