Ako vysvetliť matke, že ju nechcem pri pôrode?
Je na to nejaká rozumná výhovorka?
Uplne normalne: mama, nechcem ta tam, dakujem za pochopenie a ukoncit diskusiu
Dala by som cokolvek na svete za to, keby je tu moja maminka a moze byt so mnou pri najkrajsich chvilach zivota
neviem, ja mám taký vzťah s mamou, že by som jej to normálne povedala a ona by to normálne pochopila🙂. jednoducho jej povedz, že budeš pokojnejšia, keď budú v tej chvíli okolo teba len lekári a sestričky.
Nemáš partnera? A koľko máš rokov? Skús jej povedať že budeš rada ak ťa bude čakať na chodbe, ak bude s tebou na izbe až ťa prevezú a pod., ale pri pôrode chceš byť sama. No a možno budeš rada, že tam máš niekoho blízkeho 😉
Ako jej to vysvetli? Treba použiť ten otvor medzi nosom a bradou nazývaný usta...Prečo by si jej mala niečo vysvetlovať a hladat rozumne vyhovorky? Čo nemáš chlapa čo jej to vysvetlí?
Ja som vzdy hovorila - razne a presvedčivo, ze tam ide so mnou moj manzel...takze nikoho nenapadlo skušať iné.... 😉
a načo sa tam tisne čo je lekárka?... to by som ani ja nechcela. Takže nie mama, ďakujem beriem tam partnera resp. mm. Aj keď tam nepôjde mm - povedať môžeš.
nie maminka,nebudeš pri pôrode,zvládnem to sama alebo s partnerom..
nie maminka,nebudeš mi po pôrode nosiť dieťa nonstop na rukách aby si ma odbremenila...
nie maminka,nebudeš krmiť moje dieťa sladkosťami pred obedom,po obede a večer..
nie maminka,nebudeš mu dovoľovať všetko aby si bola za dobrú...
atd atd
Ja som zahlásila, že tam nikoho nechcem. (okrem personálu) Skrátka nikoho, ani partnera, ani matku, ani Joža od susedov. Nikoho. To bola chvíľa len pre mňa a pre dieťa. Nikto iný v tom momentne nebol dôležitý. Ale žena keď rodí a prídu tlaky, môže sa stať, že zmení názor. Ak sa ti nezadarí ju zrušiť, jednoducho povedz sestričke nech k tebe nikoho nepúšťa. Bude to rešpektovať. Oni tam majú emocionálne výbuchy na dennom poriadku. Poradia si aj s tvojou matkou. Ale nie je mi jasné prečo to vôbec navrhla. Ak je ten typ, ktorý žije v presedčení, že musí byť hviezdou v každej situácii, tak to bude ešte do budúcna veselé.
Mami, nechcem, aby si bola pri porode...jednoduche a lahko pochopitelne. Ak to neakceptuje, tak potom naozaj poziadat bud partnera alebo sestricku, aby ju k tebe nepustali. Ide o tvoju psychicku pohodu, mama sa s tym musi zmierit. Ale aj tak, co je toto za napad! Uz som tu citala v jednej teme, ze jednej mamicke svokra bola pri porode, no akoze pardon? Okrem partnera by vsetci leteli von oknom!
No tak toto bola aj moja velmi velka dilema :DDD
Rovnako ako jej vysvetlit, ze moje dieta nebude krstene okrem ineho.
Normalne som jej povedala, ze si zelam aby som tam bola len ja a otec dietata.. nic menej nic viac... ze to nieje o tom, ze ju nemam rada.. ale predsa ani ona nemala mamu za hlavou ked ma rodila
ja som tiež povedala že tam nechcem nikoho. ja nie som človek ktorý potrebuje aby ho niekto pri bolestiach sledoval. keby sa ma vtedy dotýkala moja mama alebo môj muž tak by som sa asi neubránila nepekným výrazom :D a aj keď náhodou budem mať druhé dieťa stále si za tým budem stáť že chcem rodiť sama. aj moja mama strašne chcela ísť hore so mnou :D ale ja som jej dala kľúče a doklady od auta a že čau vidíme sa večer :D
Ze na zachod s tebou tiez nechodi, ale caka za dverami 😊
prečo potrebuješ hľadať výhovorky? čo tak na rovinu povedať "mami, ďakujem za ponuku, ale nie, nechcem tam nikoho / chcem tam manžela" ... ak nepochopí, tak jej problém - aj tak tuším okolo toho treba nejakú žiadosť ( s tvojím podpisom) a nejaké ponaučenie alebo niečo, tak to jednoducho nepodpíšeš, určite ju nikto nepustí na sál len preto, že zaklope a povie "ja som budúca babka a chcem tam byť" ....
Boze zeny!!!zrejme mame uz povedala ze ju tam nechce ale ta to nechape preto hlada vyhovorku!
To myslis toto vazne? Moja dcera ma 6 rokov a uz teraz sa ma hanbi a ked jej potrebujem co i len natriet zaparenu ritku, tak sa tak strasne hanbi, vidim ake jej to je neprijemne. Mne by v zivote nenapadlo, aby som jej isla k porodu. Taktiez z opacnej strany, s maminkou mam uzasny vztah, ale tiez by som ju tam nechcela. Mala som tam muza a bolo to super. Normalne jej to vysvetli, ako to citis.
áno je rozumná výhovorka: mama, som plnoletá, svojprávna a to, že si sama vyberiem koho chcem pri pôrode, je moje právo.
mami, si vtipnejšia než som si myslela. Ako vtip to bolo dobré, ale ide o vážne veci tak nevtipkujme.
maminu mat pri porode, ufff to by som asi ani ja nedala
Ja som mala kamosku pri porode.moj chlap by to nedal...a ked sa moja mama dozvedela,ze moja sestranica mala mat pri porode matku,tak mi to zacala moja mama vycitat a tu moju kamaratku neznasat(pritom kamoska mi robila predporodnu pripravu,bola tam vlastne sluzobne)..teraz ma mama neznasa,lebo som nedala malu pokrstit,lebo som ju nosila v manduce a ked mal 10 mesiacovs, jej nedavala brumikka a pribinacka a jej zakusky(je cukrarka),ze som ju kojila do dvoch rokov a nekojila som ju kazde 3 hodiny,ako sa to robilo volakedy...ceky zivot mal nieco.proti mne a narodenim dcery sa to len vystupnovalo...a vyhovorky na to?neboli ziadne..prostesom jej povedla,ze veci robim tak,ako ich citim,nie sko mi niekto prikaze..ze som dospel,som mama a vidim,co je pre dieta amna dobre a co nie je...jednaj s nou narovinu,aj ked je tam riziko konfliktu..bud sa nauci ta brat vazne alebo nie,ale tybud uprimna
Moja mama sa tiez strasne tlacila na porod ze mi tam chce pomoct(neviem si sice predstavit ako) ked psychicky tak teraz dodatocne viem ze by tam bola na dve veci lebo som vnimala len seba,kontrakcie a lekara a ked bola mala na svete tak som nevnimala nic len dcerku🙂 vysvetlila som jej ze nebudem vo svojej vrcholoven fyzickej kondicii ze nech respektuje moje rozhodnutie ked ani muza som tam nechcela tak ani ju a ze jednoducho nie som nesvojpravna a malomocna ze by som to nezvladla sama.ked budem preberat nobelovku,spievat ariu v opere,ked ma vystrelia raketou do vesmiru....cize hocikedy nech je pri mne ale pri porode rozhodne nie a bodka.bola dlllllllho ofucana a dotknuta ale preslo ju to casom.vela stastia
pokial mate dobry vztah,tak mama tvoj nazor respektuje. Pokial nerespektuje, tak ten vztah zrejme nie je uplne ok. Nehladala by som ziadne vyhovorky. Mas plne pravo rozhodnut TY, koho tam chces a koho nechces. Bez tvojho suhlasu tam mamu ani nepustia.
Normalne by som mame povedala, ze toto je TVOJA intimna, sukromna vec a poziadala by som o respekt.

preco tam chce byt, co si neplnoleta?