Ako sa postarať o staršie dieťa počas hospitalizácie?
Ahojte. Čakám druhé bábo, moj prvý syn bude mať v case pôrodu 3 roky. Keď som čakala syna, bola som mesiac hospitalizovaná, mala som komplikácie. Je dosť možné že sa budú opakovať. Ako sa toto rieši , keď manžel bude musieť ostať doma so starším dieťaťom ? Dovolenka neprichádza do úvahy toľko jej ani nebude mať k dispozícii. Existuje v tomto prípade možnosť ísť na ocr alebo ako sa toto rieši ? Ďakujem moc...
Este ma chlap narok aj na tie 2 tyzdne otcovskej dovolenky po narodeni + zvysok asi len OČR
Moze ist na tu 2 tyzdnovu otcovsku hned po narodeni dietata. Alebo ak ty uz budes na materskej, moze ist so starsim do jeho 3 rokov na matersku on.
Ja ked som bola v nemocnici, tak 3 rocna uz chodila do skolky, takze to s ttinom zvladli.
To áno ale tie dva týždne potrebuje aby mi po pôrode pomohol, budem mať druhu sekciu , okrem toho táto dovolenka sa dá brat od narodenia do 6tyzdnov od pôrodu či ? A i tak by to nestačilo, bola som hospitalizovaná pred pôrodom mesiac a potom sme boli v nemocnici ešte 10 dní...
A ak ocr je to bežný postup alebo mu môže niekto robiť problémy ? A kto tu ocr vlastne vystaví ? Mali ste to tak niekto ?
Poviem ti ako to bolo u nás 4 roky dozadu. Po pôrode tiež bol muž doma so staršou. Keď som porodila, na druhý deň išiel muž k detskej lekárke mojej staršej dcéry. Vysvetlil jej situáciu prečo potrebuje OČR a ona mu ju vystavila - na staršiu dcéru, nie na mňa. Normálne bol potom dva týždne doma, nikto ho nekontroloval. Aj ja som mala druhý pôrod komplikovaný.
OCR mu vystaví lekár na dieťa a potom rodičovská, ak bude neskôr potrebné OCR na teba ale to musíš byť doma z nemocnice.
OČR si môže zobrať, vystaví ju detská lekárka kde ona zaškrtne že osoba starajuca sa o dieťa je hospitalizovaná.
OČR je ošetrovanie chorého dieťaťa, takže pediater ju nemusí vypísať....a už vôbec nie na mesiac.....
Zavolaj si do soc. poistovne, ci vyplacaju ocr pre zdrave uz 3 rocne dieta, ak nechodi do skolky a rodic, ktory sa o neho bezne stara, tak sa kvoli zdraviu nemoze. Je to mozne pre dieta, ktore este nema 3 roky, ale neviem, ci to plati aj pre starsie dieta.

Áno OČR je možnosť.