icon

Ako je to pri prenášaní bábätka?

katulka1992
11. feb 2018

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať mamičiek (hlavne tých, ktoré s tým majú skúsenosť) ako je to s prenášaním bábätka...Zaujíma ma hlavne to, od kedy Vás nechávajú ležať v nemocnici (konkrétne mám na mysli nemocnicu v Banskej Bystrici). A kedy Vám potom vyvolávajú pôrod. za každú reakciu ďakujem

deti95060810
11. feb 2018

ani som nevedela že dieťa prenášam, prišlo sa nato až po narodení dieťaťa.... Malo príznaky prenášania.... inak v nemocnici som neležala, len som prišla rovno na pôrod keď som už mala kontrakcie...

revoltosa
11. feb 2018

Rodila som nedávno v Banskej Bystrici 🙂 Prenášala som, týždeň po termíne ma hospitalizovali na perinatologickom oddelení. Hneď na ďalší deň robili oxytocínový test, ten mi síce vyvolal kontrakcie ale krčok sa neotváral. Po odpojení infúzie s oxytocinom kontrakcie prestali tak na ďalší deň mi do krčku vložili akúsi tabletu a do niekolkych hodín sa pôrod rozbehol. Trvalo to 14 hodín kým sa krčok otvoril dostatočne ale mala bola príliš veľká tak nakoniec robili sekciu 🙂

katulka1992
autor
11. feb 2018

@revoltosa ďakujem veľmi pekne...ja mám síce ešte do termínu 13 dní...ale pýtam sa z toho dôvodu, že ešte študujem externe predškolskú a elementárnu pedagogiku a musím absolvovať povinnú 2 týždňovú prax...

ukulela
11. feb 2018

@katulka1992 no neviem, ty ju chces absolvovat este do porodu? 🙂 snad nie 🙂 13 dni do porodu, to uz si v termine. mozes zlahnut kazdy den.
jna poslednej poradni - stvrtok - mo dok povedal, ze ak do nedele neporodim, v pondelok mam prist aj s taskou na prijem, v piatok som uz cupkala aj s kontrakciami - v pondelok by bolo 10 dni po TP.
zalezi od doktora - mas zazmluvneneho, alebo ides "na blink" - pripadne ku komu chodis uz do nemocnice na poradne? opytaj sa rovno tam, aky maju zvyk. zvacsa ale po tyzdni prenasania uz lifruju do nemocnice a vyvolavaju ...

katulka1992
autor
11. feb 2018

tento týždeň idem absolvovať 3 dni...a budem mať týždeň praxe za sebou

ukulela
11. feb 2018

@katulka1992 tak je pravda, ze kamoska sa do porodnice odviezla sama - nie v kontrakciach, ale na termin 🙂 a ja som den pred terminom sla prepisovat auto 🙂🙂🙂 (ale nik ma nepustil, mohla som s bruchom sermovat kolko som chcela 🙂🙂🙂 ... tak ti zelam, nech to stihnes a neurobis im tam v priamom prenose hodinu biologie - citam, ze su to predskolaci, tam by to nemalo ani antikoncepcny ucinok, to skor na spednej skole 🙂
drzim palce.

jatva
11. feb 2018

Ofiko je prenasanie az od 42tt. U nas pokial je vsetko ok, zacnu vyvolavat 41+3. Ale dcera bola vyvolavana 41+0 (bezdovodne) a syn 39+0 (zle ozvy).

katulka1992
autor
11. feb 2018

@jatva tak my sme zatiaľ v poriadku....mne sa prvá dcéra narodila týždeň pred termínom...a etraz toto druhé netuším...

ukulela
12. feb 2018

@katulka1992 nuz, velmi s tym nepocitaj, ze to stihnes a priprav si nejaky zalozny plan. stat sa moze zo dna na den ...

katulka1992
autor
12. feb 2018

@ukulela ten mám pripravený od začiatku...ja som sa pýtala čisto hypoteticky

lenulkano36
Autor odpoveď zmazal