Ako prekonať strach z pôrodu?
Som 33 a mam strach, ake to bude a kedy uz chcem mat po..ako to prebieha? Prosim o rady,skusenosti postup...dakujem
Prihlás sa na predporodne kurzy, budeš aspoň zhruba vedieť co ta čaká..
Čakám tretie a na pôrod sa maximálne teším 😍 úprimne. Horšie znasam tehotenstvo samotné ako pôrod.
Ahoj,máš to ako so všetkým,niekto má ľahší priebeh ,niekto ťažší.zaklad je počúvať sestry,lekára.
Nech ti to rýchlo a čo najmenej bolestne ubehne
No ja vlastne cakam druhe. 1. Islo akutnym cisarskym bez hospitalizacie, v 32tt tak bol 3 tyzdne v inkubatore a mna nik neriesil ...ani som nezazila cakacku, nejake kontrakcie ani sestonedelie.
Milióny žien to zvládli a zvládnu, zvládneš to aj Ty, nestresuj dopredu, ja som mala 4 pôrody, tešila som sa ne a teraz na to spomínam ako na najkrajšie chvíle v mojom živote...Počúvaj lekárov, kedy a ako máš ne/dýchať, zober si tam muža ako psychickú podporu, zváž epidurál...
Autorka pôrod je intenzívny a bolestivý.. ale ako sa hovorí zachvíľu pri tom malom zázraku zabudneš, príroda to tak zariadila 🥰🙏🏼 ja som mala dobrý pôrod, aj keď som bola prvorodicka, za 12h som to mala za sebou, s vyvolávaním.. dala som si pichnúť epidural a nelutujem ☺️
Ja mam z toho 1. Stres po cisarskom som ani nevedela co sa stalo. Maleho som videla az po 28 hodinach a len mi prisli povedat ze treba cakat co bude. Tak som lezala sama na izbe a cakala. Bolo to strasne. Asi 2 tyzdne som ho nemala ani na rukach len sme s manzelom pozerali cez inkubator ako na nas gulal ocami alebo spal..bojim sa co sa vsetko moze stat teraz
Autorka, pozri si ako máš dýchať. Pri kontrakciach a pri tlačení. Pamätaj si, že kontrakcie sú kamošky. Sú potrebné aby dieťa postupovalo nižšie do pôrodných ciest. Samotné tlačenie je rýchle, skôr dbaj na prvú dobu pôrodnú.
Skus hocičo co by ti pomohlo, či je to muž ktorý ti bude masírovať kríze, tepla voda, naparka, fitlopte, skákanie na jednej nohe.. Hocičo aby si si ulavila... Držím palce. Pôrod je super, ja som hneď po pôrode povedala, že kľudne aj zajtra 🤣🤭
@lucia13022023 kedy konci 1.doba a zacina 2.?
No podla mňa je prvá doba keď mas kontrakcie ale ešte nie si dostatočne otvorená na tlačenie. Druhá doba je keď tlačis.
Ahoj , ja tiež čakám druhé do termínu mám 2 týždne a mám všelijaké myšlienky. Tiež sa mi prvé narodilo cisárskym v úplnej anestéze čiže som nevnímala , nevidela nič malú mi priniesli asi na 5 minút ukázať keď som sa zobudila ani neviem kedy to bolo, všetko to bolo cez covidové obdobie čiže úplne sama na všetko mám z toho traumu a nerada na to spomínam a neviem čo ma čaká teraz.Môjho doktora som sa spýtala či by to mohlo ísť aj prirodzene tak vypočul môj názor že ako to cítim ja a poslal ma na oddelenie na prenatálne vyšetrenie a nech sa vyjadria aj lekári v pôrodnici , operácií a injekcií do chrbtice sa bojím viac asi lebo nie je to príjemná operácia tak skús sa nejako nastaviť na to čo by si chcela ty a či ti zdravie a zdravie bábatka dovoluje a hlavne konzultacie s lekarmi.
Nemysli na to co bolo. Tiez som mala prvy porod dlhy. Komplikovany. Skoncil akutnou sekciou.
Strach je do istej miery ok. Ale nesmies sa mu poddavat. Lebo psychika robi vela.
Ked som mala ist rodit druhe fakt som mala uplne inac nastavenu hlavu a porod bol uzasny.
Rovnako ako potom dalsie dva.
Pocuvaj svoje telo. Mysli pozitivne.
Rozmyslam ci nemam ist cisarsky. Doktorka povedala ze mozem... pridem vecer nebudem jest rano to spravia.. tak pretrpim par dni v bolesti na rane.. neviem co robit..
Akože konkrétne sa bojíš prirodzeného, či vlastne cisárskeho .som z teba zmätená 😁
A tiez uz som sa aj prihlasila na kurz o porode a sestonedeli.. neviem sa rozhodnut
Na nete je kopa príbehov prirodzených pôrodov po cisárskom. Ak nemáš komplikácie, môžeš si to konečne užiť. Veď predsa vždy tam bude niekto, kto by zasiahol.
@pe_mi asi oboch.. neviem si ani vybrat. Vyhodu v cisarskom vidim ze viem o com to je a kedze by bol planovany tak viem ze by to bolo tak ze pridem a o 4 dni odchadzame.. prirodzeny budem v nemocnici asi viac..
Ani sa ti necudujem...nie je to len tak.Daj si epidural a ak ho stihnes budes to mat o 60%lahsie.
Po prirodzenom si práveže hneď fit, si tam 3 dni aj to len kvôli sledovaniu a vyšetreniam bábätka. Po cisárskom si si už hojenie zažila,vieš čo to obnáša, je to operácia a veľký zásah do tela.
@minenkak ty buď musíš trollovať alebo si v živote nerodila. Že menštruačné bolesti... 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Hej, možno. Ak ich vynásobíš tak 10 000x.
@michaela789 ja som mala tak,ja za to nemôžem,že niekto má ťažší,poznám aj iné ženy,čo mali pôrod úplne v pohode

Nič strašné ,potlacis ,dieťa zakričí a máš po,bolesti ako pri menštruácii