Ako rozpoznať poslíčky pred pôrodom?
Ahojte. Som prvorodička a nemám tušenie ako by to presne malo byť. Včera 24.1. som mala termín. Hneď tesne po polnoci sa mi na wc uvoľnil kúsok hlienu. Počas dňa sa občas nejaká bublinka hlienu ešte dostala von, také niečo ako pri menzese. Niekedy ma trošičku zabolelo v krížoch alebo podbrušku. A potom od večera okolo 22:00 už vkuse mám tie poslíčky. Celú noc až do rána som mala bolesti v intervale niekedy 10 minút, niekedy 12, niekedy 15, niekedy 7. Trvali tak okolo pol minúty a dali sa predýchavať väčšina. Ráno sa potom intervaly znovu zväčšili. Tak každú polhodinu, 20 minút, niekedy 7-10. No proste náhodné intervaly, náhodná dĺžka od 10-15 sekúnd až po 40-50 a tiež náhodná bolesť. Niekedy slabšia a niekedy taká, že mám pocit, že ma ide roztrhať. Kríže a podbruško. Brucho nebolí. V nemocnici mi povedali, že tam mám ísť až pri odtoku plodovej vody alebo keď budú kontrakcie pravidelne hodinu v rozmedzí 5 minút. To je normálne, že toľko mám také rôzne nepravidelné? Ako dlho to môže trvať, kým by som sa mala už reálne obávať a ísť radšej do nemocnice? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
@dominicka2812 nemusíte sa obávať ničoho len sa uvoľnite a oddýchnite si ak sa dá aby ste mali síl na pôrod 🙂
@dominicka2812 nemusíte sa obávať ničoho len sa uvoľnite a oddýchnite si ak sa dá aby ste mali síl na pôrod 🙂
@mullerova46 snazim sa oddychovat. Prvu noc som nespala kvoli tomu vytoku, stale som sa bala ci nepojde plodova voda a dalsia uz bola neustale s boelstou, ale vzdy medzi nimi som zaspala aspon. Dakujem pekne za radu, chcela som si byt ista, ci je normalne tolko mat v takych intervaloch, kedze celu noc fakt v rozmedzi 7-20 minut stale nieco nahodne.
@dominicka2812 ja som mala bolesti 2 týždne pred termínom každú noc po 2 hodiny nepravidelné. Niekomu začnú kontrakcie bez poslickov.
Dajte si horúcu vaňu a uvidíte kam sa to pohne. Teplá vaňa vie dopomôcť k pôrodu a uvoľniť pôrodné cesty 🙂
@mullerova46 dakujem pekne za radu, bola som v sprche. Niektorym bolestiam ulavila. Uvidime ci sa zacnu diat castejsie alebo co. Uz som mala hlien aj ruzovy kusok, tak sa tam dnes asi zasa nieco zmenilo. Aj ked dr vravela, ze ruzovy nevadi, len krv, ked je, tak je uz nedobre.
@mullerova46 dakujem pekne za radu, bola som v sprche. Niektorym bolestiam ulavila. Uvidime ci sa zacnu diat castejsie alebo co. Uz som mala hlien aj ruzovy kusok, tak sa tam dnes asi zasa nieco zmenilo. Aj ked dr vravela, ze ruzovy nevadi, len krv, ked je, tak je uz nedobre.
@dominicka2812 ak si nie si istá tak radšej choď do nemocnice aby si zbytočne nebola v strese lebo stres je nepriateľ pôrodu. Pri pôrode nezatinaj čeľuste lebo potom sa zatiahne aj svalstvo tam dole 🙂 prajem veľa sily a pokoja a zdravia pre všetkých ❤️
@dominicka2812 ak si nie si istá tak radšej choď do nemocnice aby si zbytočne nebola v strese lebo stres je nepriateľ pôrodu. Pri pôrode nezatinaj čeľuste lebo potom sa zatiahne aj svalstvo tam dole 🙂 prajem veľa sily a pokoja a zdravia pre všetkých ❤️
@mullerova46 dakujem pekne 😊

@dominicka2812 ja som mala bolesti 2 týždne pred termínom každú noc po 2 hodiny nepravidelné. Niekomu začnú kontrakcie bez poslickov.
Dajte si horúcu vaňu a uvidíte kam sa to pohne. Teplá vaňa vie dopomôcť k pôrodu a uvoľniť pôrodné cesty 🙂