icon

Znepokojenie nad politickou gramotnosťou Slovákov na Facebooku

eva8
Dnes o 08:51

Zasla som na FB. Zistila som, ze okrem vulgarneho vyjadrovania niektorych komentujucich, vladne aj absolutne nevedomost vyznamu pojmov. Len omielanie mien, nadavanie. Aka vzorka Slovakov je na FB? Ja ho pouzivam len na komunikaciu s ludmi, ktorych osobne poznam. Teraz si pozeram aj prispevky politickych stran koalicie aj opozicie. Ale ked otvorim komenty, maloktory ma hlavu a pätu. Alebo prispivaju len nudiaci sa?
Som zhrozena

Strana
z2
anonym_78ad45
Dnes o 08:55

@eva8 A ty čo sleduješ touto témou? A vlastne každou témou, ktorú tu zakladáš o politike? Zase ideš vyrývať a podnecovať urážanie, lebo mnohí ľudia nezdieľajú tvoje politické presvedčenie?

anonym_8624e2
Dnes o 08:56

@eva8 osobne nepoznám jedného človeka, ktorý by sa chodil rozčuľovať a hádať pod príspevky na FB, osobne ich už ani nečítam, za mňa to robí naozaj len veľmi špecifická skupina ľudí + platení trollovia

anonym_9b3a1a
Dnes o 09:08

@eva8 tiež som veľakrát zhrozená, ale potom si uvedomím že sú to platení trollovia , určite tak 70-80% ...zvyšok sú bohužiaľ neuvemomelí občania 🤨

anonym_532a81
Autor odpoveď zmazal
thirstymonk
Dnes o 09:22
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 A kto ťa plati? Dajaky politik?

anonym_5a7b18
Dnes o 09:29

@eva8 veru, len clovek s nudným životom ma Facebook a rieši nič. 🫣

anonym_532a81
Dnes o 09:31
@thirstymonk

@thirstymonk Predstav si na prvý pohľad banálnu tému, maslo. Začneš nenápadne, nevinnou diskusiou, ktorá nepôsobí nijako výnimočne. Postupne ju však systematicky prikrmuješ, pridávaš drobné podnety, jemné náznaky. Zrazu sa v nej objaví otázka ceny. Následne nedostatku. Potom príbeh o tom, ako sa maslo okamžite vypredalo v akcii. V tej chvíli už nejde o informáciu , ide o myšlienkový podnet. V podvedomí sa vytvorí drobný impulz, takmer nepostrehnuteľný. No práve ten spôsobí, že keď sa človek ocitne v obchode, siahne po masle, hoci ho vôbec nepotrebuje. Týmto aktom sa uvoľní prvý "kryštál" nepatrný, no kritický. Spustí sa celá lavína. Dopyt začne exponenciálne rásť, regály sa vyprázdnia, cena stúpa. Iní obchodníci tento signál zachytia a reagujú , zdražovanie sa stáva reťazovou reakciou. Maslo už nie je len produkt. Stáva sa katalyzátorom ohna. Rast jeho ceny sa premieta do cien výrobkov, tie následne ovplyvňujú služby, až sa napokon dotknú samotného životného štandardu. Ubytovanie zdražie, dostupnosť klesá, frustrácia narastá. A v tejto fáze už nejde o maslo. Ide o davovu psycholózu. O percepciu nedostatku, o pocit ohrozenia a nespravodlivosti. Spoločenské napätie sa kumuluje, dôvera v systém eroduje praská . Výsledok? Druhá vlna, tentoraz nie ekonomická, ale sociálna. Nespokojnosť s vedením štátu, s politickým smerovaním, s autoritami ako takými. A to všetko môže začať niekoľkými nenápadnými vetami v bezvýznamnej online diskusii na Modrom koníku.
Motýlí efekt v praxi.. zdanlivo nevinný impulz dokáže v správnych podmienkach redefinovať realitu v oveľa širšom, pokojne aj globálnom meradle.

martinka13
Dnes o 09:51

No problém je najmä v ekonomickej gramotnosti. Iné je, že Slovák sa dá žiaľ opiť rožkom. Stačí mu karafiát...

markusrasford
Dnes o 09:54
@anonym_78ad45

@eva8 A ty čo sleduješ touto témou? A vlastne každou témou, ktorú tu zakladáš o politike? Zase ideš vyrývať a podnecovať urážanie, lebo mnohí ľudia nezdieľajú tvoje politické presvedčenie?

@anonym_78ad45 mat svoj názor, pohľad nie je vyryvanie e ani podnecovanie
K príspevku si nemala čo napísať ale predsa si "kopla" sociálne siete sú o tom aby sme sa vyjadrovali, komunikovali ale nehejtovali

markusrasford
Dnes o 09:55
@thirstymonk

@thirstymonk všetkému neuver

anonym_8624e2
Dnes o 09:55
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 Kde hovorím, že mám niečo proti tomu? Ja úplne beriem, že to je práca ako každá iná... hovorím iba, že do diskusií pod FB príspevkami sa nezapájam, ani ich nečítam a že ich netreba brať vážne a ako reprezentatívnu vzorku čohokoľvek... you do you, ja mám tiež svoju prácu, ktorá ma baví a môj muž tiež 🙂

anonym_520fe1
Dnes o 10:00

je naivne si mysliet, ze niekto,, kto ide do politiky, ze mu na niecom zalezi viac ako na sebe, a tých čo za nim stoja ("sponzori")..okrem toho dostat sa do politiky - na to treba peniaze, uz v komunalnej sa hovori ze minimalne 50 tis....a potom takí politici nenápadko podsúvajú témy/zákony, ktoré vyhovujú najmä ich záujmom ..bolo to tak vždy, či tu bola taká alebo onaká vláda alebo parlament...

la_dolce_vita
Dnes o 10:09

Je to hnus, o tom potom. Ale este horsie nazivo. Mala som nedavno zopar takych rozhovorov a skoncilo to tym, ze nie, kradnutie nevadi, robi to kazdy..?! Skoda slov, nema to zmysel sa tym zaoberat, ani hlupymi ludmi.

anonym_d33b72
Dnes o 10:13
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 kto ponuka takuto pracu? Mam zaujem.

anonym_532a81
Autor odpoveď zmazal
bloger
Dnes o 10:24

@eva8 Pre vlastný pokoj je lepšie tam nechodiť. Je to tam veľmi zlé. A celkovo facebook a spoločnosť meta už nemajú čo ponúknuť. Všetko rušia a nevedia ani čo chcú. Podporujú iba konflikty.

tilly
Dnes o 10:26

Ja som nás tým tiež minule uvažovala. Ta istá rétorika, tie isté názory, to isté vyjadrovanie, ten istý ačohentizmus... im to niekto káže, alebo opakujú po sebe?

tilly
Dnes o 10:27
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 toto chcem aj ja robiť! Bola by som v tom dobrá 🤭

la_dolce_vita
Dnes o 10:27
@tilly

Ja som nás tým tiež minule uvažovala. Ta istá rétorika, tie isté názory, to isté vyjadrovanie, ten istý ačohentizmus... im to niekto káže, alebo opakujú po sebe?

@tilly plus otrasna gramatika.

tilly
Dnes o 10:28
@la_dolce_vita

@tilly plus otrasna gramatika.

@la_dolce_vita to ako bonus k tomu

anonym_163787
Dnes o 10:37
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 Zaujímalo by ma, aké diskusie ohľadom Kramára si dnes na fb vytvoril a aký vývoj situácie tým ovládate. Nepreháňaš trochu?

anonym_d33b72
Dnes o 10:46
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 vsak to je v poriadku, kde sa treba prihlasit?

anonym_532a81
Dnes o 11:00
@anonym_d33b72

@anonym_532a81 vsak to je v poriadku, kde sa treba prihlasit?

@anonym_d33b72 V texte, na ktorý odpovedáš, boli použité čísla a slová, ktoré podľa určitého kľúča vytvárali kontaktnú adresu.. mesto, ulicu a číslo domu. Keďže si ju nerozšifroval, znamená to, že na túto prácu jednoducho nemáš..Bolo to veľmi, naozaj veľmi jednoduché. Je mi to ľúto.

anonym_fbbe47
Dnes o 11:00
@anonym_532a81
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_532a81 prihlasuje sa na Súmračnej?

anonym_bfb2ad
Dnes o 11:14

@eva8
Stacilo pocuvat Ficov prejav na Slavine a problem s FB
nebudes mat lebo od roku 2022 FB je zablokovana v Rusku.

anonym_f009aa
Dnes o 11:36
@martinka13

No problém je najmä v ekonomickej gramotnosti. Iné je, že Slovák sa dá žiaľ opiť rožkom. Stačí mu karafiát...

@martinka13 nekecaj. Nikomu nestačí karafiát. Tak jednoduché to nie je a ani ľudia nie sú blbí, len majú iný pohľad ako ty. Preto ich nemusíš urážať.

anonym_d33b72
Dnes o 12:07
@anonym_532a81

@anonym_d33b72 V texte, na ktorý odpovedáš, boli použité čísla a slová, ktoré podľa určitého kľúča vytvárali kontaktnú adresu.. mesto, ulicu a číslo domu. Keďže si ju nerozšifroval, znamená to, že na túto prácu jednoducho nemáš..Bolo to veľmi, naozaj veľmi jednoduché. Je mi to ľúto.

Sumracna 25 alebo Sturova 4

anonym_eff167
Dnes o 12:26

@eva8 nudiaci ako ty 😅🫣

anonym_163787
Dnes o 12:51

"Ide o davovú psychózu, o percepciu nedostatku, o pocit ohrozenia. Spoločenské napätie sa akumuluje, dôvera v systém eroduje, praská. Výsledok? Druhá vlna, nie ekonomická, ale sociálna. Nespokojnosť s vedením štátu, s politickým smerovaním, s autoritami ako takými..."

@anonym_532a81 - PS tak dobre platí?

eva8
autor
Dnes o 13:23
@anonym_eff167

@eva8 nudiaci ako ty 😅🫣

@anonym_eff167 ano

Strana
z2