Ako zvládnuť pôrod ako 150 cm vysoká mama?
Mam 150cm, síce termín pôrodu ešte pomerne ďaleko, ale začínam sa obávať ako to zvládnem keď som taka krpata vy ste to zvládli ako? 😂 ps; poňala som to síce s obavami ale vtipné aby tu nevznikli komentáre ze sa ľutujem 🥲
@angeli121212 to si ma ukludnila, všetci ma strašia ze to bude hrozne a ze pôjdem asi aj na cisársky lebo som malička 🤦♀️
@melissa_19 tak mne teda nik o cisárskom nehovoril ani ... A toto ťa straší okolie či lekári? Byť tebou tieto veci rovno skonzultujem s odborníkom .. okolie ma pasiu v rozprávaní dramatických príbehov ženám pred pôrodom...
@melissa_19 myslim ze to nezalezi moc od vysky. a podla mna ak si prvorodicka tak je strach uplne prirodzeny. svokra mala tak ako ty 150cm a v pohode odrodila 4 deti 😉
Mám 158 CM.Rodila som dvakrát spontánne.Prvy pôrod 3 hodiny,druhý 24 hod.Deti 3 kilove 50 CM.
Nie je sa čoho báť
Nema to nic s vyskou 🙂 a vacsinou ani s hmotnostou, teda nie v tom zmysle, ze chude nizke zeny nedokazu vaginalne porodit. Povedala by som, ze prave naopak, mnohokrat si povieme ze aka je malicka a ako sikovne porodila 😃 nedaj sa zdeptat ludmi, zaklad uspesneho porodu je v hlave, drzim palce 🍀
@melissa_19 pred vyse 30 rokmi zeny nerodili pri tejto vyske cisarakom a nebudu ani dnes neboooooj 😀
@melissa_19 cely zivot som sa bala porodu a nakoniec som ho mala skoro bezbolestny. Nemala som ziadne oblbovaky, este aj oxytocin mi dali a pohoda. 🤣 Vela robi aj hlava. Drzim ti palce.
Ja mám 158 a odrodila som dve deti. Kamarátka je nižšia do mňa a odrodila dvojičky. Takže kľud 😃
Ja mam 152, a zvládla som ho, bez epidurálu😃 síce neviem ako ale dala som to😆
@melissa_19 myslis si, ze aziatky rezu ako bocik u masiara stale, kedze maju 150cm aj menej celkom bezne? Vyska neurcuje dovod na cisarsky.
Joj také ste všetky zlaté 😅 ano okolie ma straší zo všetkým jednu rozrezali a zapalilo sa jej to nemohla sa starať o malú, ďalšia ma straší tiež cisarakom no ja neviem 😂 ze ci len my sme také mesto alebo co sa deje 😂
@egonsk pfff kde sú aziatky a kde som ja 😂 navyše sme na Slovensku 😂
@melissa_19 ahoj výška v tom rolu nehra neboj sa pôrodu za mňa keď nevieš čo ťa čaká tým to lepšie ani ja som nevedela čo ma čaká a super za mňa 😉 držím palce
Ja 155cm dve deti 3,5 a 3,8 kg....bez ničoho, bez oxitocinu, bez nástrihu. Sestra 153cm a 3,5kg tiež prirodzene.
Hlavne si ver! A dýchaj 👍 s výškou to nemá nic
@andrea_ff snáď to zvládneme, už sa tešíme budeme mat dievčatko

@melissa_19 mám 156 a nejak mi neprišlo, že by to záviselo od výšky.. jasné bála som sa toho riadne ale mala som dobrý pôrod, nemám z neho traumu..