Ako určiť správny termín pôrodu?
Ahojte baby, dostala som 2 TP. Môj gynekolog podľa menzesu stanovil TP na 22.4.2023 a Dr.Grochal na 27.4.2023, keď som bola na prvom veľkom UTZ uňho. Menštruáciu som mala pravidelnú ale dlhšie cykly 30-35 dní, niekdy aj dlhšie. 😊 teraz neviem, ktorý mám považovať za správny, pri prvom by som bola už v 17.tt a pri druhom v 16.tt. ďakujem 🩷
Tychto par dni nehra ziadnu rolu, okolo 12 tyzdna ma uzv najvyssiu vypovednu hodnotu co sa tyka stanovenia dlzky gravidity, neskor je rast plodu ovplyvnený mnohymi faktormi
Ja som mala od gynekológa 17.2.2023, od Grochala 13.2.2023. Rodila som 21.2.2023. Hlavne sa asi neupinaj na žiadny termín ako ja, lebo som bola na nervy v posledných týždňoch ze prečo ne rodím keď mám o chvíľu termín 🤣
Riaď sa dátumom zo screeningu. Prvý je len odhad podľa menštruácie

Ja som mala rozdiel medzi prvym a druhym TP tiez par dni. Mala sa nakoniec aj tak narodila 5 dni po TP.
A aj ked bol rozdiel v TP, vzdy a vsade brali TP ako ten vypocitany od poslednej MS, napr. ked ma hospitalizovali pri vysokom tlaku, mala uz bola velkostne na 24 tt, ale podla MS bola 23 tt tak som sla lezat na gynekologicke. Darmo aj moja gyn napisala do odporucania, ze dieta je uz dost velke na 24 tt.