icon

Ako ste tlačili pri pôrode?

24. okt 2023

Zaujímalo by ma, ako ste tlačili pri pôrode. Pretože mne kázali tlačiť ako na veľkú, ale ja som sa tak bála, pretože som mala hemoroidy, tak som sa snažila hlavne zapojiť panvové svaly (cvičila som s Aniballom). Mala som 3 stehy, ale jeden pri močovej rúre. Myslíte, že som urobila niečo zle? 😔

timea301196
24. okt 2023

Tak ako ti kázali 🙂

nin12345
24. okt 2023

Neurobila si nic zle dieta je von a mas len 3 stehy

mirkava
24. okt 2023

Jediné čo je chyba, sa teraz nad tým zamýšľať 😉. Buď rada ze 3 stehy

1mina
24. okt 2023

Som jedina ktora si nepameta ako dva razy vlastne tlacila ? 😂

autor
24. okt 2023

@mirkava Ani by som sa nad tým nezamýšlala, keby to tam dole vyzeralo v pohode. Ale mam pocit, že je tam niečo poklesnuté. Neviem či maternica alebo čo. Uvidím co povie doktor na kontrole po 6nedeli

trgypadl
24. okt 2023

Ahoj, zial byva to velmi asty jav, pokles panvoveho dna a maternice, oslabene vazy, svalstvo

ivangeline
24. okt 2023

Mne to skoe pride...tlacit brucho... ale pri poslednom priam vysiel sam. Kontrakcie stacili. :D

lucia13022023
24. okt 2023

@1mina niesi 🤣 ja mam totálne okno posledných 15 minút kedy to už bolo veľmi bolestivé. Pamätám si už len to keď mi splaslo brucho a straaaasna úľava zrazu. Mala som jeden steh tuším🤷‍♀️

mirkava
24. okt 2023

Ani u mňa to nie je od pôrodu v pohode. Pokles močového mechura. Mala som veľké šitie. Po pôrode ma museli uspavat lebo som veľmi krvacala, čistiť, znova zasit. Ono sa ti to trochu napraví, teba tomu dat čas. 😉 držím palce

cimage
24. okt 2023

Ja som tretie vedome netlacila, telo vie co ma robit. Ver mi, ze lekari niekedy nevedia co robit, hlavne ak ide o chlapa. To mi potvrdili aj porodne asistentky.

1mina
24. okt 2023

@lucia13022023 presne ja pri prvom porode dost potrhana, pri druhom som mala nejaky jeden mini kozmeticky stich a rano uz som sedela v tureckom sede...ale za ten svet si nepametam ako som tlacila, ani zeby mi niekto o tom cosi hovoril 😂

1mina
24. okt 2023

Autorka poklesnute moze byt aj krcok maternice ja to tiez tak mam. Po druhom porode, ktory bol velmi prekotny, skoro som porodila v aute, a voac som sa snazila netlacit a zadrzat dieta po ceste ako tlacit na sale 😶 potom uz vo vytahu v nemocnici ma sestricky odvliekli na salu, ani som sa neprezliekla nevyzula nic, a hned bol vonku. Podla mojho gynekologa prave ten pokles maternice sposobil ten velmi rychlo prekotny porod