icon

Moje skúsenosti s cisárskym rezom v nemocnici Poprad

aneta09
5. mar 2025

Ahojte, o týždeň budem mať cisársky, prvý som podstúpila v zahraničí, neviem vôbec čo mam očakávať od Slovenského zdravotníctva keďže som zatiaľ nemala žiadne dobre skúsenosti.
Ako to tu prebieha? Jediná vec ktorá mi bola povedana je že deň pred sa mam dostaviť na príjem…žiadne ďalšie podrobne informácie nemám. Aké máte skúsenosti vy?

karolina2121
5. mar 2025

@aneta09 ahoj. Mam 2x a nemôžem sa sťažovať. Maju novú prerobenu sálu. Predpokladám že budeš mať spinalnu aneztezu. Prídeš večer pred tým na príjem. Tam len pripravia všetky papiere opýtaju sa na rôzne veci ešte. Len taka formalita lebo už musíš mat pred tým urobene predoperačné vyšetrenia. Potom ta odvedú na izbu. Už budeš len oddychovať. Urobia ešte pásy ci je bábätko v poriadku aké má ozvy srdiečka. Ja som ešte malá aj pokec s anezteziologom. Popýta sa ci nemáš alergiu na lieky nejaké a tak.. Od 12 v noci už nesmieš jest a piť. Ráno ta skoro zobudia okolo 5 ráno. Urobia klystyr, zavedú ti kanylu, pomerajú tlak, možno zasa pásy, natiahnu na nohy pančušky proti vzniku trombozy. A potom už len čakáš kým pôjdeš, podľa toho ktorá si v poradí. To ti sestričky povedia kedy cca. Potom už ťa odvezu na sálu. Príde anezteziologo pichne ti spinalnu aneztezu. Výberu bábätko. Ukážu ti ho aj ti ho prilozia ak budeš v pohode zvládať. Kým ta budu šiť zoberú babo na vyšetrenie. Tam bol manžel pri tom všetko videl. Dali mu ho už v perinke do rúk. Potom ta prevezu na izbu kde už sa budeš zotavovat. Babo mi nosili prikladať. Po 12 hodinách ta budu stavať na nohy. Ak zvládneš nebudú komplikácie ráno ta premiestnia na 600 nedelie a tam už bábätko máš pri sebe. Ak nebudeš ešte veľmi vedieť fungovať môžeš ho dat aj na noc ku sestričkam aby si si ešte oddýchla. Za mňa všetko fajn nemôžem sa na nič sťažovať. Ak máš nejaké otázky ešte kľudne sa pýtaj 🙂 držím palce

alinka183
10. mar 2025

@karolina2121 tak ja som mala cisarsky rez a vstala som až po 24 hodinách, cely čas som ležala na gyne.oddeleni nie na šestonedeli a za dieťaťom som musela chodiť tam vôbec mi ju nenosili